Misleid - Corine Kuijper


Van Corine Kuijper mocht ik haar boek recenseren. Ik wil haar daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Hoe het leven van drie vriendinnen verloopt als ze kiezen voor een totaal ander leven. Tess heeft een opleiding hotelmanagement in Zwitserland gevolgd, waarna ze in het Hotel del Coronado in San Diego gaat werken. Het bevalt haar uitstekend. Ze ontmoet Jack Shame, een bekende sportmakelaar en wordt verliefd op hem. Sara is echtscheidingsadvocaat. Ze trouwt met Nassim en vertrekt naar Riyad/ Saoedi-Arabië, waar ze aan huis is gekluisterd. Ze krijgt steeds minder grip op haar leven. Lieke gaat voor Artsen zonder Grenzen naar Congo als verpleegkundige, waar ze van verschrikkingen getuige is. Ze leert de Tanzaniaanse Ivan - een handelaar in goud - kennen. Dan wordt Lieke ontvoerd ...
 
Bron: bol.com.

Over de auteur:
Corine Kuijper woont in Haarlem samen met haar Italiaanse vriend en hun kat. Ze heeft jarenlang voor een grote bank gewerkt en begon in 2018 met schrijven. In 2020 debuteerde zij met “Schaduwfamilie”, een jaar later verscheen haar tweede roman: “Schaduw over Sardinië”, het los te lezen vervolg op haar debuutroman.

Bron: achterkant boek

Jaar van verschijnen:
2022

Druk:
Eerste druk

EAN:
9789464495850

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
258

Genre:
Romans

Verfilmd?
Voor zover bekend is het (nog) niet verfilmd, maar het boek leent zich er goed voor om verfilmd te worden.

Prijs:
€ 18,95

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Misleid van Corine Kuijper wil je weten wie de vrouw op de cover is en waarom ze een masker voor doet of dat ze het masker juist af doet om haar ware 'ik' te laten zien. Het is alleen jammer dat de naam van de uitgeverij niet een paar centimeter naar rechts is geplaatst, dat was mooier geweest. De titel van het boek en de naam van de auteur zijn wel goed geplaatst. De titel maakt je nieuwsgierig naar het boek. Je wilt weten door wie of wat de vrouw op de cover is misleid en wat de gevolgen daarvan zijn of waren.
Misleid van Corine Kuijper gaat over drie vriendinnen die in heel veel opzichten niet op elkaar lijken, maar juist daardoor is hun vriendschap heel erg sterk. Het zijn drie vriendinnen die ieder zo hun eigen gedachten en meningen hebben. Drie vriendinnen die ieder een totaal ander leven van de ander leven, ieder een totaal andere droom heeft. De een runt een hotel in San Diego, een ander is getrouwd met een man en is na hun huwelijk naar Saoedi-Arabië verhuisd, waar ze steeds minder mag en kan, of ligt dat aan haarzelf en nummer drie werkt als verpleegkundige voor Artsen Zonder Grenzen in Congo. Ze leiden zo hun levens en komen eens in de zoveel tijd, als het lukt, bij elkaar, maar ze houden online contact met elkaar en dan wordt Lieke ontvoerd en is de vraag door wie ze is ontvoerd en waarom. Ze hebben in ieder geval één ding gemeen met elkaar en dat is ze elk een angst hebben te overwinnen en dat zijn weer drie verschillende angsten.
Meteen bij het lezen van de proloog in Misleid van Corine Kuijper word je meegezogen in het verhaal en kan je niet meer stoppen met lezen. De auteur heeft zich heel erg goed ingeleefd in de personages en de plaatsen waar de verhalen zich afspelen. De auteur heeft de verhalen vanuit drie hoofdpersonen geschreven, ieder hoofdstuk is vanuit een ander persoon geschreven. Tijdens het lezen van de hoofdstukken heb je al snel door vanuit wie het hoofdstuk is geschreven. Steeds als je het gevoel hebt dat het verhaal wel wat meer spanning mag hebben, dat het lijkt of het voorspelbaar begint te worden, neemt het verhaal een andere wending die je niet verwacht had, zit je even in spanning, zoals bijvoorbeeld wanneer twee vrouwen zich in een schuur verstoppen. Het verhaal is goed opgebouwd en heeft een mooi einde. Je gaat de vriendinnen en hun partners wel missen, als je het boek uit hebt, maar het is tegelijkertijd ook goed dat het verhaal zo is geëindigd. Je hebt niet het gevoel dat er nog een los stukje is dat nog afgesloten had moeten worden.
Het is mooi van Corine Kuijper dat ze in Misleid een paar maatschappelijke, maar ook herkenbare thema's heeft aangesneden en ook de vooroordelen over bepaalde mensen niet uit de weg is gegaan. Als Sara met een moslim trouwt, begrijp je dat een ander zich daar zorgen over maakt, maar haar verhaal laat ook zien dat niet alle moslimmannen en moslimvrouwen hetzelfde zijn. Dat heeft de auteur heel goed weten uit te beelden, ook dat het verschilt waar je in Saoedi-Arabië woont, zeker voor vrouwen niet onbelangrijk. 
De auteur laat met het verhaal van Tess goed zien dat nog lang niet alles is geaccepteerd in de sportwereld, dat er nog steeds taboes zijn over bepaalde dingen. Ook heeft de auteur het jetset leven goed weten uit te beelden. 
Dan Lieke, ook haar verhaal heeft de auteur goed weten uit te beelden. Het verhaal van Lieke laat goed zien dat Lieke en haar collega's een dankbaar, maar ook een risicoberoep hebben, zeker als men met bepaalde mensen, die niet bij hun groep horen, omgaat en laat ook goed zien waarom je in Congo niet zomaar een taxi moet nemen.
Geregeld vraag je je af wat jij gedaan zou hebben als je in één van de drie vriendinnen hun schoenen zou staan, hoe je gereageerd zou hebben, zoals bijvoorbeeld als je hoort dat jouw partner niet is wie hij zegt dat hij is. Voor veel mensen zitten er veel herkenbare stukjes in, zoals bijvoorbeeld geen partner en geen kinderen willen hebben.
Kortom; Misleid van Corine Kuijper is een boek waar je meteen in zit en niet kan stoppen met lezen als je er eenmaal in begonnen bent. Je leeft van begin tot eind mee met de vriendinnen, je sluit ze al snel in je hart en laat ze pas los als je het boek uit hebt.




Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen.

Wat vind je van de cover? 
Het is een schitterende cover die bij het boek past. Het is alleen jammer dat de naam van de uitgeverij niet wat meer naar rechts staat, dat was mooier geweest. De titel van het boek en de naam van de auteur staan wel mooi in het masker.

Wat vind je van de titel van het boek? 
De titel is heel erg goed gekozen. Het is een nieuwsgierig makende titel.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het boek is op een vlotte en beeldende manier geschreven, waardoor het boek vlot wegleest. Tijdens het lezen heb je het gevoel dat je er zelf bij bent.

Hoe origineel is het verhaal?
Redelijk origineel.

Hoe actueel is het boek?
Het boek is heel erg actueel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Het verhaal is goed opgebouwd. Het verhaal is op een chronologische manier geschreven, waarbij er soms teruggeblikt wordt in de tijd als het verhaal erom vraagt.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat direct in het verhaal.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden. Als je er eenmaal in bent begonnen kan je niet meer stoppen met lezen.

Hebben de plots je verrast?
Ja, de plots hebben me toch wel verrast, die zag ik niet aankomen, zeker van Lieke en Tess niet.

Is het verhaal geloofwaardig?
Het verhaal is van begin tot eind geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
De karakters zijn stuk voor stuk geloofwaardig.

Zie je de personen groeien?
Ja, je ziet vooral Nassin, Sara, Lieke en Tess groeien.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Yara, omdat ze een vooruitstrevende vrouw is die niet snel bang is en probeert op te komen voor de rechten van vrouwen.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Kibo, maar kan niet zeggen waarom, want dan zou ik teveel verraden.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersonen?
Ja, ik zou wel bevriend kunnen zijn met de hoofdpersonen.

Begrijp je de beweegredenen van de personen?
Van sommige personen begrijp ik de beweegredenen wel, ook al keur ik niet alles goed, van andere personen begrijp ik de beweegredenen niet.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Amsterdam is een mooie stad en de andere plaatsen klinken ook heel mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat is me goed afgegaan.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, de auteur heeft me diverse keren weten te raken, zoals bijvoorbeeld als Sara in Saoedi-Arabië woont en hoe ze daar leeft, heeft me geraakt, maar ook de ontvoering van Lieke heeft me geraakt en zo zijn er meer stukjes die me geraakt hebben.

Mooie quote in het boek: 
Je kunt niet alles hebben, sommige dingen zullen wel nooit veranderen.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van romans met spannende momenten houdt en die niet voorspelbaar zijn.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, dat ga ik niet.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Ik ga het boek weggeven.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de auteur:
Corine Kuijper

Website van de uitgever:


Het boek is onder andere te koop bij bol.com.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Knock-Out - Cis Meijer

Het Libertarische Sociaal Contract

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg