De Lange Weg Naar Cullaville - Boris Kester


Van UITGEVERIJ ELMAR mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Verhalen van mijn reizen naar alle landen van de wereld

Waar gaat het boek over? 
Onderweg naar alle landen van de wereld, beleeft Boris Kester het ene na het andere avontuur. Uiteindelijk steekt hij bij Cullaville de grens over naar zijn laatste land.
Aan de hand van zestien verhalen neemt DE LANGE WEG NAAR CULLAVILLE je mee naar onder andere Jemen, Congo, Nauru en Afghanistan. Dankzij zijn rijke beschrijvingen laat de auteur je zien hoe het is om in ongewone landen te reizen. Zijn verhalen zijn meeslepend en onderhoudend, adembenemend en ontroerend. Ondertussen laat hij je nadenken over de risico’s van reizen en de allesbepalende invloed van het lot.
DE LANGE WEG NAAR CULLAVILLE is allereerst bedoeld voor wie van reizen houdt en wellicht zelf van plan is om alle landen van de wereld te bezoeken. Het is beslist ook een aanrader voor diegenen die nieuwsgierig zijn naar ongebruikelijke bestemmingen en daar liever over lezen. Eén ding is zeker: dit boek zal je anders naar de wereld laten kijken.

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Boris Kester is senior purser, programmeur, politicoloog, fervent sporter en avonturier. Hij deelt zijn reisfoto’s en verhalen op www.traveladventures.org. Wereldwijd is hij een van de circa 200 mensen die alle landen op aarde hebben bezocht. Volgens de gezaghebbende reissite nomadmania.com is Boris de hoogst genoteerde Nederlandse reiziger.

Bron: voorflap boek

Omslagontwerp:
Susan van Beek, Spring Creative Concepts

Binnenwerk:
Uitgeverij Elmar BV

Jaar van verschijnen:
2021

EAN:
9789038928265

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
284

Genre:
Reisverhalen

Prijs:
€ 22,99

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de mooie cover van De lange weg naar Cullaville van Boris Kester wil je weten waar de foto is genomen en hoe de foto er in het kleur uit ziet. De titel en subtitel geven goed aan wat je van het boek kan verwachten. Alleen al bij het lezen van dat de auteur naar alle landen van de wereld is geweest, wil je weten hoe hem dat is gelukt en hoe hij dat heeft ervaren.
In De lange weg naar Cullaville van Boris Kester neemt de auteur de lezer mee in zijn verhalen over de vele reizen die hij heeft gemaakt. Hij heeft geprobeerd om naar alle landen van de wereld te reizen en, zoals de subtitel van het boek al aangeeft, het is hem gelukt. In het boek kan je lezen welk land hij als laatste heeft bewaard om te bezoeken en hoe dat was. Ook vertelt hij hoe hij aan het reisvirus is gekomen en hoe hij het reizen heeft ervaren, of hij die reizen nog een keer zou doen, de risico's van het reizen en naar welke landen hij nog een keer wil gaan. De verhalen zijn stuk voor stuk zo beeldend geschreven, dat je de foto's in het boek niet mist. Je hebt geregeld het gevoel dat je de avonturen van de auteur aan de zijlijn mee beleeft. 
Aan de verhalen in De lange weg naar Cullaville van Boris Kester merk je aan alles dat de auteur een echte avonturier is die het niet erg vindt om op de vreemdste plekken te slapen, eet wat er geboden wordt en veel risico's neemt, zoals bij vreemden achterop een auto meerijden, maar ook slecht tegen onrecht kan. Als het nodig is, dan neemt hij het voor anderen op en zorgt dat ze hun geld niet uit de zakken wordt geklopt en voelt zich schuldig als hij iemand niet verder heeft kunnen helpen, zoals zijn tijdelijke reismaat die naar een begrafenis moest, maar door autoriteiten van een land werd tegengehouden. Je voelt zijn onmacht. Sowieso weet hij zijn gevoelens goed te verwoorden, waardoor je ook steeds meeleeft met hem en de mensen die hij heeft ontmoet. Diverse verhalen laten goed zien hoe moeilijk het is om een visum voor een bepaald land te krijgen en als je die dan hebt, dat het nog niet wil zeggen dat je uiteindelijk wel het land in mag.
Waar veel mensen minstens twee keer nadenken voor ze naar een risicogebied gaan, lijkt het voor de auteur juist een trigger om juist wel te gaan, om te kijken of het echt zo erg is als men zegt. Het grappige is, is dat men in veel landen ook van Nederland en andere westerse landen denkt dat het niet veilig is en dat ze daarom er niet naar toe gaan. De een zal roepen dat de auteur wel erg veel risico's neemt en beter naar een veiligere land had kunnen gaan, terwijl een ander hem als een held zal beschouwen en stiekem wou dat hij ook zoveel lef heeft als de auteur. Als lezer kan je alleen maar blij zijn dat hij ook de risicolanden, zoals Afghanistan, heeft bezocht, zodat je meer komt te weten over die landen, hoe het leven daar is, hoe de mensen zijn en hoe het er uitziet. De auteur laat zien dat hij vaak verder kijkt dan naar wat hij eerst ziet, hij ziet voor zich hoe het er uitgezien zou kunnen hebben, vaak alleen al aan de hand van een splintertje verf dat hij ziet. 
In De lange weg naar Cullaville van Boris Kester wordt je geregeld aan het denken gezet van wat jij gedaan zou hebben als je in de schoenen van de auteur had gestaan, zoals tijdens een treinreis waar hij niet in de juiste wagon zat toen de trein wegreed en niets anders kon doen dan wachten tot ze op plaats van bestemming waren of luisteren naar een medewerker en op een gegeven moment een sprong maken en rennen naar de volgende wagon. De verhalen zijn stuk voor stuk vermakelijk om te lezen, zoals over zijn eerste dronkenschap en waar veel mensen nog wat van de auteur kunnen leren als het om omgaan met personeel van hotels gaat. Soms wordt je door de auteur op het verkeerde been gezet, zoals dat hij op een gegeven moment uit een auto met getinte ramen van een mooie vrouw stapt, maar dan blijkt het toch anders te zitten dan je aan het begin van het verhaal vermoedde. Ondertussen leer je de geschiedenis van veel landen ook een klein beetje kennen, zoals van Liberia. 
Kortom; De lange weg naar Cullaville van Boris Kester is een verhalenbundel boordevol adembenemende verhalen over de reizen die de auteur heeft gemaakt Tijdens het lezen heb je het gevoel dat je de avonturen vanaf de zijlijn meemaakt. Het zijn stuk voor stuk inspirerende verhalen die je kunnen aanzetten om ook naar 'ongewone' landen te reizen om kennis te maken met de culturen, de mensen en hun landen. Het is te hopen dat er nog een boek komt van de auteur, want je wilt dankzij dit boek nog meer van hem lezen.




Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen.

Wat vind je van de cover? 
Het is een mooie cover die bij het boek past.

Wat vind je van de titel van het boek? 
De titel is heel erg goed gekozen.

Wat vind je van de subtitel van het boek? 
De subtitel is goed gekozen, die geeft precies aan wat je van het boek kan verwachten.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
De verhalen zijn stuk voor stuk op een vlotte, beeldende en vermakelijke manier geschreven.

Hoe origineel zijn de verhalen?
De verhalen zijn stuk voor stuk heel erg origineel, omdat de auteur ze zo heeft beleefd, zo heeft ervaren.

Wat vind je van de opbouw van de verhalen?
De verhalen zijn stuk voor stuk goed opgebouwd.

Zat je direct in de verhalen?
Ja, ik zat direct in de verhalen.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Die klinken over het algemeen mooi.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, de auteur heeft me diverse keren weten te raken, zoals bijvoorbeeld het verhaal waar het misging en dat niet door een ander. Hij en zijn vriendin hebben echt beschermengelen bij zich gehad. Meer zeg ik niet, want dan zou ik teveel verraden. Wat me ook geraakt heeft, is hoe een rijke familie met zijn landgenoten omgaat, alleen maar aan zichzelf denkt. Zo zijn er meer verhalen die me geraakt hebben.

Mooie quote in het boek: 
Avontuur begint waar het vertrouwde ophoudt.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van reisverhalen houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk dat bepaalde verhalen mij nog wel even bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Leuk weetje over het boek:
Het boek heeft een eigen website.

Leesfragment:
Ga naar de website van UITGEVERIJ ELMAR om een leesfragment van het boek te lezen.

Website van de auteur:
Around the World in 80 Clicks

Website van de uitgever:


Het boek is onder andere te koop bij bol.com.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg