Waar Ga Je Naar Toe Lea? - Rita Knijff-Pot


Van Rita Knijff-Pot mocht ik dit boek recenseren. Ik wil haar daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Lea gaat logeren bij oma en opa in het huis met de tuin aan het water. De oude hond is overleden, dat speelkameraadje is er niet meer. In de tuin ontdekt Lea een kabouter en hij wordt haar vriendje.

Lea gaat logeren bij oma en opa in het huis met de tuin aan het water. Op haar verkenningstocht door de tuin, ontdekt Lea een kabouter. Lea is een stoer meisje, ze laat haar fantasie erop los. Ze verzint dat de kabouter haar vriendje is en laat hem delen in alles wat ze onderneemt. Het prentenboek laat zien hoe fijn het is als kind in een liefdevolle omgeving bij grootouders te zijn. Lea gaat op avontuur. Er kan en mag meer dan thuis.

Bron: bol.com.

Jaar van verschijnen:
2022

EAN:
9789081199933

Bindwijze:
Hardcover

Aantal pagina's:
60

Genre:
Prentenboeken

Verfilmd?
Voor zover bekend is het boek (nog) niet verfilmd, maar het boek leent zich er goed voor om verfilmd te worden.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Waar ga je naar toe Lea? van Rita Knijff-Pot wil je weten wie het meisje op de cover is en wat haar verhaal is. De titel verraad hoe het meisje op de cover heet. Je wilt alleen nog weten waar ze naar toe gaat en voor wie de bloem is die Lea in haar handjes vasthoudt. De tekeningen in het boek maken het boek compleet. De tekeningen zijn getekend door de auteur van dit boek. Het boek is van begin tot eind heel mooi vormgegeven.
Waar ga je naar toe Lea? van Rita Knijff-Pot gaat over Lea die uit logeren gaat bij haar opa en oma. Lea gaat niet zomaar uit logeren, ze logeert met een reden voor een korte tijd bij haar opa en oma. Het is een hele leuke reden, maar buiten dat, logeert Lea ook graag bij haar opa en oma. Tijdens haar logeerpartij ontmoet Lea een bijzonder persoon waar ze mee in gesprek gaat. Ze vertelt die persoon haar belevenissen en geeft antwoord op de vele vragen die de persoon stelt. 
Waar ga je naar toe Lea? van Rita Knijff-Pot is een ontzettend leuk prentenboek voor kinderen vanaf een jaar of vier. (groot)ouders kunnen dit boek samen met hun kind(eren) lezen en voorlezen en ondertussen ook de tekeningen bekijken en bespreken. Elk hoofdstuk heeft een passende titel en passende tekening. De tekeningen zijn heel precies getekend, de auteur heeft elk detail goed weten vast te leggen. Mede door de details, komen de personages haast tot leven. Voor veel volwassenen zal het leuk zijn om te ontdekken dat een kinderliedje, die ze zelf als kind vaak hebben gezongen, vandaag de dag ook nog wordt gezongen. Het zal bij veel volwassenen nostalgische gevoelens oproepen.
Rita Knijff-Pot heeft zich in Waar ga je naar toe Lea? heel goed ingeleefd in Lea. Je krijgt het gevoel dat het verhaal voor een groot deel autobiografisch is en dat het boek speciaal voor haar kleindochter is geschreven. Je voelt hoe liefdevol er met Lea wordt omgegaan en hoe dol Lea op haar opa en oma is. Het verhaal laat goed zien hoe de grootouders Lea in haar fantasierol laten met een bepaald persoon en hoe leuk dat voor een kind is als ze de hoofdrol in haar eigen fantasiespel kan spelen. Er komt een onderwerp kort aan bod dat minder leuk is, maar de auteur heeft dat op een mooie kinderlijke manier weten te beschrijven waardoor het minder beladen is dan het eigenlijk voelt. Sowieso weet de auteur met weinig woorden, ook voor kleine kinderen, veel te vertellen.
Kortom; Waar ga je naar toe Lea? van Rita Knijff-Pot is een heel leuk (voor)leesprentenboek voor kinderen vanaf vier haar. Veel kinderen kunnen zich inleven in Lea en zullen haar verhaal hier en daar (deels) herkennen, omdat ze ook iets dergelijks hebben meegemaakt. Ook voor (groot)ouders is het leuk om uit dit boek voor te lezen en samen de schitterende tekeningen te onderzoeken.




Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen.

Wat vind je van de cover? 
Het is een schitterende cover die bij het boek past.

Wat vind je van de titel van het boek? 
De titel van het boek is erg goed gekozen.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het boek is op een vlotte manier geschreven waardoor het boek vlot weg leest.

Hoe actueel is het boek?
Het boek is erg actueel en zal altijd actueel blijven.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Het verhaal is goed opgebouwd.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat direct in het verhaal.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden.

Is het verhaal geloofwaardig?
Het verhaal is van begin tot eind geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, de karakters in het boek zijn geloofwaardig.

Wat vond je van de locatie in het boek? 
De locatie in het boek klinkt heel mooi.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Raken is een groot woord, ik heb genoten van het boek.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor kinderen vanaf vier jaar.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien dat ik de tekeningen nog een keer ga bekijken en daardoor automatisch ook sommige teksten nog een keer ga lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een gesigneerd exemplaar, die gaat terug in de boekenkast.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek me lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de auteur:
Rita Knijff-Pot





Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg