Droom Naar de Toekomst - Rina Stam


Van Rina Stam mocht ik haar boek recenseren. Ik wil haar daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Zwevend in vrede, zag ik mijn geluk.

Waar gaat het boek over? 
Flora woont in Noord Spanje met haar goede vriend Lodewijk om de hoek, aan deze vriendschap en het kunstschilderen, haar nieuwe hobby, heeft ze genoeg. Ze is voor het eerst van haar leven gelukkig met zichzelf zonder relatie en gaat in haar eentje op reis. Een ernstig ongeluk maakt dat Flora in coma in het ziekenhuis van Marrakech belandt. Wanneer ze weer bij bewustzijn is en vertelt over haar bijna-doodervaring, denken haar kinderen dat ze wartaal uitslaat.

Weer terug in het normale leven valt het Flora zwaar weer verder te gaan waar ze was gebleven. Ze verlangt terug naar de vredige sferen tijdens haar coma en naar haar zielsgenoot. Maar waar is hij? Vindt ze hem ooit terug?

Dit boek is het derde deel van de Rode Draad Trilogie. Het verhaal van Flora laat zien dat je als mens enorm krachtig bent en trauma’s kunt overwinnen als je begrijpt waar deze vandaan komen. Door het volgen van je intuïtie ontdek je het levenspad dat voor je klaarligt, waardoor dromen werkelijkheid worden en je een vrijer, gelukkiger en lichter leven krijgt.

Bron: bol.com.

Omslagontwerp:
Theresa Heetebrij-Halfmouw, www.flamingomedia.nl 

Binnenwerk:
Probook

Jaar van verschijnen:
2023

Druk:
Eerste druk

EAN:
9789083273563

Bindwijze:
E-book

Aantal pagina's:
246

Genre:
Literatuur en romans

Verfilmd?
Voor zover bekend is het boek (nog) niet verfilmd, maar het boek leent zich er goed voor om verfilmd te worden.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Droom naar de toekomst van Rina Stam wil je weten waar de vrouw op de cover over droomt, of het een leuke droom is of niet. De titel maakt je nieuwsgierig naar het verhaal, net zoals de subtitel je nieuwsgierig maakt.
In Droom naar de toekomst van Rina Stam gaat het verhaal van Flora verder waar het verhaal in het vorige deel is geëindigd. Flora heeft het naar haar zin in Spanje, maar op een dag besluit Flora dat het weer tijd wordt voor een reis. Na lang zoeken en nadenken heeft ze haar keus gemaakt en gaat ze op reis. Onderweg van de ene naar de andere plaats raakt ze betrokken bij een ongeluk en komt ze in coma in een ziekenhuis te liggen. Tijdens de tijd dat ze in het ziekenhuis ligt maakt ze een bijna-dood ervaring mee. Ze vindt daar haar rust en vrede en vindt het jammer dat haar aardse bestaan nog niet voorbij is. Eenmaal weer in haar lichaam, vertelt ze aan haar kinderen en een vriend wat ze heeft meegemaakt tijdens de tijd dat ze in coma heeft gelegen. De kinderen van Flora denken er zo het hunne van en kunnen het niet geloven. Later vertelt ze ook wat ze heeft gehoord tijdens haar coma en geeft ze haar mening over hoe ze over het een en ander denkt. Het leven valt Flora de eerste tijd dat ze uit haar coma is zwaar en ze verlangt weer terug naar de vrede, maar tegelijkertijd is ze ook nieuwsgierig naar haar zielsgenoot. De vraag is of Flora haar zielsgenoot zal vinden en haar geluk op aarde weer terug kan vinden.
Droom naar de toekomst van Rina Stam is het derde en laatste deel in de Rode draad trilogie. In dit deel wordt op een gegeven moment duidelijk waarom deze boekenserie de naam Rode draad trilogie heeft gekregen. Als je het weet, dan kun je het alleen maar een toepasselijke naam voor de serie vinden. Het is verstandig om eerst het eerste deel, daarna het tweede deel en dan pas dit deel te lezen, anders begrijp je meteen al in het begin van dit deel niet wat er eerder is voorgevallen, val je zogezegd midden in een verhaal. Daarnaast wordt er soms ook teruggeblikt op gebeurtenissen uit een van de vorige delen. Het is dus verstandig om deze boekenserie op volgorde te lezen.
Net als bij de vorige delen van de Rode draad trilogie, zit je ook meteen vanaf de eerste pagina van Droom naar de toekomst van Rina Stam in het verhaal en wil je alleen maar verder lezen. Je wilt weten hoe het leven van Flora verder gaat en of ze een relatie krijgt met een bepaald persoon. Je gunt beide personen een gelukkig leven. Flora maakt bijzondere ervaringen mee en door de beschrijving ervan wil je die zelf ook meemaken, zelf ervaren. Net als de vorige delen is dit deel ook beeldend en vlot geschreven, waardoor het boek vlot wegleest. Tijdens het lezen heb je het gevoel dat je het verhaal zelf meebeleeft met Flora, zo beeldend is het verhaal geschreven. Dit deel kent een paar verrassende wendingen die je niet ziet aankomen, maar ook voor de hoofdpersoon krijgt het verhaal op een gegeven moment een verrassende wending die ze niet zag aankomen en waar ze mee om moet gaan. Je begrijpt waarom Flora boos is op een bepaald persoon.
Flora krijgt op een gegeven moment diverse boodschappen en je wilt, net als Flora, weten wat ze betekenen. Het ongeluk dat Flora krijgt, is op een beeldende manier geschreven, maar zo, dat het niet eng is, het is eerder op een berustende manier, ook al klinkt dat raar.
Droom naar de toekomst van Rina Stam laat goed zien dat er meer is tussen hemel en aarde dan veel mensen denken, dat het lijntje tussen de spirits in het universum en de mensen op aarde flinterdun kan zijn. Wat het verhaal ook goed laat zien, is dat men niet bang hoeft te zijn voor de dood en dat de overleden dierbaren dichtbij zijn, ook al zijn ze er lichamelijk niet meer. Dat kan troostend werken. Voor veel mensen zullen de vlinders herkenbaar zijn. Daarnaast laat het verhaal goed zien hoe belangrijk het is om al jouw wensen die je hebt rondom je overlijden en daarna op papier te zetten, zodat je nabestaanden weten wat je wilt tijdens je begrafenis en naar wie wat gaat van je spullen. Het is tegelijkertijd ook confronterend. Het verhaal laat goed zien dat wachten loont, ook al kan dat een tijd duren. Wat het verhaal bovenal laat zien, is hoe krachtig mensen kunnen zijn.
Soms wordt er de mensen een spiegel voorgehouden, zoals over de rijke westerling en een visser die voor zijn eten zorgt. Je wordt ermee aan het denken gezet. Ook leert het verhaal je wijze lessen, zoals bijvoorbeeld als je een rondleiding in het buitenland aangeboden krijgt, je goed moet opletten of de rondleider het geld mag houden of dat hij of zij het geld aan zijn of haar werkgever af moet staan. Het verhaal is op veel momenten herkenbaar voor veel mensen, zoals de stukjes over spiritueel uit de kast komen. Het is fijn dat de auteur aan het eind uitleg geeft over het verhaal dat ze heeft geschreven.
Kortom; Droom naar de toekomst van Rina Stam is een indrukwekkende laatste deel van de Rode draad trilogie dat laat zien hoe krachtig mensen kunnen zijn, dat wachten loont, dat de dood niet eng is en dat de lijn tussen de spirits in het universum en de mensen op aarde flinterdun kan zijn. Als je de trilogie uit hebt, ga je diverse personen missen, je hebt ze in je hart gesloten.



Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen.

Wat vind je van de cover? 
Het is een schitterende cover die bij het boek past.

Wat vind je van de titel van het boek? 
De titel is erg goed gekozen. Het is een nieuwsgierig makende titel.

Wat vind je van de subtitel van het boek? 
De subtitel is erg goed gekozen. 

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het verhaal is op een vlotte en beeldende manier geschreven, waardoor het verhaal vlot wegleest.

Hoe origineel is het verhaal?
Het verhaal is erg origineel.

Hoe actueel is het boek?
Het boek is erg actueel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Het verhaal is goed opgebouwd. Het verhaal is op een chronologische manier geschreven, waarbij er geregeld teruggeblikt wordt in de tijd als het verhaal erom vraagt.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat direct in het verhaal.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden.

Heeft het plot je verrast?
Ja, het plot heeft me verrast.

Is het verhaal geloofwaardig?
Het verhaal is van begin tot eind geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
De karakters zijn stuk voor stuk geloofwaardig.

Zie je de personen groeien?
Ja, je ziet Flora groeien.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Flora, omdat ze is wie ze is en ze wordt per deel steeds leuker.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Ik had aan niemand een hekel.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Ja, ik zou wel bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon.

Begrijp je de beweegredenen van de personen?
Van sommigen begrijp ik ze, ook al keur ik niet alles goed.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Zwolle is een mooie stad. De boekwinkel die in dit deel wordt genoemd, is inderdaad een hele mooie boekwinkel en je wilt naar de genoemde ijssalon. De andere plaatsen klinken ook heel mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat is me goed afgegaan.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, de auteur heeft me weten te raken. Het hele verhaal heeft me geraakt.

Mooie quote in het boek: 
Ik ben niet dood, anders lag ik op dit moment niet voor filmdoek te spelen op de operatietafel.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van spirituele verhalen houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien.

Ga je het volgende deel ook lezen?
Dit was het laatste deel. Het einde is zo geschreven, dat er ook geen nieuw deel meer hoeft te komen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, die kan ik niet weggeven.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk wel dat het boek me (onbewust) nog even bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de uitgever:




Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg