Welk boek ga ik lezen?

Ik zat de laatste weken wat lezen aangaat met mezelf in de knoop. Ik had een boek uit en wilde een ander boek lezen. Ik koos eerst voor Het Duitse meisje, maar na ongeveer een kwart erin gelezen te hebben, was ik er klaar mee. Het was voor mij te luguber en ik werd er gek van dat elk hoofdstuk weer een ander personage de hoofdpersoon was. Op zich niet erg, ware het niet dat het, voor mij, niet mooi over ging van de vorige hoofdstuk waardoor je of naar het volgende hoofdstuk moest gaan om de verhaal van die hoofdpersoon in dat hoofdstuk te volgen of gewoon doorlezen. Dat vond ik persoonlijk niets en zoals gezegd, ik vind het te luguber. 

Daarna begon ik in Eeuwig roept de horizon, maar ook die kon me niet pakken waarna ik die na een paar bladzijdes weer terug in de boekenkast zette. 

Ondertussen bedacht ik me dat ik nog een e-reader had en dat ik daar ook wel weer eens op wilde lezen. Helaas dacht de e-reader daar anders over, want de batterij had het begeven en was niet meer op te laden. Helaas was de batterij ook nergens meer te koop. Nog sterker, het merk van de e-reader die ik had, schijnt zelfs failliet te zijn. Ook las ik op een site met klachten over die e-reader die me ineens weer bekend voor kwamen en wist gelijk weer waarom ik er nooit meer op las. Het leest namelijk lastig als de letters vervagen ondanks een volle batterij. Uiteraard was de garantie allang verlopen waardoor ik er ook niet meer mee terug kon. 

Dus toch maar op zoek naar een andere e-reader en dat werd de Icarus Omnia G2, maar daar vertel ik in een volgende blog meer over. Hij leest in ieder geval heel fijn.

Nu stonden op de oude e-reader wat gratis boeken en had die al eens opgeslagen op mijn computer. Gelukkig kon ik die, net als de andere e-books die ik had besteld bij bol.com, op mijn nieuwe e-reader, plaatsen. Daar stond ook De zoon van Dik Trom op. Die ben ik nu aan het lezen en ga die ook echt uitlezen. 

Hebben jullie dat ook wel eens dat je aan een boek begint en het boek na een gedeelte gelezen te hebben, dan maar weer terug in de boekenkast zet omdat het je niet kan pakken of toch niets vindt?

Reacties

  1. O ja, maar ik zet het niet terug. Als het slechts mijn smaak niet is, gaat het naar de Kringloop. Pulp gaat de haard in :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Knock-Out - Cis Meijer

Het Libertarische Sociaal Contract

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg