Schuddebuikend Je Bed In - Rox Van Der Helm


Van UITGEVERIJ ASPEKT mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
over seks, corona & BN'ers

Waar gaat het boek over? 
In Schuddebuikend je bed in vertelt Rox van der Helm over diverse opvallende gebeurtenissen in de samen­leving en uit het leven van de auteur zelf. In 31 hilari­sche korte verhalen schrijft Van der Helm met vlotte pen over haar opmerkelijke ontmoetingen met BN'ers als Anouk, Marco Borsato en Wibi Soerjadi en over de anderhalvemetersamenleving. Rox van der Helm, al jarenlang werkzaam in de media, komt keer op keer in buitengewoon bizarre situaties terecht. Ze woonde niet alleen als enige vrouw in een Gronings Vindicat-studentenhuis met zeven jongens, maar ook had ze een maar liefst drie uur durende meet & greet met Dinand Woesthoff, hield Marco Bor­sato haar ooit voor de gek en ontmoette ze zelfs per ongeluk de Amerikaanse acteur Jared Leto. Ze beschrijft een tijd­perk dat gekenmerkt wordt door een run op wc-pa­pier, waarin een seksbuddy door het RIVM prima werd bevonden en plassen in de natuur de normaalste zaak van de wereld werd. Over haar komische belevenissen schrijft ze in dit debuut, waar­bij thema's als corona, seks en BN'ers de rode draad vormen. Met 31 verhalen vol humor kan de lezer precies een hele maand vullen. Elk verhaal is geïllustreerd door een absurdistische strip van cartoonist Theo Weber. Schuddebuikend je bed in biedt een vrolijke noot in deze donkere dagen en zorgt ervoor dat je niet alleen met een glimlach in slaap valt, maar de dag ook op een vrolijke manier start!

Bron: bol.com.

Omslagontwerp:
Matthijs Klute

Binnenwerk:
Matthijs Klute

Jaar van verschijnen:
2020

EAN:
9789464240061

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
140

Genre:
Mens & maatschappij

Prijs:
€ 19,95

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de mooie cover van Schuddebuikend je bed in van Rox van der Helm krijg je al meteen een idee van wat voor soort boek je gaat lezen. De titel is zeker niet overdreven, geregeld zit je te schuddebuiken van het lachen. De subtitel geeft precies aan wat je van het boek kan verwachten. 
In Schuddebuikend je bed in van Rox van der Helm staan 31 verhalen over diverse onderwerpen. Verhalen over gebeurtenissen uit de maatschappij. Een aantal opmerkelijke ontmoetingen met BN'ers. Verhalen die 'o ja, dat was toen' oproepen, zoals de run op wc-papier. Verhalen over corona. Verhalen over haar tijd in het Vindicat huis. Verhalen die herkenbaar zijn. Er is voor elke dag van de maand een verhaal zodat je er lekker een maand over kan doen, maar je kan het boek ook in één keer uitlezen. Omdat het losstaande verhalen zijn, kan je zelf bepalen met welk verhaal je begint, welk verhaal je daarna leest en met welk verhaal je eindigt. De verhalen zijn stuk voor stuk geschikt om voor het slapen gaan te lezen, maar je kan er ook mee opstaan, dat je, voordat je opstaat, eerst een verhaal leest om de dag vrolijk te beginnen. Ook kan je tussendoor, als je chagrijnig bent of niet zo lekker in je vel zit, een verhaal lezen om je te laten opvrolijken. De verhalen toveren namelijk stuk voor stuk een lach op je gezicht en er zijn een aantal verhalen bij die je laten schuddebuiken van het lachen. De bijpassende cartoons na elk verhaal maken de verhalen compleet.
Rox van der Helm heeft de verhalen in Schuddebuikend je bed in op een vertellende manier geschreven. Je hebt tijdens het lezen het gevoel dat ze tegenover je aan de keukentafel met een bakkie koffie haar verhalen vertelt. Door haar vlotte en open vertelwijze leest het boek vlot weg. Ze neemt geen blad voor de mond, ze spaart niemand, maar toch zou niemand boos hoeven te zijn over wat ze heeft geschreven. Ook diegenen waar ze over heeft geschreven, zouden moeten glimlachen om hun ontmoetingen met de auteur zoals bijvoorbeeld Anouk en Marco Borsato. Het zijn geweldige verhalen. Veel mensen zullen bepaalde gebeurtenissen (deels) herkennen omdat ze zelf ook iets dergelijks hebben meegemaakt, zoals bijvoorbeeld een woord dat je verkeerd hebt aangeleerd of dat iemand plast op een plek waar hij niet hoort te plassen.
De auteur slaat de spijker op de kop met de verhalen over de corona-crisis. Ze laat in een verhaal over hoe ze ooit in het Vindicat huis belande zien dat ze een dierenliefhebber is, het verhaal over iemand die een wildwaterfontein plaste, is hilarisch, maar dat terzijde. Zij laat in het verhaal 'Mindset' ook goed zien dat ze een echte dierenliefhebber is en verantwoording neemt voor haar kat. Net als vele andere mensen vraagt zij zich ook af hoeveel dieren, die tijdens de lockdown zijn geadopteerd, nog een baas hebben, hoeveel dieren er helaas na de lockdown zijn gedumpt. Ook heeft ze haar andere ergernissen over die tijd goed weten te verwoorden in het verhaal. Zo zijn er nog meer verhalen, zoals over domme dieven en seksbuddy, een van de woorden die het RIVM heeft gebruikt.
Kortom; Schuddebuikend je bed in van Rox van der Helm is een verhalenbundel vol met verhalen vol humor. Elk verhaal tovert een lach op je gezicht en veel verhalen laten je schuddebuiken van het lachen. Na het lezen van dit boek hoop je dat er een vervolg komt, want het is duidelijk dat de auteur nog veel meer te vertellen heeft.


Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen.

Wat vind je van de cover? 
Het is een mooie cover die bij het boek past.

Wat vind je van de titel van het boek? 
De titel is heel erg goed gekozen en zeker niet overdreven.

Wat vind je van de subtitel van het boek? 
De subtitel is goed gekozen, die geeft precies weer wat je kan verwachten van het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
De verhalen zijn stuk voor stuk op een vlotte, vertellende manier geschreven waardoor de verhalen vlot weglezen.

Hoe origineel zijn de verhalen?
De verhalen zijn stuk voor stuk heel erg origineel.

Wat vind je van de opbouw van de verhalen?
De verhalen zijn stuk voor stuk goed opgebouwd.

Zat je direct in de verhalen?
Ja, ik zat direct in de verhalen.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Raken is een groot woord, maar ik heb heel erg genoten van het boek.

Mooie quote in het boek: 
Een kat neem je niet alleen maar voor jezelf.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die toe is aan humorvolle verhalen.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de uitgever:


Het boek is onder andere te koop bij bol.com.

Reacties