Vrouwenpact - Daan Fousert


Van Elikser UITGEVERIJ mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Een Caitlin-avontuur

Waar gaat het boek over? 
Als Steven Thurm, minister van Economische Zaken, van de ene op de andere dag ontslag neemt, met de noorderzon vertrekt en er vijf moorden met hem in verband worden gebracht, schakelt de eerste minister het hoofd van MI5 Lynn Howard in. Steven Thurm is zich niet bewust van het feit dat een criminele organisatie hem uitgekozen heeft als hun toegang tot de overheid, zodat zij het land kunnen lamleggen.
Lynn vertrouwt het niet omdat de eerste minister getrouwd is met de hoofdcommissaris van Scotland Yard, die betrokken lijkt. Ze vraagt Caitlin Dern de moorden te onderzoeken en Steven Thurm op te sporen. Caitlin duikt met haar team in een uiterst complexe zaak en ontdekt dan wat er werkelijk speelt.

Vrouwenpact is een spannende psychologische thriller, met een ingewikkeld patroon van macht en corruptie op het hoogste bestuurlijk niveau van Engeland.
Het verhaal blijft je boeien tot de verrassende ontknoping.

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Daan Fousert is een bijzondere schrijver. Vrouwenpact is zijn vijfde thriller waarin Caitlin de hoofdrol speelt. Naast zijn thrillers schrijft Daan ook psychologische-, historische- en spirituele romans. Zijn kennis en ervaring met mensen zet hij schitterend om in zeer sprekende personages en spannende dialogen. Hij heeft een verbeeldende schrijfstijl en houdt je vast tot het einde van het boek. Als je eenmaal in een verhaal begint, kun je haast niet meer stoppen.

Bron: achterkant boek

Omslagontwerp:
Daan Fousert

Binnenwerk:
Evelien Veenstra

Jaar van verschijnen:
2022

Druk:
Eerste druk

EAN:
9789463654401

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
428

Genre:
Psychologische thriller

Verfilmd?
Voor zover bekend is het boek (nog) niet verfilmd, maar het boek leent zich er heel goed voor om verfilmd te worden.

Prijs:
€ 24,50

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Vrouwenpact van Daan Fousert wil je weten wie de vrouw op de cover is en wat haar achtergrond is. De titel maakt nieuwsgierig, je wilt er meer over weten. 
Vrouwenpact van Daan Fousert is het vijfde deel in de Caitlin-serie, maar je hoeft niet eerst de vorige delen gelezen te hebben om dit deel te lezen, je kan dit deel los lezen. Een enkele keer wordt er naar een van de vorige delen verwezen, maar dat is niet op zo'n manier dat je het gevoel hebt dat je veel mist. Mocht dit deel het eerste deel zijn in de serie die je leest, dan wil je in ieder geval de vorige delen ook lezen en hoop je dat er nog meer delen aankomen. 
In Vrouwenpact van Daan Fousert zijn vijf moorden gepleegd die alle vijf in de richting van een ex-minister wijzen die opeens met de noorderzon is vertrokken. Alle vijf hadden ze op een of andere manier met die minister te maken gehad. Alle vijf de moorden zijn nooit opgelost en worden aan het hoofd van MI5 gegeven, die op haar beurt Caitlin en haar team inschakelt om zich met de onopgeloste moordzaken bezig te houden. Ondertussen heeft een criminele organisatie het op de ex-minister gemunt en willen van hem informatie waarmee ze het land kunnen lam leggen. Zit de ex-minister echt achter de moorden of wil iemand hem een lesje leren? Zal het Caitlin en haar team lukken om de moordzaken op te lossen?
Meteen vanaf de eerste bladzijde van Vrouwenpact van Daan Fousert wordt je meegezogen in het verhaal. Zo te verder je komt, zo te moeilijker het wordt om het boek weg te leggen. Vooral tegen het eind kan je niet meer stoppen, zit je in spanning en wil je weten hoe de vork precies in de steel zit. De auteur heeft de spanning goed weten op te bouwen. Sowieso heeft hij het verhaal heel erg goed geschreven, heel erg goed opgebouwd. Het is een verhaal waarbij je steeds verrast wordt, waarbij je nooit weet hoe het verder zal gaan. Steeds als je een vermoeden hebt, blijkt het weer anders te gaan, blijken er andere personen te zijn die ook achter de criminele organisatie kunnen zitten. Het verhaal eindigt met een ontknoping die je niet verwacht had, al zag je het wel van bepaalde personen. De vraag was alleen wanneer en hoe. 
Daan Fousert heeft zich heel erg goed ingeleefd in de personages en de setting van Vrouwenpact. Door zijn beeldende en vlotte schrijfwijze komen de personages tot leven en heb je het gevoel dat je het verhaal zelf meemaakt. Het verhaal is natuurlijk niet echt gebeurd, maar het zou zo maar voor een groot gedeelte waar gebeurd kunnen zijn. Veel van wat er in het verhaal speelt, speelt in het echt ook, en dan met name in de hogere kringen. Het is een verhaal waarin chantage, corruptie, doofpotten, wraak, macht, politieke schandalen en bedreigingen een grote rol spelen. Het verhaal laat goed zien dat vrouwen vaak niet onderdoen voor mannen. Ondanks dat je veel niet goedkeurt, begrijp je de beweegredenen van sommige personen wel, maar vind je op een gegeven moment wel dat ze te ver gaan. Ook begrijp je waarom de slachtoffers gedaan hebben wat ze hebben gedaan. Je vraagt je geregeld af wat jij gedaan zou hebben, hoe jij gereageerd zou hebben. Het verhaal laat goed zien waarom je je smartphone nooit rond moet laten slingeren en niet aan anderen moet geven, ook al vertrouw je die nog zo goed en waarom je altijd erbij moet zijn als iemand internet voor jou aanlegt in je huis.
Kortom; Vrouwenpact van Daan Fousert is een spannende psychologische thriller waarbij je niet kan stoppen met lezen als je er eenmaal in bent begonnen. Je wilt weten wie erachter de criminele organisatie zit en of de ex-minister echt de vijf moorden heeft gepleegd. Het plot komt voor een groot deel als een verrassing die je niet ziet aankomen.


Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen.

Wat vind je van de cover? 
Het is een schitterende cover die bij het boek past. Je wilt weten wie de vrouw is en wat haar verhaal is.

Wat vind je van de titel van het boek? 
De titel is heel erg goed gekozen. Je wordt meteen nieuwsgierig naar het verhaal.

Wat vind je van de subtitel van het boek? 
De subtitel is goed gekozen, je weet meteen bij welke boekenserie dit boek hoort.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het boek is op een beeldende en vlotte manier geschreven waardoor het boek vlot wegleest. Door de beeldende schrijfwijze heb je het gevoel dat je het verhaal zelf meemaakt.

Hoe origineel is het verhaal?
Het is een heel erg origineel verhaal.

Hoe actueel is het boek?
Ondanks dat het een fictief verhaal is, zitten er elementen in die in het echt ook gebeuren, zoals bijvoorbeeld corruptie, waardoor het een verhaal is dat altijd actueel zal blijven.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Het verhaal is goed opgebouwd. Het verhaal is op een chronologische manier geschreven waarbij er soms teruggeblikt wordt in de tijd als het verhaal erom vraagt. 

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat direct in het verhaal.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden. Als je er eenmaal in bent begonnen, kan je niet meer stoppen met lezen, vooral tegen het eind zit je in spanning en wil je weten hoe het afloopt.

Heeft het plot je verrast?
Voor een groot gedeelte heeft het plot mij verrast. Er is maar een ding wat mij niet verraste, wat ik al van begin zag aankomen. De vraag was alleen wanneer en hoe.

Is het verhaal geloofwaardig?
Het verhaal is van begin tot eind geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
De karakters zijn stuk voor stuk geloofwaardig.

Zie je de personen groeien?
Er zijn personen die je op een gegeven moment ziet groeien.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Ik heb geen favoriet persoon in dit boek.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Ik ben er nog niet uit aan wie ik een grotere hekel heb.

Begrijp je de beweegredenen van de personen?
Van sommige personen begrijp ik ze, ook al keur ik niet alles van ze goed, van andere personen begrijp ik ze niet.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Londen is een hele mooie stad, de andere plaatsen klinken ook mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat is me goed afgegaan.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, de auteur heeft me diverse malen weten te raken, zoals bijvoorbeeld het verhaal van Pamela heeft me geraakt en ik begreep haar waarom ze op het laatst datgene deed wat ze deed. Zo zijn er meer stukjes die me geraakt hebben.

Mooie quote in het boek: 
'Je moet altijd doen wat je zelf leuk vindt.'

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van psychologische thrillers houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, ik ga het boek niet nog een keer lezen.

Ga je het volgende deel ook lezen?
Mocht er een volgend deel komen, dan wil ik die zeker lezen, ook de vorige delen wil ik lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Ik ga het boek weggeven.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, ik ga vaker een boek van deze auteur lezen.

Leesfragment:
Ga naar de website van Elikser UITGEVERIJ om een leesfragment van het boek te lezen.

Website van de auteur:
DAAN FOUSERT

Website van de uitgever:


Het boek is onder andere te koop bij bol.com.

Reacties