Hoe Vang Je Een Kangoeroe?




Subtitel:
100 waanzinnige weetjes over dieren

Waar gaat het boek over?
Waarom staan flamingo’s op één poot? Hoe komen zebra’s aan hun strepen? Waarom steken slangen hun tong uit? Waarom slapen vleermuizen ondersteboven? Hoe vang je een kangoeroe?

Het antwoord op deze en nog veel meer toffe vragen lees je in dit boek. De redactie van New Scientist verzamelde honderd waanzinnige dierenweetjes. Zo lees je dat sommige dieren hand in hand slapen en dat haringen op een wel heel bijzondere manier met elkaar praten. Je ontdekt of katten echt altijd op hun pootjes landen en of dieren ook kunnen dromen. Van kolibries die achteruit vliegen tot pinguïns die hun poep zo ver mogelijk wegschieten, het hele dierenrijk komt voorbij!

- 8 tot 12 jaar -

Bron: bol.com.

Jaar van verschijnen:
2023

EAN:
9789085717966

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
200

Genre:
Populair wetenschappelijk

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de mooie cover van Hoe vang je een kangoeroe? krijg je een vermoeden dat het een boek is dat over dieren gaat. De titel maakt je nieuwsgierig naar het boek en niet alleen naar het boek, maar ook naar het antwoord op de vraag van het boek. Gelukkig krijg je daar in het boek antwoord op. Het vangen van een kangoeroe blijkt makkelijker dan gedacht. De subtitel geeft heel goed aan wat je van het boek kunt verwachten. De grappige tekeningen in het boek maken het boek compleet.
In Hoe vang je een kangoeroe? staan honderd leuke en interessante feitjes over diverse dieren. Over bekende dieren, minder bekende dieren en dieren waarvan maar heel weinig mensen weten dat ze bestaan. Bekende en minder bekende feiten over dieren passeren de revue. Kinderen worden betrokken in het boek door middel van vragen die de auteurs aan de kinderen stellen, wat heel leuk is. De antwoorden staan of op dezelfde pagina of op de pagina ernaast. Het boek is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen.
Hoe vang je een kangoeroe? is een heel leuk en grappig boek om te lezen. Geregeld moet je lachen om bepaalde stukjes, zoals bijvoorbeeld welke maat schoenen je moet hebben om, net als spinnen, over muren te kunnen lopen. De auteurs hebben elke vraag kort, maar krachtig weten te beantwoorden. De antwoorden zijn niet te lang, waardoor het langdradig wordt, maar ook niet te kort, waardoor je het gevoel hebt dat je informatie mist, het is precies goed. Je gaat wel, na het lezen van diverse weetjes, online op zoek naar bepaalde dieren om erachter te komen hoe ze in het echt eruit zien, zoals bijvoorbeeld de Japanse reuzenkrab.
Hoe vang je een kangoeroe? is niet alleen leuk en grappig om te lezen, maar het boek is ook erg leerzaam, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Het boek behandelt niet alleen bekende dieren, zoals de kat en de papegaai, maar ook minder en onbekende dieren, zoals de pistoolgarnaal (Het spijt me, maar ik heb dit echt niet verzonnen, hij bestaat echt.) en de hengelaarsvis. Na het lezen van dit boek begrijp je waarom het juist goed is dat flamingo's roze zijn, waarom je wel eens vogeltjes kleine steentjes ziet eten, welk roofdier een van de oudste roofdieren op aarde is, waarom pinguïns poep schieten (Je wilt nooit meer achter ze staan.), wat het luidste dier ter wereld is, hoe bijzonder het beerdiertje is, waarom schildpadden hun kop in hun schild trekken en nog veel meer leuke en bijzondere weetjes. Na het lezen van een bepaalde vraag, is het voor te stellen dat er mensen zullen zijn die niet meer naar hagelwitte stranden willen. Veel mensen zullen jaloers zijn op een bepaalde soort kwal, je wilt dat kunstje ook kunnen doen als je een bepaalde leeftijd hebt gehaald. Hoewel er ook genoeg mensen zullen zijn die blij zijn dat mensen dat niet kunnen. Je zult verbaasd zijn over het dodelijkste dier op aarde. Overigens weet je niet of je wel zo blij zult zijn met de nummer twee, maar je kunt het je in de huidige tijden wel voorstellen en je bent ergens verbaasd dat die niet op nummer één staat. 
Hoe vang je een kangoeroe? is een boek dat je niet alleen thuis kunt lezen, maar doordat het boek niet zo groot is, kun je het makkelijk in je tas meenemen en bijvoorbeeld onderweg in de trein of in de auto je kind laten lezen. Je hoeft de vragen niet op volgorde te lezen, je kunt zelf bepalen met welke vraag je begint, welke vraag je daarna leest en met welke vraag je eindigt. Ook kun je, dankzij de duidelijke index achterin, het dier opzoeken waar je meer over wilt weten. 
Kortom; Hoe vang je een kangoeroe? is een leuk, grappig en leerzaam boek voor jong en oud. Je komt meer te weten over bekende, minder bekende en onbekende dieren. Veel weetjes zijn bekend, maar er staan ook weetjes in die niet of nauwelijks bekend zijn.



Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen.

Wat vind je van de cover? 
Het is een mooie cover die bij het boek past.

Wat vind je van de titel van het boek? 
De titel is erg goed gekozen. Het is een titel dat je nieuwsgierig maakt naar het antwoord op de vraag, maar ook een titel dat een lach op je gezicht tovert.

Wat vind je van de subtitel van het boek? 
De subtitel is erg goed gekozen, je weet meteen wat je van het boek kunt verwachten.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
De vragen en antwoorden zijn op een humorvolle, maar tegelijkertijd informatieve manier geschreven.

Hoe actueel is het boek?
Het boek is erg actueel en zal dat altijd blijven.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden.

Hebben de auteurs je kunnen raken?
Raken is een groot woord, ik heb genoten van het boek.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van leuke dierenweetjes houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek me lang bezig gaat houden.

Website van de uitgever:



Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg