Zelfverzekerd Spreken - Gijs Nillessen en Jonas Van Der Vlugt


Van Boom mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
In vier stappen naar de perfecte presentatie

Waar gaat het boek over? 
Wil jij moeiteloos kunnen presenteren en zelfverzekerd leren spreken? Wil je ontspannen en authentiek op het podium staan? Met dit boek heb je hét recept in handen voor succesvol spreken en presenteren in het openbaar. Spreken in het openbaar is een van de grootste angsten van veel professionals. Maar dat is nergens voor nodig, vinden Gijs Nillessen en Jonas van der Vlugt. Ze stonden zelf jarenlang op het podium, respectievelijk als stand-upcomedian en dj en runnen nu samen trainingsbureau 360talk voor de ontwikkeling van softskills. Samen hebben ze dankzij hun unieke methode al talloze mensen laten stralen op het podium. En die methode, het resultaat van jarenlange kennis en ervaring, delen ze nu met jou in dit handzame doe-boek. Door de opdrachten in het boek te maken, bereid je concreet jouw presentatie voor! Nillessen en Van der Vlugt brengen de essentie van spreken in het openbaar terug tot vier essentiële stappen: authenticiteit, je punt, storytelling en strategie. Of je nu één keer per jaar spreekt of dagelijks voor een groep mensen staat, deze methode schept rust in je hoofd, geeft houvast en maakt je meteen een betere en zelfverzekerde spreker. Je presentatie heeft pas impact als je niet verstopt wie je bent, maar jezelf laat zien. Durf jij het aan? Gijs Nillessen begon ooit als stand-upcomedian maar is inmiddels een veelgevraagd dagvoorzitter en presentator. Jonas van der Vlugt heeft jarenlange ervaring als radio-dj en als sprekerscoach. Samen richtten ze 360talk op, een bureau gespecialiseerd in softskilltrainingen.

Bron: bol.com.

Over de auteurs:
Gijs Nillessen begon ooit als stand-upcomedian maar is inmiddels een veelgevraagd dagvoorzitter en presentator.
Jonas van der Vlugt heeft jarenlange ervaring als radio-dj en als sprekerscoach.
Samen richtten ze 360talk op, een bureau gespecialiseerd in softskilltrainingen.

Bron: achterkant boek

Jaar van verschijnen:
2023

EAN:
9789024452828

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
160

Genre:
Managementboeken

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Zelfverzekerd spreken van Gijs Nillessen en Jonas van der Vlugt wil je weten wat voor superpowers je kunt krijgen dankzij dit boek. De titel maakt nieuwsgierig, je wilt weten hoe je zelf ook zelfverzekerd kunt gaan spreken. De subtitel doet je de wenkbrauwen fronsen, je kunt haast niet geloven dat er zo weinig stappen nodig zijn om zelfverzekerd te leren spreken. Het boek is niet alleen van buiten mooi vormgegeven, ook van binnen is het boek erg mooi vormgegeven. De tekeningen in het boek maken het boek compleet.
In Zelfverzekerd spreken van Gijs Nillessen en Jonas van der Vlugt vertellen de auteurs hoe je in vier stappen, dat is echt waar en het werkt echt, zelfverzekerd kunt spreken, hoe je een perfecte presentatie kunt geven. Ze halen hier en daar herinneringen op over hun eigen ervaringen en leggen het een en ander uit. Voor diegenen die denken dat je er bent met alleen maar dit boek te lezen, die zullen worden teleurgesteld, want de auteurs zetten de lezers ook geregeld aan het werk. In dit boek kun je niet alleen het theoretische gedeelte van de stappen lezen, maar je gaat ook vragen beantwoorden en krijgt een aantal opdrachten te doen. Gelukkig zit er in dit boek, voor zover bekend ;), geen verborgen camera. Je wordt dus niet op de vingers getikt als je de opdrachten niet uitvoert, dat is aan jezelf of je de opdrachten uitvoert of niet.
Mocht je onzeker zijn en moeite hebben met spreken in het openbaar voor een kleine of grote groep, of voor beide groepen, dan is Zelfverzekerd spreken van Gijs Nillessen en Jonas van der Vlugt zeker een aanrader om te lezen. De auteurs weten alles heel goed uit te leggen, zoals bijvoorbeeld hoe het brein werkt. Voor veel mensen kan dat een bekend verhaal zijn, maar het is altijd goed om er weer aan herinnerd te worden. Daarnaast leggen de auteurs het op een leuke manier uit en komen ze geregeld met vergelijkingen, zoals dat ze bepaalde gedachten muppets noemen. In het boek kun je lezen over welke beroemde muppets de auteurs het hebben en waarom ze die gedachten zo noemen. Het is in ieder geval heel mooi bedacht. Mede daardoor is het boek dus absoluut niet saai en droog te noemen, maar luchtig en vlot. Wat mooi is, is dat de auteurs ook vertellen over hun eigen ervaringen en blikken ze soms terug in hun jeugd, waardoor het boek nog persoonlijker wordt.
De auteurs komen met vele tips, zoals bijvoorbeeld contact maken met het publiek, maar vertellen ook wat je beter niet en wat je wel kunt doen en waarom de eerste elf seconden zo belangrijk zijn voor een presentatie. Het zijn tips waar iedereen, ook de ervaren spreker, wat aan heeft. Dit boek is voor iedereen, of je nu hoog of laag opgeleid bent, heel goed te lezen en de stappen zijn heel goed en duidelijk te volgen. Daarnaast word je af en toe aan het denken gezet, zoals of iets nu nog wel van toepassing is in je leven of dat het niet meer speelt. Ook de opdrachten zijn voor iedereen makkelijk te doen, al zul bij de ene vraag meer en er dieper over na moeten denken, dan de andere vraag, ze zijn hoe dan ook goed te doen. 
Kortom; iedereen die moeite heeft met spreken in een kleine, in een grote of in kleine en grote groepen, zou Zelfverzekerd spreken van Gijs Nillessen en Jonas van der Vlugt moeten lezen. Door de stappen in dit boek te volgen, zal jouw zelfverzekerdheid in spreken per keer dat je voor een groep mensen spreekt, groeien en zul je het publiek voor je weten te winnen. De opdrachten zijn leuk om te doen en kun je geregeld herhalen. Het is een boek dat je af en toe pakt als je een presentatie hebt, om weer het een en ander na te lopen.






Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen.

Wat vind je van de cover? 
Het is een schitterende cover die bij het boek past.

Wat vind je van de titel van het boek? 
De titel is erg goed gekozen, want daar draait het om in dit boek.

Wat vind je van de subtitel van het boek? 
De subtitel is erg goed gekozen. Je wordt nieuwsgierig naar de stappen en je kunt in eerste instantie nauwelijks geloven dat je zo weinig stappen nodig hebt voor een perfecte presentatie.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het boek is op een luchtige en vlotte manier geschreven waardoor het boek vlot wegleest.

Hoe actueel is het boek?
Het boek is erg actueel en zal dat altijd blijven, omdat er altijd mensen zullen zijn die moeite hebben met spreken voor groepen en willen leren om voor een groep mensen goed uit hun woorden te komen.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden.

Mooie quote in het boek: 
Maar angsten zijn er om te overwinnen.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die moeite heeft met spreken voor en in groepen.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Ik ga af en toe een stukje herlezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.
 
Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk wel dat het boek me (onbewust) nog even bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteurs lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Leesfragment:
Ga naar de website van Boom om een leesfragment van het boek te lezen.

Website van de auteurs:
360 talk

Website van de uitgever:




Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg