Nieuwste recensie

Dat Is Misschien Nog Waar Ook! - Jacqueline Booij

Afbeelding
Van Jacqueline Booij mocht ik haar boek recenseren en ik wil haar daar hartelijk voor danken. Subtitel: Zes moderne sprookjes die je bijna zou geloven Waar gaat het boek over?  Weet je dat je soms zo enthousiast kunt worden dat je zonder vleugels kan vliegen? Dat zelfs de maan verliefd kan worden? Dat ieder mens en elk dier een 'ikvlekje' heeft? Dat er bijzondere dingen kunnen gebeuren als je de manen van een speelgoedpaardje knipt? Wist je dat niet? Als je er meer over wil weten moet je dit boek maar eens lezen, of misschien wil iemand je er wel uit voorlezen. Bron: bol Jaar van verschijnen: 2022 Druk: Eerste druk ISBN: 9789464682427 Bindwijze: Paperback Aantal pagina's: 85 Genre: Voorlezen Wat vind je van het boek?  Bij het zien van de mooie cover van Dat is misschien nog waar ook! van Jacqueline Booij krijg je meteen het idee dat je een sprookjesboek gaat lezen. Je wilt weten welke zes sprookjes worden uitgebeeld op de cover. De titel doet vermoeden dat ...

Boekvraag: Hou jij een dagboek bij?



Het beroemdste dagboek is natuurlijk Het Achterhuis van Anne Frank, maar er zijn ook talloze andere auteurs die een dagboek hebben geschreven over hun leven of over het leven van anderen die ze in dagboekvorm hebben uitgegeven. Je krijgt een mooi beeld van de persoon die het dagboek heeft geschreven en een mooi (toegegeven niet altijd even mooi) tijdsbeeld waarin het dagboek is geschreven.
Persoonlijk ben ik in mijn leven, meestal op aanraden van een huisarts of psycholoog, vaak aan een dagboek begonnen. In het begin schreef ik er dagelijks in. Op een gegeven moment schreef ik eens in de zoveel erin, om vervolgens nooit meer erin te schrijven. Zo gaat dat steeds bij mij, terwijl ik weet dat het, net zoals de hoofdpersoon in Eén jaar uit het leven van P.M.C.J.S. van Rosemarijn Milo op een gegeven moment zegt, dat het toch wel fijn is om jouw gedachten en alles waar je mee zit op te schrijven. En eigenlijk hoeft het ook niet ingewikkeld te zijn. Je kan zelf bepalen wat je erin zet, over wie je schrijft, hoeveel je schrijft, je kan je gevoelens kwijt, je hoeft niet op de schrijfstijl, de taal en het woordgebruik te letten. Niemand zal het ooit lezen of pas als je niet meer leeft, dat iemand dan jouw dagboek(en) vindt als ze jouw huis opruimen. Nu ik de redenen zo teruglees, zou ik weer toch weer een dagboek kunnen beginnen. Toch maar eens kijken of ik nog ergens een geschikt notitieboek heb liggen ervoor.

Hou jij een dagboek bij?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg