Geluk Zit In De Kleine Dingen - Hannah Jane Parkinson


Van The House of Books mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Oorspronkelijke titel:
The joy of small things

Oorspronkelijke uitgever:
Guardian Faber

Waar gaat het boek over? 
Rode lippenstift. Schoon beddengoed. Een dampende kop thee. Wachten op de regen. Het instellen van je out of office. Zoenen.

The Guardian-columnist Hannah Jane Parkinson is meester in het genieten van de kleine dingen in het leven. Ze is verzot op haar fluffy kamerjas, komt tot rust door alleen naar de bioscoop te gaan, is dol op de eigenaardigheden van fonts ('je zult Comic Sans nooit op een rouwkaart tegenkomen') en geniet ervan om zonder schuldgevoel een boek weg te leggen dat ze niet leuk vindt.

Geluk zit in de kleine dingen leest als een doos chocolaatjes: elk hoofdstuk trakteert je op een onverwachts alledaags jubelmomentje.

Bron: bol.com.

Vertaald door:
Anne Jongeling en Maaike Harkink

Omslagontwerp:
Faber & Faber Ltd, Londen

Jaar van verschijnen:
2022

EAN:
9789044366075

Bindwijze:
Hardcover

Aantal pagina's:
242

Genre:
Columns & bundels

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Geluk zit in de kleine dingen van Hannah Jane Parkinson word je om een of andere reden vrolijk als je naar de parmantige teckel kijkt. Ook de kleur geel maakt dat je je vrolijker voelt. De titel geeft goed aan wat je van het boek kan verwachten. Het is mooi dat men de cover niet heeft veranderd, maar zich hebben gehouden aan de oorspronkelijke cover. De tekeningen in het boek maken het boek compleet.
In Geluk zit in de kleine dingen van Hannah Jane Parkinson deelt de auteur met de lezers waar ze gelukkig van wordt. Tijdens het lezen zul je erachter komen dat de auteur niet veel nodig heeft om gelukkig te worden of te zijn. Ze kan gelukkig worden van de kleinste dingen, van dingen die geen geld kosten, van alleen maar kijken naar onbetaalbare huizen op diverse makelaarssites, van dure dingen en van grootse dingen. Ze geeft haar eigen mening over diverse onderwerpen, zoals over de politiek. Ze laat de lezer met andere ogen naar alledaagse dingen kijken, geeft af en toe een tip, haar columns zijn voor veel mensen herkenbaar, ze maakt graag vergelijkingen met iets waar jezelf niet opgekomen zou zijn en sommige van haar columns zijn leerzaam. De columns zijn los te lezen, je bepaalt zelf met welke column je begint, welke column je daarna leest en met welke column je eindigt.
Heel veel mensen kunnen nog wat leren van de columns in Geluk zit in de kleine dingen van Hannah Jane Parkinson. Waar veel mensen moeite hebben om het geluk vinden, ziet de auteur in heel veel dingen geluk, in zowel kleine als grote dingen. Door de columns van de auteur ga je met andere ogen naar veel dingen kijken, zoals bijvoorbeeld een kamerjas. De auteur komt geregeld met een tip, zoals waarom je altijd naar boven zou moeten kijken. De auteur laat zien dat er boven vaak meer te zien is, dan als je altijd naar beneden blijft kijken. Veel columns zullen voor veel mensen herkenbaar zijn, zoals bijvoorbeeld een schoon bed. Veel mensen zullen het met haar eens zijn. Geregeld word je door de auteur aan het denken gezet, zoals bijvoorbeeld over de pauzes tijdens films en toneelstukken. Veel mensen zullen haar gelijk geven, maar dat betekent niet dat men dat gaat veranderen om de redenen die de auteur ook noemt in haar column erover. De auteur laat zien wat de kracht is van rode lippenstift. Je wilt na het lezen van de column zelf een rode lippenstift kopen en op doen. Mocht je nu last hebben van een kater, dan weet de auteur wel een goed anti-kater-ontbijt, maar daar moet je waarschijnlijk wel veel voor doorstaan, maar dan schijn je wel van je kater af te zijn als je dat ontbijt op hebt.
De columns in Geluk zit in de kleine dingen van Hannah Jane Parkinson lezen stuk voor stuk vlot weg door de vlotte schrijfwijze van de auteur. Doordat het korte columns zijn, zou je het boek ook mee kunnen nemen naar bijvoorbeeld je werk, om in de pauze een of meer columns te lezen. Kijk alleen niet raar op als je collega's je raar aan gaan kijken of je gaan vragen of je een stukje wilt voorlezen, het stukje waarom je moest lachen. De auteur laat met haar columns namelijk goed zien dat ze veel humor heeft, zoals bijvoorbeeld wat voor manen haar kat heeft. Ook daar is de auteur goed in. In vergelijkingen maken. Vergelijkingen waar veel mensen niet opgekomen zouden zijn, zoals bijvoorbeeld waar een chocolade taart volgens de auteur aan doet denken. Dit is een boek dat je kunt lezen als je chagrijnig bent of ziek bent. Door de columns voel je je gelijk een stuk vrolijker en kun je even je ergernissen en pijnen vergeten. 
Kortom; de columns in Geluk zit in de kleine dingen van Hannah Jane Parkinson zijn columns waar je vrolijk van wordt, waar je wat van kan leren, die je aan het denken zetten en die je anders naar dingen laat kijken. Als je het boek uit hebt, wil je het boek ook in het Engels lezen, omdat je soms het gevoel hebt je dat bepaalde uitdrukkingen en woorden die niet of moeilijk te vertalen zijn mist. Je hoopt dat de auteur met nog een bundel met columns komt, want de columns in dit boek smaken naar meer.Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen.

Wat vind je van de cover? 
Het is een schitterende cover waar je vrolijk van wordt. Gelukkig heeft men de cover niet veranderd.

Wat vind je van de titel van het boek? 
De titel is erg goed gekozen, want daar draait het om in dit boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
De columns zijn op een vlotte manier geschreven waardoor de columns vlot weglezen.

Wat vind je van de opbouw van de columns?
De columns zijn stuk voor stuk goed opgebouwd

Zat je direct in de columns?
Ja, ik zat direct in de columns.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Raken is een groot woord, maar ik heb wel genoten van het boek.

Mooie quote in het boek: 
Maar mijn hemel, die eerste dag dat je weer beter bent voelt toch echt alsof je de hoofdprijs hebt gewonnen.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die opgevrolijkt wilt worden.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek me lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de auteur:
Hannah Jane Parkinson Twitter

Website van de uitgever:Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg