Nieuwste recensie

Diender In Naam Van De Koning(in) - Ed Jissink

Afbeelding
Van Uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Subtitel: Zijn enerverende belevenissen en persoonlijke ontwikkeling als mens onder de politiepet. Waar gaat het boek over?  Politiemensen komen in hun werk doorlopend dilemma’s tegen. Juridische kennis naast eigen moreel kompas helpt om die te benaderen. Dat heeft Ed Jissink bij uiteenlopende dilemma’s in zijn langjarige politieloopbaan op een boeiende en integere wijze gedaan en helder opgeschreven. Een mooi leerboek om te komen tot authentiek(politie)leiderschap.’Joep Pattijn, programmadirecteur Nationale Politie voor Vreemdelingenzaken, Migratiecriminaliteit, Grenzen en Veiligheid. Dat wat hij deed en (bewust) niet deed als agent en leidinggevende bij tt-rellen, treinkapingen, hulpverlening, discriminatie, levensbedreiging, krakersoproer, zingeving, loyaliteitsvragen en veel meer.Ed Jissink beschrijft zijn loopbaan waarin hij niet altijd situaties benaderde zoals verwacht. Als een vis ...

Asverze - Erik Le Romancier


Van Erik Le Romancier mocht ik zijn boek recenseren. Ik wil hem daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Boek een van de Hypernachtserie

Waar gaat het boek over? 
Asverze is anders dan de meeste meisjes en vrouwen. In Maanwelle, het geïsoleerde stadje waarin ze opgroeit, is dat een groot probleem. Wanneer door de mysterieuze Hypernacht allerlei duistere geheimen en verwrongen verlangens boven komen, wordt de situatie voor haar steeds gevaarlijker. Als ze vanwege haar uiterlijk en gedrag ervan wordt verdacht een on-vrouw te zijn - de ultieme, goddeloze gruwel – moet Asverze opeens zelfs vrezen voor haar leven. Kan Asverze overleven in een steeds vijandigere wereld? Kan ze ondanks alles trouw blijven aan zichzelf? Of verliest ze het gevecht en gaat ze ten onder in een maalstroom van haat, leugens en manipulatie? ‘Weet je wat dat is, een on-vrouw?'​'Nee.' Ze had het woord wel eens horen vallen, maar ze had geen flauw idee. 'Een wat jongensachtig meisje?' gokte ze. 'Ha, was het maar zo onschuldig! Een on-vrouw wil dezelfde rechten en positie als een man. Om dit te bereiken, is ze bereid elk goddelijk gebod, elke wet of regel, elke voorouderlijke gewoonte met de voeten te treden. Geen leugen is haar te laag, geen misdaad te min. Dit alles maakt een on-vrouw niet alleen een groot gevaar voor onze eeuwenoude maatschappelijke orde, het maakt haar bovenal een ketter, een heiligschenner, een godenlasteraar. Elke on-vrouw is een smerige, zieke, misselijk makende zondares en verdient daarom de dood. Ben jij een on-vrouw, mijn beste Asverze?’ vroeg hij met een zalvende, bijna hypnotiserende stem. ‘Asverze’ is het verhaal van een moedige, jonge vrouw die strijdt voor haar vrijheid. En voor het recht zichzelf te zijn en haar eigen keuzes te mogen maken.

Bron: bol.com.

Omslagontwerp:
Jen Minkman

Binnenwerk:
E. van der Heijden

Jaar van verschijnen:
2019

EAN:
9789090323350

Bindwijze:
E-book

Aantal pagina's:
241

Genre:
Fantasy

Verfilmd?
Voor zover bekend is het boek (nog) niet verfilmd, maar het boek leent zich er goed voor om verfilmd te worden.

Prijs:
€ 24,95

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Asverze van Erik Le Romancier wil je weten wie de vrouw op de cover is en wat haar verhaal is. De titel maat nieuwsgierig. Je wilt weten of het een naam of een woord is en wat dat dan betekent, mocht het een woord zijn. De titel van het boek wordt al heel snel duidelijk en blijkt dan heel goed gekozen te zijn. De subtitel geeft goed aan dat het boek om het eerste deel uit een serie gaat.
In Asverze van Erik Le Romancier is Asverze een meisje dat anders is dan de meeste meisjes en vrouwen. Zij is of te vroeg of te laat geboren of in een verkeerde plaats. Het is maar hoe je het bekijkt. In ieder geval is Asverze een meisje dat zich niet zomaar de mond laat snoeren, zich niet zomaar de wil van een ander laat opleggen en het liefst anders gekleed gaat dan gebruikelijk is voor meisjes en vrouwen. Helaas denken de mannen in het stadje, waar ze woont, er anders over, net zoals veel vrouwen die geïndoctrineerd zijn door anderen. Door de Hypernacht komen er allerlei duistere geheimen en verwrongen verlangens naar boven. Asverze wordt door diverse mensen ervan verdacht een on-vrouw te zijn vanwege de manier waarop ze zich kleedt en hoe ze zich gedraagt. Ze moet zelfs vrezen voor haar leven. De vraag is of ze kan overleven in een wereld die steeds vijandiger wordt voor de vrouw. Maar ook of ze trouw kan blijven aan zichzelf. Daarnaast is er nog de vraag waarom ze uitgehuwelijkt is aan een bepaald persoon, wat de reden erachter is. 
Erik Le Romancier heeft zich in Asverze heel erg goed ingeleefd in de personages. Zowel de vrouwelijke, als de mannelijke personages heeft hij goed weten uit te beelden. De personages komen tijdens het lezen tot leven. De auteur heeft de gevoelens van de personages goed weergegeven, je voelt soms haast de gevoelens, zoals van Asverze als ze zich schaamt en tegelijkertijd ergert als er over iets intiems wordt gepraat, dat dat aan anderen wordt verteld. Je begrijpt haar reactie erop en bent blij dat het jezelf nooit is overkomen. Tijdens het lezen leef je mee met Asverze en Ulvilla en heb je stiekem te doen met Ysala. Je bewondert de moed van Asverze, dat ze geregeld voor zichzelf en soms voor een ander opkomt. Je voelt hoe zwaar ze het heeft als ze even niets anders kan doen vanwege bepaalde redenen. 
Ook heeft de auteur zich goed ingeleefd in de omgeving waar het verhaal zich afspeelt. Door zijn beeldende beschrijving krijg je een goed beeld van hoe het stadje en de omgeving eruit ziet. Daarnaast is het duidelijk dat de auteur veel fantasie heeft, zoals over de wezens die in het bos leven.
Asverze van Erik Le Romancier is een verhaal waar je je geregeld ergert aan de manier hoe mannen met vrouwen omgaan, hoe mannen denken over vrouwen, hoe sommige vrouwen het zelfs gewoon vinden dat ze nederig moeten zijn naar mannen toe en hoe vrouwen op andere vrouwen reageren. Ondanks dat het een fictief verhaal is, dat veel is overtrokken, zou het verhaal toch voor een groot deel waar gebeurd kunnen zijn, omdat er in wereld nog genoeg vrouwen onderdrukt worden, slecht behandeld worden door mannen. Het verhaal laat goed zien hoe leugens en bedrog mensen uit elkaar kan halen, mensen aan de schandpaal genageld kunnen worden daardoor. Maar ook hoe goedgelovig veel mensen zijn.
Asverze van Erik Le Romancier is een verhaal met vele verrassende wendingen die je niet ziet aankomen. Een verhaal met af en toe een vleugje humor, zoals bijvoorbeeld wat Ulvilla denkt hoe haar dochter over haar denkt. Een verhaal met een paar spannende momenten, zoals tijdens een vlucht van een bepaald persoon die naar een ander persoon gaat en wat er ergens anders ondertussen gebeurt. Een verhaal waarin langzaamaan steeds meer geheimen, vaak schokkende, onthuld worden. Het verhaal eindigt zo, dat je nieuwsgierig wordt naar het tweede deel. Je wilt weten of je vermoeden juist is over wie de vader van een bepaald persoon is, of er nog steeds iets doorgaat, en hoe het zit met een bepaald woud.
Kortom; Asverze van Erik Le Romancier is een verhaal dat je niet in de koude kleren gaat zitten. Een verhaal waarbij je het te doen hebt met de vrouwen. Het verhaal eindigt zo, dat je uitkijkt naar het volgende deel. Je hoopt dat er op diverse vragen en vermoedens die je hebt gekregen, antwoorden komt in het volgende deel.




Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen.

Wat vind je van de cover? 
Het is een schitterende cover die bij het boek past.

Wat vind je van de titel van het boek? 
De titel is heel erg goed gekozen, want het verhaal draait om Asverze.

Wat vind je van de subtitel van het boek? 
De subtitel is heel erg goed gekozen, je weet meteen wat voor serie je gaat lezen.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het boek is op een vlotte en beeldende manier geschreven waardoor het boek vlot wegleest.

Hoe origineel is het verhaal?
Het verhaal is heel erg origineel.

Hoe actueel is het boek?
Ondanks dat er veel is overtrokken, is het boek toch wel heel erg actueel en ik vrees dat het dat ook altijd wel zal blijven.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Het verhaal is goed opgebouwd.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat direct in het verhaal.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast houden. Als je er eenmaal in bent begonnen, kan je niet meer stoppen met lezen, vooral tegen het eind kan je niet meer stoppen en baal je aan het eind dat het eerste deel uit is.

Is het verhaal geloofwaardig?
Ondanks dat er veel overtrokken is, is het verhaal toch geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
De karakters zijn stuk voor stuk geloofwaardig.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Asverze, omdat ze een sterke meid is die zich niet makkelijk de mond laat snoeren.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Ik ben er nog niet uit aan wie ik een grotere hekel heb.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Ja, ik zou wel bevriend kunnen zijn met Asverze.

Begrijp je de beweegredenen van de personen?
Van Asverze en Ulvilla begrijp ik ze, maar van veel andere mensen, vooral de mannen en veel vrouwen, begrijp ik het niet.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
De locaties klinken mooi.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, de auteur heeft me zeker weten te raken. Het hele verhaal heeft me geraakt. Het is ongelooflijk hoe kortzichtig mannen in het verhaal denken en daardoor datgene doen wat ze doen, maar ook hoe nederig vrouwen kunnen doen en denken heeft me geraakt.

Mooie quote in het boek: 
'Trouw blijven aan jezelf, hoe moeilijk het ook is, is uiteindelijk altijd voldoende.'

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van fantasy-verhalen houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien.

Ga je het volgende deel ook lezen?
Ja, die ga ik zeker lezen. Binnen twee weken kan je daar een recensie over lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, die kan ik niet weggeven, maar het e-book mag op mijn Chromebook blijven staan.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk wel dat het boek mij nog even bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de auteur:


Het boek is onder andere te koop bij bol.com.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg