Nieuwste recensie

Dat Is Misschien Nog Waar Ook! - Jacqueline Booij

Afbeelding
Van Jacqueline Booij mocht ik haar boek recenseren en ik wil haar daar hartelijk voor danken. Subtitel: Zes moderne sprookjes die je bijna zou geloven Waar gaat het boek over?  Weet je dat je soms zo enthousiast kunt worden dat je zonder vleugels kan vliegen? Dat zelfs de maan verliefd kan worden? Dat ieder mens en elk dier een 'ikvlekje' heeft? Dat er bijzondere dingen kunnen gebeuren als je de manen van een speelgoedpaardje knipt? Wist je dat niet? Als je er meer over wil weten moet je dit boek maar eens lezen, of misschien wil iemand je er wel uit voorlezen. Bron: bol Jaar van verschijnen: 2022 Druk: Eerste druk ISBN: 9789464682427 Bindwijze: Paperback Aantal pagina's: 85 Genre: Voorlezen Wat vind je van het boek?  Bij het zien van de mooie cover van Dat is misschien nog waar ook! van Jacqueline Booij krijg je meteen het idee dat je een sprookjesboek gaat lezen. Je wilt weten welke zes sprookjes worden uitgebeeld op de cover. De titel doet vermoeden dat ...

Een Missie Op Aarde - Ilze Van Zoest


Van Elikser UITGEVERIJ mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De zeven zijn naar de aarde gekomen met een speciale opdracht. Yaiza is een van hen. Jong, beeldschoon en eerst wat onzeker. Ze wordt in Venlo wakker en kan tot haar vreugde iedere moment haar vriendin Naledi oproepen als ze hulp nodig heeft. De meeste mensen kunnen Naledi niet zien, maar dieren wel en heel gevoelige mensen ook. Al snel maakt Yaiza kennis met Suzi en haar moeder Anna, die net als Yaiza mandala’s maakt. Ook ontmoet ze Gyo, onweerstaanbaar knap en met een bijzondere aantrekkingskracht. Ze voelt dat ze voor hem op haar hoede moet zijn, maar tegelijkertijd is hij alles wat ze van een geliefde wenst.

Na een ontmoeting met een andere man, Aaron, verdwijnt Gyo wat naar de achtergrond. Aaron en zij beginnen een liefdesrelatie en voor Aaron is zij de ultieme partner. Niettemin zijn Gyo, vertegenwoordiger van het onlicht en Yaiza, vertegenwoordiger van het licht, de twee polen van een magneet waar de liefde voor hen allebei om draait. Het brengt de werelden van hen beiden in botsing. Dan volgt een keiharde strijd. De zeven zullen er allemaal aan te pas moeten komen om hun speciale opdracht uit te kunnen voeren.

Een prachtige, liefdevolle spirituele roman.

Bron: Amazon

Omslagontwerp:
Glenni Mevissen

Binnenwerk:
Evelien Veenstra

Jaar van verschijnen:
2023

Druk:
1e druk

EAN:
978-9463655477

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
278

Genre:
Spirituele roman

Verfilmd?
Voor zover bekend is het boek (nog) niet verfilmd, maar het boek leent zich er goed voor om verfilmd te worden.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de mooie cover van Een missie op aarde van Ilze van Zoest krijg je een vermoeden dat je een spiritueel boek gaat lezen. Een boek dat met geloof te maken heeft. Beiden kloppen, want het is inderdaad een spiritueel verhaal, maar het geloof kun je op een andere manier bekijken in dit boek. De handen die elkaars pols vasthouden, doet denken aan een schilderij van Michelangelo en wie weet was het beroemde schilderij een voorbeeld voor diegene die de tekening op de cover heeft getekend. In het begin is de keus voor de cover niet duidelijk, maar gaandeweg het verhaal, en dan met name tegen het eind, wordt de keus voor de cover steeds duidelijker en kun je alleen maar concluderen dat men er goed aan heeft gedaan om voor deze cover te kiezen. Het is mooi dat de cover via de zijkant op de achterkant door loopt. 
De titel van het boek maakt je nieuwsgierig naar het verhaal. Je wilt weten of de titel op de mensen in het algemeen op aarde slaat of, of dat bepaalde personen een missie op aarde hebben. Je wilt ook weten wat voor missie het is. De titel wordt al heel snel duidelijk in het verhaal en is dan ook erg goed gekozen.
In Een missie op aarde van Ilze van Zoest is een groep van zeven met een speciale missie naar aarde gekomen. Een van de zeven, Yaiza, woont tijdelijk in Venlo en moet vanuit daar haar missie zien te volbrengen. Gelukkig staat ze er niet helemaal alleen voor, ze kan een vriendin oproepen, alleen moet ze in het openbaar oppassen dat ze niet hardop tegen haar vriendin praat, want er zijn maar weinig mensen die haar vriendin kunnen zien. Naast een paar mensen, kunnen ook dieren haar vriendin zien. Ze maakt op een gegeven moment kennis met Suzie en haar hond en later met de moeder van Suzie. Beide vrouwen zullen een belangrijke rol gaan spelen in het verhaal. Als Yaiza op een gegeven moment op pad gaat in haar tijdelijke woonplaats, ontmoet ze haar tegenpool. Een tegenpool die ook met een missie op aarde is gekomen, maar die moet het tegenoverstelde doen van wat Yaiza doet. Beiden voelen een ongelooflijke aantrekkingskracht, waarbij de een voelt dat ze voor de ander op moet passen. Op een gegeven moment ontmoet Yaiza een andere man en verdwijnt haar tegenpool op de achtergrond, totdat er iets gebeurt. De twee werelden van de tegenpolen komen in botsing en er volgt een keiharde strijd. De vraag is wie er gaat winnen en of de twee tegenpolen uiteindelijk samen zullen kunnen zijn of niet.
Meteen bij het lezen van de proloog van Een missie op aarde van Ilze van Zoest wil je verder lezen. Je wilt weten of het de zeven lukt om hun missie te volbrengen en wat de gevolgen zijn als de missie mislukt. Het is een verhaal met verrassende wendingen die je niet ziet aankomen, zoals dat twee personen elkaar blijken te kennen. Dat stukje laat zien hoe klein de wereld kan zijn. Sowieso laat het verhaal goed zien dat je veel mensen niet voor niets ontmoet, dat dat vaak met een reden is. De auteur heeft dat heel goed weten uit te lichten. Net zoals de auteur goed heeft uitgelicht dat dieren meer kunnen zien dan mensen. Je gaat met andere ogen naar je huisdier kijken en beseft dat hij of zij iemand of iets ziet wat met het menselijk oog niet te zien is, als hij of zij ergens naar blijft kijken. Het is voor te stellen dat er mensen zijn die het verhaal ongeloofwaardig vinden, ondanks dat het verhaal van begin tot eind geloofwaardig overkomt. 
Hier en daar is het verhaal voorspelbaar, weet je al hoe het zal lopen tussen bepaalde personen, maar dat is in dit geval niet erg. Je blijft verder lezen, omdat je wilt weten wat voor obstakels er nog zullen komen en of het verhaal eindigt zoals je vermoedt dat het verhaal zal eindigen. Op een gegeven moment vraag je je af wanneer twee personen met elkaar op de vuist zullen gaan vanwege iemand die ze beiden lief hebben en hoe die persoon, waar het om draait, zal reageren. Tegen het eind kun je niet meer stoppen met lezen, omdat het zo spannend wordt, dat je wilt weten wie er gaat winnen of dat er geen verliezers en winnaars zijn. Het eind is een mooi, passend eind. Hoewel het eind een afsluitend eind is, hoop je stiekem dat er nog een deel komt waarin een aantal personages hun leven overziet en laat zien hoe hun leven is gegaan tussen de tijd van een strijd in Venlo en tegen het eind van hun levens, waarvan je hoopt dat ze heel oud worden. Diverse personages zitten in je hart als je het boek uit hebt en je weet dat je ze gaat missen.
Ilze van Zoest heeft zich in Een missie op aarde heel goed ingeleefd in de personages. Tijdens het lezen leef je mee met de personages en voel je haast hun gevoelens. Soms moet je lachen, zoals het stukje waarin een hond met puppyogen naar zijn bazinnetje kijkt en haar reactie erop. Je hebt het gevoel dat de auteur of uit Venlo komt of daar een tijdje heeft gewoond, omdat ze veel plekken zo goed heeft beschreven, dat alleen een inwoner van Venlo dat kan beschrijven. Mocht je niet bekend zijn met Venlo, dan wil je er als lezer een keer naartoe en de genoemde plekken bezoeken. 
Het verhaal laat zien dat haat en liefde naast elkaar liggen. Ook laat het verhaal goed zien hoe gevoelens een loopje met mensen kan nemen. Daarnaast laat het verhaal goed zien dat er meer tussen hemel en aarde is, dan veel mensen denken. De hoofdpersoon houdt de lezer af en toe een spiegel voor, zoals hoe veel mensen hun tijd spenderen. Veel mensen zullen zich erin herkennen en worden daarmee aan het denken gezet. Wat het verhaal ook goed laat zien, is dat je meer mensen lief kunt hebben.
Kortom; Een missie op aarde van Ilze van Zoest is een verhaal waarbij twee tegenpolen het tegen elkaar moeten opnemen. De vraag is wie er wint en wat de gevolgen zijn als een van de twee wint en de ander verliest. Als lezer hoop je dat een van de twee gaat winnen en dat het in het echte leven deels ook zo zal gaan. Bepaalde krachten zou je zelf ook willen hebben.


Het boek is onder andere te koop bij amazon en bol.


Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen.

Wat vind je van de cover? 
Het is een mooie cover die bij het boek past. De armen met de handen doen denken aan een beroemd schilderij van Michelangelo.

Wat vind je van de titel van het boek? 
De titel is erg goed gekozen.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het boek is op een beeldende en vlotte manier geschreven. Tijdens het lezen heb je het gevoel dat je het verhaal zelf meemaakt.

Hoe origineel is het verhaal?
Het verhaal is redelijk origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Het verhaal is van begin tot eind goed opgebouwd. Het verhaal is op een chronologische manier geschreven, waarbij er soms teruggeblikt wordt in de tijd.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat direct in het verhaal.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden, vooral tegen het eind kun je niet meer stoppen met lezen, omdat je wilt weten wie een gevecht gaat winnen.

Heeft het plot je verrast?
Nee, het plot heeft me niet verrast, maar dat is in dit geval niet erg.

Is het verhaal geloofwaardig?
Het verhaal is van begin tot eind geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
De karakters zijn stuk voor stuk geloofwaardig.

Zie je de personen groeien?
Ja, je ziet diverse personen groeien.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Naledi, omdat ze is wie ze is.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Aan de vader van Gyo, maar kan niet zeggen waarom, want dan zou ik teveel verraden.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Ja, ik zou wel bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon.

Begrijp je de beweegredenen van de personen?
Van sommige personen begrijp ik de beweegredenen, ook al keur ik niet alles goed. Van andere personen begrijp ik ze totaal niet.

Welke tegenstellingen in het boek vind je belangrijk?
Liefde en haat worden goed uitbelicht in dit verhaal.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Venlo klinkt als een mooie stad en Amsterdam is een mooie stad.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat is me goed afgegaan.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, de auteur heeft me diverse keren weten te raken, zoals als iemand ontdekt wie hij lief heeft. Ook heeft het verdriet van een bepaald persoon me geraakt, maar ook de samenkomst van twee personen heeft me geraakt en zo zijn er meer stukjes die me geraakt hebben.

Mooie quote in het boek: 
Liefde is de sterkste energie die er is.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van diepgaande spirituele romans houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, ik ga het boek niet nog een keer lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Ik ga het boek weggeven.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek me lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Leesfragment:
Ga naar de website van Elikser UITGEVERIJ om een leesfragment van het boek te lezen.

Website van de auteur:
Luisterkind Afstemming

Website van de uitgever:




Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg