Een Moeders Stem - Felix Avis


Van Uitgeverij Nobelman mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Vanaf jongs af aan zwerft Alexander Claves op de grens van realiteit en verbeelding. Hij wordt gedreven en gevoed door muziek, intuïtie, creativiteit en spiritualiteit. Zijn reis is een aanhoudende zoektocht naar avontuur en liefde. Zo voelt hij de aanwezigheid van zijn vier Engelen en ontmoet hij op zijn levensweg zijn tweelingziel, zijn soulmate en zijn aardse geliefde. Maar deze keer voelt alles anders. Waarom is dat? Ligt het aan zijn beroemde reisgenoten? Ligt het aan Alexander zelf? Of komt het door haar? Een moeders stem is een roman waarin niets is wat het lijkt en er meer is tussen hemel en aarde dan we ooit kunnen vermoeden.

Bron: bol.com.

Omslagontwerp:
Studio Keck

Binnenwerk:
Studio Keck

Jaar van verschijnen:
2022

EAN:
9789491737855

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
216

Genre:
Fantasy

Verfilmd?
Voor zover bekend is het boek (nog) niet verfilmd, maar het boek leent zich er goed voor om verfilmd te worden.

Prijs:
€ 19,95

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de mooie cover van Een moeders stem van Felix Avis wil je weten waarom er voor een veer is gekozen op de cover, wat de betekenis ervan is. Het is niet meteen duidelijk in het verhaal, maar gaandeweg zal het duidelijk worden en kan je alleen maar de conclusie trekken dat men er goed aan heeft gedaan om voor de veer te kiezen. De titel maakt nieuwsgierig, je wilt weten of je de titel letterlijk of figuurlijk moet nemen. Tegen het eind wordt dat pas duidelijk en kan je het alleen maar eens zijn met de titel. Er had geen betere titel bij het boek gepast.
In Een moeders stem van Felix Avis zwerft Alexander Claves al van jongs af aan op de grens van realiteit en verbeelding. Hij wordt gedreven door muziek, intuïtie, creativiteit en spiritualiteit. Zijn hele leven is hij op zoek naar avontuur en liefde. Hij voelt de aanwezigheid van vier Engelen en hij ontmoet op zijn levensweg zijn tweelingziel, zijn soulmate en zijn aardse geliefde. Maar deze keer is het anders en de vraag is waar het aan ligt. Een moeders stem van Felix Avis is een roman waarin niets is wat het op het eerste gezicht lijkt. Het verhaal laat heel goed zien dat er meer tussen hemel en aarde is dan we denken, dan we ooit kunnen vermoeden.
Meteen na het lezen van het eerste hoofdstuk van Een moeders stem van Felix Avis wil je alleen nog maar verder lezen. Je wilt weten hoe het uiteindelijk zal aflopen met een bepaald persoon. Je wordt meteen meegezogen in het verhaal waarin je de hoofdpersoon langzaamaan leert kennen. Het is een verhaal met heel veel verrassende wendingen. Het is een verhaal dat je alert houdt, dat je steeds nieuwsgierig maakt naar het vervolg van het verhaal. Je wilt weten hoe het verhaal verder gaat, hoe het zit met bepaalde personen en waarom iemand zo boos is op een ander. Je wilt weten wat er in het verleden is gebeurd. Je komt gaandeweg het verhaal met steeds meer vragen te zitten, vragen waar op een gegeven moment antwoorden op komen. Soms moet je lachen om een stukje, zoals de gedachte van Alexander over Henkie en zijn rookgedrag. Tegen het eind kan je helemaal niet meer stoppen met lezen, omdat het dan spannend wordt. Je wilt weten hoe iets afloopt, of iemand weet te ontsnappen. Op een gegeven moment heb je, door wat je eerder hebt gelezen en wat je op dat moment leest, het gevoel dat er iets niet klopt en vraag je je af of je het wel goed hebt gelezen. Het eind is een verrassend, maar tegelijkertijd schokkend eind, omdat je die totaal niet zag aankomen, hoe vaak je het verhaal ook terugleest. Dan begin je je af te vragen wat jij had gedaan als je een bepaald persoon was geweest, of je hetzelfde had gedaan of niet. 
Felix Avis heeft zich in Een moeders stem heel erg goed ingeleefd in de personages en de verhaallijn. Tijdens het lezen heb je niet door dat er iets niet klopt. Het verhaal is van begin tot eind geloofwaardig geschreven. Zeker diegenen die geloven dat er meer is tussen hemel en aarde, zullen nergens zoiets hebben van dat er iets niet klopt. Ze zullen ook het een en ander herkennen, zoals bijvoorbeeld als Alexander zijn tweelingziel ontmoet, omdat ze dat zelf ook al eens hebben ervaren, dat gevoel. De auteur laat heel goed zien dat de wetenschap vaak botst met het spirituele, maar het verhaal laat ook goed zien waarom sommige wetenschappers liever niet verder kijken dan wat ze kunnen zien. Je wordt tijdens het lezen ook af en toe aan het denken gezet, zoals over de verschillende soorten liefde die je in je leven ontvangt en wat ze betekenen.
Kortom; Een moeders stem van Felix Avis is een ijzersterk verhaal waarin je steeds op het verkeerde been wordt gezet. Het eind is een complete verrassing die je niet ziet aankomen, hoe vaak je het verhaal ook terugleest. Alles komt namelijk geloofwaardig over, tot het moment dat er stukje komt dat een gebeurtenis verhaalt op een andere manier dan je eerst gelezen hebt en dan word je aan het twijfelen gebracht, maar even later begrijp je waarom dat is en begrijp je ook waarom men voor de titel van het boek heeft gekozen.
Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen.

Wat vind je van de cover? 
Het is een mooie cover die bij het boek past.

Wat vind je van de titel van het boek? 
De titel is heel erg goed gekozen. Het is een titel dat nieuwsgierig maakt naar het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het boek is op een vlotte en beeldende manier geschreven waardoor het boek vlot wegleest.

Hoe origineel is het verhaal?
Het verhaal is heel erg origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Het verhaal is goed opgebouwd.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat direct in het verhaal.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden. Vooral tegen het eind kan je niet meer stoppen met lezen, omdat het dan spannend wordt en je wilt weten hoe het zal aflopen.

Heeft het plot je verrast?
Ja, het plot heeft me verrast, die zag ik niet aankomen.

Is het verhaal geloofwaardig?
Het verhaal is van begin tot eind geloofwaardig. Op een gegeven moment komt er een stukje waarin je begint te twijfelen of je het wel goed hebt gelezen, maar als je dan verder leest, begrijp je waarom beide stukjes die iets gemeen hebben, toch verschillend zijn.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
De karakters zijn stuk voor stuk geloofwaardig.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Veronica, omdat ze een moeder uit duizenden is, een moeder die duidelijk heel veel van haar zoon houdt.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Ik heb aan niemand een hekel in dit boek.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Ja, dat zou ik wel kunnen.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Amsterdam is een hele mooie stad.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat is mij goed afgegaan.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, de auteur heeft me weten te raken. Dat wat Alexander is overkomen heeft me geraakt. Het is precies zoals Angela en Maaike zeggen aan het eind. Meer kan ik niet zeggen, want dan zou ik teveel verraden.

Mooie quote in het boek: 
Wanneer je echt van jezelf hebt leren houden ben je pas klaar om ook volledig van een ander te houden.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van spirituele verhalen houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.
 
Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk wel dat het boek mij nog even bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de uitgever:


Het boek is onder andere te koop bij bol.com.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg