Nieuwste recensie

Dat Is Misschien Nog Waar Ook! - Jacqueline Booij

Afbeelding
Van Jacqueline Booij mocht ik haar boek recenseren en ik wil haar daar hartelijk voor danken. Subtitel: Zes moderne sprookjes die je bijna zou geloven Waar gaat het boek over?  Weet je dat je soms zo enthousiast kunt worden dat je zonder vleugels kan vliegen? Dat zelfs de maan verliefd kan worden? Dat ieder mens en elk dier een 'ikvlekje' heeft? Dat er bijzondere dingen kunnen gebeuren als je de manen van een speelgoedpaardje knipt? Wist je dat niet? Als je er meer over wil weten moet je dit boek maar eens lezen, of misschien wil iemand je er wel uit voorlezen. Bron: bol Jaar van verschijnen: 2022 Druk: Eerste druk ISBN: 9789464682427 Bindwijze: Paperback Aantal pagina's: 85 Genre: Voorlezen Wat vind je van het boek?  Bij het zien van de mooie cover van Dat is misschien nog waar ook! van Jacqueline Booij krijg je meteen het idee dat je een sprookjesboek gaat lezen. Je wilt weten welke zes sprookjes worden uitgebeeld op de cover. De titel doet vermoeden dat ...

Camelot - Giles Kristian


Van BOEKERIJ mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Hun legers zijn verwoest.
Hun helden dood of vermist.
Eén man kan het verschil maken.

Oorspronkelijke titel:
Camelot

Waar gaat het boek over? 
Een fantastische hertelling van de legende van koning Arthur: avontuur, actie, romantiek, dit verhaal heeft het allemaal

Groot-Brittannië wordt getergd door duisternis: moordpartijen, hongersnood en anarchie verscheuren het land. Haar legers zijn verwoest, alle helden dood of vermist. Zowel Arthur als Lancelot sneuvelde in de laatste grote veldslag en Merlijn is sindsdien niet meer gezien. Wat de Engelse adel betreft is de tijd van samenwerking voorbij: ze bekommeren zich voortaan enkel nog om hun eigen land en zullen zich nooit meer verenigen zoals ze dat voor Arthur deden.

Maar in een geïsoleerd klooster in de moerassen van Avalon woont het nieuwste lid uit de orde: Galahad. Na een bloederig gevecht neemt hij zich voor om zijn geloften af te leggen en het leven dat hij tot dan toe heeft gekend voorgoed achter zich te laten. De temperamentvolle Iselle en verouderde krijger Gawain nemen hem onder hun hoede. Langzaam maar zeker zal de jongeman zijn lot als de zoon van Lancelot moeten accepteren en de meest gevierde en beruchte krijger worden die Groot-Brittannië ooit heeft gekend.

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Giles Kristian werkte als copywriter toen zijn Noorse familiegeschiedenis hem inspireerde om historische fictie te gaan schrijven. Inmiddels hij een gevierd bestsellerauteur werd zijn boek God of Vengeance door The Times uitgeroepen tot Boek van het Jaar. Het eerste deel van zijn nieuwste serie, Lancelot, werd meteen een Sunday Times-bestseller. Kristian woont in Leicester, Engeland.

Bron: achterflap boek

Vertaald door:
Joost van der Meer en William Oostendorp

Omslagontwerp:
Wil Immink Design

Binnenwerk:
ZetSpiegel, Best

Jaar van verschijnen:
2021

EAN:
9789022592557

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
480

Genre:
Roman

Verfilmd?
Voor zover bekend is het (nog) niet verfilmd, maar de kans is groot dat het boek wordt verfilmd, want het vorige deel wordt verfilmd.

Prijs:
€ 22,99

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Camelot van Giles Kristian wordt je meteen nieuwsgierig naar het verhaal, je wilt het verhaal van de jongeman weten en wat de achtergrond is van het kasteel. Het mooie van de cover is, is dat de cover via de zijkant op de achterkant doorloopt. Daarnaast is het mooi dat je steeds weer iets nieuws op de cover ontdekt als je ernaar kijkt. Alles wat je op de cover ziet, kan je terugvinden in het boek. De titel en de subtitel maken je nieuwsgierig naar het verhaal. 
Dit is het tweede deel en is los te lezen, maar beter is het om eerst Lancelot te lezen zodat je het verhaal beter begrijpt, omdat er soms verwezen wordt naar een gebeurtenis in het vorige deel. Daarnaast vertelt de auteur aan het eind meer over deze twee boeken waarbij er spoilers (wat hij al aangeeft) worden verteld. Hij vertelt daarin waarom hij dit tweede deel heeft geschreven en onder andere dankzij wie.
Camelot van Giles Kristian gaat over een man die vanaf zijn tiende jaar in een klooster woont. Hij leidt daar een veilig en rustig leven met zijn mede-broeders. Op een dag wordt hij daar opgehaald door een groepje mannen die in het verleden samen met zijn overleden vader hebben gevochten. Het is de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader zal treden. Een totaal ander leven dan hij tot dan toe is gewend. De vraag is of het hem zal lukken om samen met anderen de vijand te verslaan en of hij kan accepteren dat hij de zoon is van zijn vader en uiteindelijk anders over hem zal gaan denken.
Giles Kristian heeft zich in Camelot heel goed weten in te leven in het verhaal, de personages, de plaatsen en in het tijdsbeeld. Meteen vanaf de eerste bladzijde word je meegezogen in het verhaal. Zo te verder je bent in het boek, zo te moeilijker het wordt om het boek aan de kant te leggen omdat je wilt weten of een bepaald persoon weer de oude wordt, of het ze lukt om de vijand te verslaan en hoe een bepaald persoon zal reageren als ze waarheid over haar afkomst hoort. Je wilt weten hoe het verhaal zal eindigen. Het is mooi dat je de hoofdpersoon ziet groeien, ziet veranderen in denken en doen. Ondanks dat het verhaal fictief is, heb je vanaf de eerste zin het gevoel dat het verhaal van begin tot eind zo is gegaan. Nergens heb je zoiets van dat er iets niet klopt. Op een gegeven moment is er wel iets voorspelbaar, zie je iets ontstaan tussen twee personen, buiten dat zitten er verder geen voorspelbare stukjes in. 
Camelot van Giles Kristian is op een filmische manier geschreven waardoor het verhaal vlot wegleest. Je hoort bijna de geluiden, zoals bijvoorbeeld van het paardengetrappel en het schreeuwen van het leger en je ziet ook de beelden zo voor je, iets wat soms wat minder leuk kan zijn vanwege de bloederigheid. Het is een verhaal met vele verrassende wendingen die je niet ziet aankomen, met vele spannende momenten waarbij je op het puntje van je stoel zit, zoals bijvoorbeeld tijdens de vele gevechten. Je moet wel goed opletten in dit verhaal, het is dan ook geen boek dat je even tussendoor leest, als je even niet oplet weet je niet waar ze zijn, want ze zijn veel op reis, tegen wie er gevochten wordt en er zitten ook een aantal personages in. Dankzij dat bijna het hele verhaal vanuit de hoofdpersoon is geschreven, zijn de andere personages redelijk goed te volgen, weet je al snel wie wie is en wat hun rol in het verhaal is. Dit is overigens geen verhaal dat je onder het eten of vlak voor het slapen gaan kan lezen, want er zitten diverse, op zijn zachtst gezegd, bloederige stukjes in. Het is aan te raden om een doos met tissues bij de hand te houden, want er zitten een paar emotionele momenten in, zoals meteen aan het begin van het verhaal. Het is een stukje dat voor veel vrouwen die iets soortgelijks hebben meegemaakt, een (deels) herkenbaar stukje kan zijn.
Kortom; Camelot van Giles Kristian is een waar je meteen vanaf het begin in wordt gezogen en je pas los laat als je het boek uit hebt. Als je het boek uit hebt, hoop je dat er nog een deel aan komt, want je wilt weten hoe het verhaal na het einde van dit verhaal verder gaat en hoe het bepaalde personen zal vergaan.






Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen.

Wat vind je van de cover? 
Het is een schitterende cover die bij het boek past. Steeds als je naar de cover kijkt, zie je weer iets nieuws dat je niet eerder is opgevallen. Het is mooi dat de cover via de zijkant op de achterkant doorloopt. Alles wat je op de cover ziet, kan je terugvinden in het verhaal.

Wat vind je van de titel van het boek? 
De titel is heel erg goed gekozen, daar draait het allemaal om.

Wat vind je van de subtitel van het boek? 
De subtitel is heel erg goed gekozen, je wordt nieuwsgierig naar het verhaal.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het verhaal is op een filmische manier geschreven waardoor het verhaal vlot wegleest.

Hoe origineel is het verhaal?
Het verhaal is redelijk origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Het verhaal is goed opgebouwd. Het verhaal is op een chronologische manier geschreven waarbij er geregeld teruggeblikt wordt in de tijd als het verhaal erom vraagt.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat direct in het verhaal.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden. Zo te verder je bent in het boek, zo te moeilijker het wordt om het boek weg te leggen.

Heeft het plot je verrast?
Ja, het plot heeft me verrast.

Is het verhaal geloofwaardig?
Ja, het verhaal is van begin tot eind geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, de karakters zijn stuk voor stuk geloofwaardig.

Zie je de personen groeien?
Niet alle personen zie je groeien, maar je ziet de hoofdpersoon in de loop van het verhaal steeds meer groeien.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Iselle, omdat zij een stoere vrouw is die niet snel bang te krijgen is, die haar mannetje weet te staan.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Ik ben er nog niet uit aan wie ik een grotere hekel heb.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Ja, ik zou wel bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon.

Begrijp je de beweegredenen van de personen?
Ik begrijp ze niet altijd, maar dat is niet erg. Ik kan niet teveel vertellen, maar er is één persoon die ik zijn beweegredenen heel goed begrijp. Ik begrijp waarom hij zich verstopt heeft en leeft zoals hij leeft. Meer kan ik niet zeggen, want dan zou ik teveel verraden.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Die klinken over het algemeen mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Nee, ik zou niet in de tijd waarin het boek zich afspeelt kunnen leven.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft hij diverse keren, zoals bijvoorbeeld het verhaal van Guinevere heeft me geraakt. Zo zijn er meer stukjes die me geraakt hebben.

Mooie quote in het boek: 
Het was een schokkend, maar tegelijk ook een betoverend gezicht.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van spannende verhalen houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien.

Ga je het volgende deel ook lezen?
Mocht er een volgend deel komen, dan ga ik die zeker lezen. Het eerste deel ga ik ook lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de auteur:
GILES KRISTIAN

Website van de uitgever:


Koop het boek bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg