Huurling Van Het Verbond - Linda Zoet


Van Elikser UITGEVERIJ mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
‘Wáár is Valeria!?’ riep ik vervaarlijk.

De mannen bleven stil. Met twee passen stond ik bij Roderick en gaf hem een harde klap in zijn gezicht met mijn vlakke hand. Zijn ogen knipperden.

‘Mijn goden, ze hebben haar meegenomen,’ zei hij zonder mij aan te kijken.

Roderick en Adam laten zich regelmatig inhuren om ‘objecten’ te bewaken. Als hen een lucratieve opdracht wordt aangeboden, aarzelen ze dan ook geen moment. Maar dan blijkt, dat het om twee vrouwen gaat, waarvan er één een sjamanka is. De andere is Sasha van Montiboes, een ervaren krijgsvrouw, die niet met zich laat spotten. De mannen komen al gauw in de problemen en ook Sasha heeft haar eigen gevecht uit te vechten, met de clan waar ze voorheen bij hoorde.
Zo ontspint zich een strijd vol magie en spanning, steeds vanuit verschillend perspectief beschreven.
Een vlot geschreven fantasyroman, met een verrassend einde.

Bron: Amazon

Omslagontwerp:
Evelien Veenstra

Binnenwerk:
Evelien Veenstra

Jaar van verschijnen:
2023

Druk:
1e druk

ISBN:
978-9463655392

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
452

Genre:
Actie & avontuur

Verfilmd?
Voor zover bekend is het boek (nog) niet verfilmd, maar het boek leent zich er erg goed voor om verfilmd te worden.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Huurling van het verbond van Linda Zoet wil je weten wie de vrouw op de cover is en wat haar verhaal is. Het is mooi dat je, alles wat je op de cover ziet, ook terug kunt vinden in het verhaal. De titel van het boek maakt je nieuwsgierig naar het verhaal. Je wilt weten wie de huurling is en over welk verbond het gaat.
Huurling van het verbond van Linda Zoet is het vervolg op Bercka de vestingstad. Je hoeft het eerste deel niet eerst te lezen om dit deel te lezen, ze zijn los van elkaar te lezen. Dit boek is geen boek voor tussendoor. Let je even niet op, dan kun je zomaar de draad kwijt zijn. Ook is het geen boek om onder het eten of voor het slapen gaan te lezen, omdat er een paar bloederige stukjes in staan.
In Huurling van het verbond van Linda Zoet heeft Sacha een belangrijke opdracht te vervullen. Helaas krijgt ze te maken met twee mannen die een lucratieve opdracht hebben, maar dan blijkt de vracht om twee vrouwen, waaronder Sacha, te gaan. Sacha blijkt heel goed voor zichzelf op te kunnen komen en laat de mannen dan ook geregeld versteld staan, waardoor zij hun opdracht niet kunnen vervullen zoals eerst gedacht, net als Sacha haar opdracht niet goed kan vervullen. Ze krijgen alle vier te maken met diverse problemen die op hun pad komen. Ondertussen heeft Sacha ook nog een persoonlijk gevecht uit te vechten, waarbij ze ook nog eens onverwacht gevoelig blijkt te zijn voor andere invloeden. Zal Sacha zichzelf kunnen hervinden? Zullen zowel Sacha, als de twee mannen, hun opdrachten kunnen voltooien? 
Meteen bij het lezen van de proloog in Huurling van het verbond van Linda Zoet wil je verder lezen. Je weet al meteen dat het een spannend verhaal gaat worden. Je wilt weten wat er precies is gebeurd, hoe iets kon gebeuren, waarom iets is gebeurd en wie er precies achter zit. Je wordt meteen meegezogen in het verhaal en het verhaal laat je pas los als je het boek uit hebt, maar eigenlijk dan ook nog niet, want je wilt weten hoe het verder gaat met een clan. Diverse personen heb je in je hart gesloten, ook al duurde het bij bepaalde personen even voordat die je hart hadden gestolen. Dit verhaal moet je in het tijdsbeeld plaatsen, zoals dat je vroeger geen smartphone had, maar dat alles per post of van mond op mond ging. De auteur heeft dat heel goed uitgebeeld in het verhaal.
Linda Zoet heeft zich erg goed ingeleefd in de personages van Huurling van het verbond. De belangrijkste personages zijn gaandeweg het verhaal goed uitgediept, waardoor je ze aan het eind goed kent. Sommige personages zie je gaandeweg veranderen, groeien, terwijl een andere personage gaandeweg het verhaal steeds meer haar ware gezicht laat zien, maar of dat nu zo fijn is, is maar de vraag. Je bewondert Sacha om haar moed en lef. Gaandeweg het verhaal begrijp je steeds beter waarom ze is zoals ze is. Bepaalde persoonlijke worstelingen van haar is voor veel mensen herkenbaar, omdat ze zelf ook met iets soortgelijks te maken hebben gehad, zoals het verraad van mensen waarvan je dacht dat je die kon vertrouwen. 
Het is mooi van de auteur dat ze het verhaal vanuit twee personen heeft laten vertellen. Al heel snel heb je door wie welk teken boven het hoofdstuk heeft, waardoor je meteen weet wie er aan het woord is. Daardoor zie je het verhaal vanuit twee perspectieven en wordt er geregeld een deel van een verhaal aangevuld door de ander, waardoor het verhaal nog completer is geworden. De gevoelens van de personages zijn goed uitgebeeld. Tijdens het lezen voel je haast de gevoelens als boosheid en hun pijnen. Sowieso heeft de auteur niet alleen de gevoelens beeldend weten te beschrijven, maar ook de personages zelf, hoe ze eruit zien en wat ze aan hebben. Daarnaast zijn de plaatsen zo beeldend beschreven, dat je het gevoel hebt dat je tijdens het lezen erbij bent. 
Huurling van het verbond van Linda Zoet is een verhaal met diverse verrassende wendingen die je niet ziet aankomen, zoals als een bepaald persoon haar ware gezicht laat zien, wat voor kracht die heeft en wat de gevolgen zijn. Het is een verhaal met veel spannende momenten, zoals tijdens een gevecht om iemand te redden. Hier en daar is het verhaal een tikkeltje voorspelbaar, maar dan lijkt het erop dat het uiteindelijk toch niet zo voorspelbaar zal zijn en dan blijkt dat toch weer anders te liggen. Je vraagt je als lezer af hoe je zelf in zo'n situatie gereageerd zou hebben. De auteur heeft met dat stukje de lezer mooi op het verkeerde been weten te zetten. Soms moet je lachen om bepaalde stukjes, zoals als iemand in twee dagen tijd wordt afgewezen door dezelfde persoon.
Het verhaal laat goed zien hoe mensen door toedoen van anderen een slechte naam kunnen krijgen en hoe moeilijk dat te zuiveren is. Het verhaal laat ook goed zien dat haat en liefde heel dicht naast elkaar liggen. Verder laat het verhaal goed zien waarom je aan de ene kant best te wantrouwig mag zijn, maar aan de andere kant ook wat meer vertrouwen in mensen mag hebben. Het is een verhaal over schuldgevoelens, over omgaan met liefdesgevoelens, over keuzes die gemaakt moeten worden en over overleven. Daarnaast laat het verhaal goed zien dat je soms voor onmogelijke keuzes komt te staan als je jezelf moet verdedigen en wat de gevolgen daarvan zijn.
Kortom, Huurling van het verbond van Linda Zoet is een spannend verhaal over een opdracht die een paar personen hebben aangenomen en om die veilig naar de eindplek te krijgen. Dat lijkt moeilijker dan gedacht en door de diverse obstakels loopt het een en ander anders dan verwacht. Als je het boek uit hebt, wil je het volgende deel lezen, om te weten hoe een bepaald stukje verder zal gaan. In ieder geval heb je een paar personages in je hart gesloten.


Het boek is onder andere te koop bij amazon en bol.


Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen.

Wat vind je van de cover? 
Het is een schitterende cover die bij het boek past. Het is mooi dat je, alles wat je op de cover ziet, in het verhaal terug kunt vinden.

Wat vind je van de titel van het boek? 
De titel is erg goed gekozen, want daar draait het verhaal om.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het verhaal is op een vlotte en beeldende manier geschreven, waardoor het verhaal vlot wegleest.

Hoe origineel is het verhaal?
Het verhaal is erg origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Het verhaal is goed opgebouwd. Het verhaal is op een chronologische manier geschreven, waarbij er geregeld teruggeblikt wordt in de tijd.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat direct in het verhaal.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden.

Heeft het plot je verrast?
Ja, het plot heeft me verrast, die zag ik niet aankomen. Ik had een ander plot verwacht.

Is het verhaal geloofwaardig?
Het verhaal is van begin tot eind geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
De karakters zijn stuk voor stuk geloofwaardig.

Zie je de personen groeien?
Ja, diverse personen zie je op een positieve manier groeien.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Sacha, omdat ze een vrouw is die zich niet makkelijk gek laat maken en goed van zich af weet te bijten als het moet en ook als het niet moet, maar dat maakt haar juist zo leuk.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Ik ben er nog niet uit aan wie ik een grotere hekel heb.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersonen?
Ja, ik zou wel bevriend met ze kunnen zijn.

Begrijp je de beweegredenen van de personen?
Van sommigen begrijp ik ze, ook al keur ik niet alles goed, van anderen begrijp ik ze totaal niet.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
De locaties klinken over het algemeen heel mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, in die tijd zou ik wel kunnen leven.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, de auteur heeft me diverse keren weten te raken met het verhaal, zoals hoe iemand aan een ander aangeeft dat een bepaald persoon direct geholpen moet worden, omdat het anders gevolgen heeft. Ook het stukje waarin iemand iets uit vriendschap voor een ander heeft gedaan, heeft me geraakt en zo zijn er meer stukjes die me geraakt hebben.

Mooie quote in het boek: 
Oorlog is niet de oplossing, oorlog is nooit de oplossing.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van spannende verhalen houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, ik ga het boek niet nog een keer lezen.

Ga je het volgende deel ook lezen?
Mocht er een volgend deel komen, wat het eind wel suggereert, dan wil ik die zeker lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Ik ga het boek weggeven.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk wel dat het boek me onbewust nog even bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Leesfragment:
Ga naar de website van Elikser UITGEVERIJ om een leesfragment van het boek te lezen.

Website van de uitgever:





Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg