Je Staat Nooit Alleen - Wilnanda Hardeman


Van Wilnanda Hardeman mocht ik haar boek recenseren. Ik wil haar daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In de meeste donkere of verdrietige dagen voel je je soms erg alleen. Je denkt dat er niemand met je wil praten maar toch sta je nooit alleen. Uit onverwachte hoek is er altijd wel iemand die naast je komt staan. Die je wat steun en kracht geeft om toch weer verder te gaan. Ook al had je dit in dagen met moeilijke of verdrietige momenten helemaal niet verwacht.

Bron: bol.com.

Jaar van verschijnen:
2020

EAN:
9789464052152

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
73

Genre:
Poëzie

Prijs:
€ 15,- 

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de mooie cover van Je staat nooit alleen van Wilnanda Hardeman zullen diegenen die de vuurtoren op de cover kennen, meteen weten waar de foto is genomen. Diegenen die dat niet weten, zullen nieuwsgierig zijn naar waar de vuurtoren staat. De titel geeft de lezer hoop, vooral de eenzame lezer zal daar hoop uit putten. Het is een titel dat nieuwsgierig maakt naar het boek. De foto's maken het boek compleet.
In Je staat nooit alleen van Wilnanda Hardeman vind je troostrijke gedichten, zoals bijvoorbeeld het gedicht Een zakdoekje voor je tranen. Het is een van die gedichten die je steeds kan lezen als je even in de put zit, omdat het je er troost uit kan halen. Met haar gedichten laat de auteur ook zien dat het in de liefde niet altijd rozengeur en maneschijn is, maar dat dat niet erg is, zoals de auteur dat heel goed heeft weten te beschrijven in het gedicht Rozengeur en maneschijn. Daarnaast laat ze in haar gedichten zien, dat niemand alleen staat, zoals beschreven in het gedicht Je staat nooit alleen. Ze laat de lezer met dat gedicht weten dat je altijd, om wat voor reden dan ook, om hulp mag vragen, dat er altijd wel iemand is die je wilt troosten en naar je wilt luisteren.
Wat opvalt in Je staat nooit alleen van Wilnanda Hardeman, is haar liefde voor het waddeneiland Schiermonnikoog. De auteur heeft er diverse gedichten over geschreven. Door haar gedichten wordt je nieuwsgierig naar het eiland en wil je erheen om het met eigen ogen te aanschouwen, om het eilandgevoel zelf te voelen. Diegenen die op het eiland Schiermonnikoog wonen en diegenen die er wel eens zijn geweest, zullen de gevoelens van de auteur voor het eiland vast herkennen. Daarnaast merk je in veel gedichten haar andere liefde, de liefde voor de natuur. En dan niet alleen als de natuur in lente- en zomertooi is, zoals zo mooi beschreven in het gedicht De bloemetjes en de bijtjes, maar ook als het herfst en winter is, ziet de auteur de schoonheid van de natuur, zoals beschreven in het gedicht Een witte roos in de sneeuw. Door haar gedichten ga je nog beter naar de natuur kijken en misschien ook wel op een andere manier waardoor de schoonheid van de natuur je opvalt. 
Kortom; Je staat nooit alleen van Wilnanda Hardeman is een gedichtenbundel met troostrijke gedichten die je vaker kan lezen, maar ook gedichten over Schiermonnikoog en gedichten over de natuur ontbreken niet. Zoals de meeste gedichtenbundels, is ook deze gedichtenbundel een dun boek. Het is een boek die je kan lezen als je een reading challenge te halen hebt. De gedichten kan je los lezen, je bepaalt zelf met welk gedicht je begint, welk gedicht je daarna leest en met welk gedicht je eindigt.




Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Het boek voldeed aan mijn verwachtingen.

Wat vind je van de cover? 
Het is een mooie cover die bij het boek past.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Het is een mooie titel die bij het boek past, je wordt nieuwsgierig naar het boek. Het is een titel dat hoop geeft aan de eenzame mensen. 

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Schiermonnikoog klinkt als een mooi eiland. Het is een eiland waar ik graag nog eens heen wil.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Raken is een groot woord. Ik heb genoten van de gedichten.

Mooie quote in het boek: 
Ogen die uit zichzelf spreken en waarbij verdere woorden overbodig lijken.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek het aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van troostrijke gedichten houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Ja, ik ga af en toe een gedicht teruglezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker doen.

Website van de uitgever:


Koop het boek bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg