Verleidelijk Gevaar - Sandra Brown
Ik mocht dit boek van BOEKERIJ recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Tikkeltje voorspelbaar

Verleidelijk gevaar van Sandra Brown is een tikkeltje voorspelbaar, maar desondanks dat, toch een thriller met een verrassende plot, een thriller waarbij de spanning goed is opgebouwd.
Verleidelijk gevaar van Sandra Brown is vertaald vanuit het Engels, Thick as thieves.

Waar is Joe gebleven?

In Verleidelijk gevaar van Sandra Brown wil Joe's dochter weten waar haar vader is gebleven, waarom hij vertrokken is toen ze tien jaar was. Ze gaat terug naar het huis waar ze als kind woonde en al gauw blijkt dat zij niet de enige is die wil weten waar haar vader is. Er blijken twee mannen te zijn die zo hun redenen hebben om haar in de gaten te houden. Het zijn twee mannen die twintig jaar eerder samen mer haar vader en nog een man een overval hebben gepleegd, waarbij ze een half miljoen dollar buit hebben gemaakt. Een van de vier mannen werd in diezelfde nacht vermoord, een ander belande in het ziekenhuis, een ander belande in de gevangenis en de laatste, Joe, verdween. Maar dat weet de dochter van Joe niet. Langzaamaan kom je steeds meer te weten over wat er die nacht is gebeurd. Samen met een van de twee mannen probeert ze te reconstrueren wat er die nacht is gebeurd. Ondertussen is er een aantrekkingskracht waar ze niets aan kunnen doen. Zullen ze er ooit achter komen wat er precies is gebeurd na de overval in die nacht?

Spanning goed opgebouwd

In Verleidelijk gevaar van Sandra Brown weet je al vrij snel hoe het tussen bepaalde personen gaat eindigen. Ergens is dat wel jammer, daar had de auteur wel wat meer verrassingen in mogen aanbrengen. Dat is dan ook gelijk het enige minpuntje aan het verhaal. De auteur heeft namelijk verder de spanning goed weten op te bouwen. Meteen weet ze je mee te nemen in het verhaal en wil je alleen maar verder lezen omdat je wilt weten hoe het verhaal zal eindigen. Je wilt weten of de beschuldigingen kloppen, dat Joe de dood van een van zijn medeplichtigen op zijn geweten heeft en waar hij uiteindelijk is. De waarheid van wat er die nacht werkelijk is gebeurd met diverse personen blijkt toch iets anders in elkaar te steken dan verwacht. Grotendeels klopt het wat er vertelt is, maar er blijkt die nacht nog meer gebeurd te zijn. Het is zowel een verrassend als schokkend plot die je als lezer niet ziet aankomen. De auteur heeft dat heel erg goed weten te bewaren voor tot op het eind. Ook is het mooi dat ze alle daders in een hoofdstuk aan het woord laat van wat er die nacht volgens hen is gebeurd.

Meegezogen in het verhaal

Verleidelijk gevaar van Sandra Brown is een boek waarin je meteen vanaf het begin wordt meegezogen in het verhaal. Een verhaal waarbij je langzaamaan steeds meer in spanning komt te zitten door de vele verrassende wendingen. Het plot is een verrassing die je als lezer niet ziet aankomen. Het is zowel een verrassend als schokkend plot.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren

Website van uitgeverij:

Reacties