Dichter Bij Jou - Wilnanda Hardeman


Van Wilnanda Hardeman mocht ik haar boek recenseren. Ik wil haar daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Dichter bij jou. Het lukt soms niet om dichter bij elkaar te komen. Door bepaalde omstandigheden lukt het niet om de afstand te overbruggen of om dit ongedaan te maken.
Iedereen krijgt hier vroeg of laat weleens mee te maken in het leven. Maar uiteindelijk door de nodige hobbels te nemen (en wellicht moet je ook je eigen grenzen verleggen) lukt het om wel over de drempel te stappen die de afstand heeft gecreëerd en nader tot elkaar of om dichter bij jou te kunnen komen.

Bron: bol.com.

Jaar van verschijnen:
2022

EAN:
9789464651393

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
71

Genre:
Poëzie

Prijs:
€ 20,40

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de mooie cover van Dichter bij jou van Wilnanda Hardeman wil je weten waar de foto is genomen. De titel maakt nieuwsgierig naar het boek. De foto's in het boek, maken het boek compleet, geven soms een extra sfeer aan een gedicht.
Dichter bij jou van Wilnanda Hardeman is een gedichtenbundel met gedichten die als thema 'dichter bij jou', zoals ook de titel van het boek is, hebben. Het gaat niet alleen over de liefde van een paar voor elkaar, maar ook op een andere manier, voor anderen die dicht naast je staan of stonden of waar je dicht naast had kunnen staan, maar om een of andere reden niet kunt, alleen in gedachten. Het zijn gedichten die voor veel mensen herkenbaar kunnen zijn, gedichten die raken en gedichten die je een hart onder de riem steken. 
Wat leuk is van Wilnanda Hardeman, is dat ze in het voorwoord van Dichter bij jou vertelt over hoe ze aan de inspiratie van de gedichten komt. Als je dat weet, kan het zomaar zijn dat je iets herkent wat je ergens anders al eens hebt gelezen of dat je ergens anders al eens iets hebt gehoord. Je gaat de gedichten op een andere manier lezen. Ze krijgen onder andere daardoor nog meer betekenis. 
Zoals gezegd hebben sommige gedichten, zoals bijvoorbeeld het gedicht 'De waarheid', een boodschap. Het gedicht laat goed zien waarom je beter niet kan liegen, alles mooier maken dan het in werkelijkheid is. Iets wat een zanger die de titel van dit lied met een andere tekst heeft gezongen, inmiddels ook heeft ondervonden. Er staat nog een gedicht in waarbij je bij de titel meteen aan een andere zanger, maar dan toen hij nog een kleine jongen was, moet denken. Het is mooi hoe de auteur de titel naar haar hand heeft weten te draaien en daar een mooi gedicht over heeft gemaakt.
Sommige gedichten, zoals het gedicht 'Verdrongen verlangen', kan voor mensen die ongewenst kinderloos zijn, pijnlijk herkenbaar zijn. Onder andere dit gedicht, maar ook het gedicht 'Als een zandkorrel die met de tijd door je vingers wegglijdt', doet vermoeden dat de auteur over zichzelf heeft geschreven. De woorden die zij heeft gebruikt, de manier hoe ze dat heeft gedaan, kan bijna alleen als iemand uit eigen ervaring spreekt, zo opschrijven. Je voelt heel erg goed het gemis en het verdriet in beide gedichten. Mochten de gedichten niet autobiografisch zijn, dan heeft de auteur zich heel goed ingeleefd. Tissues mag je wel bij de hand houden.
Er staan ook gedichten in die moed geven, die je proberen op te peppen, zoals bijvoorbeeld het gedicht 'Alles komt goed', want zo is het wel. Het kan soms even duren, maar uiteindelijk komt het allemaal goed. Ook het gedicht 'Ineens het licht weer zien' laat dat goed zien. Zo staan er nog meer gedichten in over het gemis van iemand, de liefde voor haar man en gedichten waar de nostalgie vanaf straalt.
Kortom; Dichter bij jou van Wilnanda Hardeman is een gedichtenbundel boordevol gedichten die je raken en sommige gedichten je moed inspreken. Gedichten die voor heel veel mensen herkenbaar kunnen zijn.
Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen.

Wat vind je van de cover? 
Het is een mooie cover die bij het boek past.

Wat vind je van de titel van het boek? 
De titel is heel erg goed gekozen, want de gedichten in deze gedichtenbundel hebben de gelijknamige titel van het boek als thema.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
De gedichten zijn op een vlotte manier geschreven.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, de auteur heeft me met al haar gedichten weten te raken.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van gedichten houdt die uit het leven zijn gegrepen.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Af en toe zal ik een gedicht herlezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Sommige gedichten zullen me onbewust nog wel even bezig houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.


Het boek is onder andere te koop bij bol.com.

Reacties