Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

De Nieuwe Mode Van Oranje - Els Smit

Ik mocht dit boek voor mijn leespagina op de leespagina van bol.com lezen. Je kan mijn recensie daarom daar lezen.Strange Days - Ad Visser


Vorig jaar hoorde ik Ad Visser (voor diegenen die hem niet kennen, vraag maar aan je ouders wie hij is, weet zeker dat ze dan als eerste TopPop zullen zeggen, anders moet je hem maar Googelen. Voor TopPop kun je op YouTube kijken.) zijn boek promoten op 192TV en wilde die heel graag hebben, want hij praatte er zo enthousiast over, dat ik dat boek wel moest hebben. Tot ik later een paar recensies las die er niet over logen. Het zou tegen vallen en er zou ontzettend veel taalfouten in staan. Dat bracht mij aan het twijfelen. Tot een maand of 2 geleden bol.com een mooie aanbieding had van 2 e-books voor een bepaalde prijs en toen heb ik o.a. dit boek besteld. Ben er blij om kan ik je zeggen.

Waar gaat het boek over? 
Generaties groeiden op met Ad Visser, de man die de wereld van de rockmuziek in de huiskamers bracht, omringd door rookwolken, potpalmen en natuurlijk Penney de Jager. Met “Strange Days” bewijst Visser zich opnieuw, nu als schrijver en verhalenverteller.
In zijn verhalen lopen we de pophelden Ozzy Osbourne, Eric Clapton, Elton John en vele anderen tegen het lijf. Maar ook zijn eigen avonturen als de experimentele rockdichter Adjéèf the poët en met zijn groep Adjéèf the poët, his girl(s), his friend(s) & the rest of the world(s) vormen een bron van aanstekelijke anekdotes.

“Strange Days” is een geweldige trip down memory lane. Het boek omvat ruim 300 pagina’s en is gevuld met hilarische, bizarre en geestverruimende verhalen. Ad Visser schrijft zoals hij spreekt: vol vuur, passie en met veel humor en ironie. Hier is niet alleen de artiest aan het woord of de presentator van het legendarische TopPop, maar ook de manager bij Phonogram en van de Nederlandse divisie van het platenlabel Island Records.
  Bron: bol.com

Wat vind je van het boek? 
Een heel interessant boek. Veel dingen wist ik niet zoals o.a. dat Ad ook manager en rockdichter was. Ik kende hem eigenlijk alleen als presentator van TopPop en de synthesizer muziek. Het was heel leuk om te lezen wat hij had beleefd met artiesten, het wereld je van de bekende sterren en ook hoe hij was begonnen.
Vond zijn brief aan Herman Brood heel indrukwekkend, net als de brief aan Mariska Veres.
Ik heb geregeld in een deuk gelegen, vooral om het hoofdstuk over Peter Tosh. Nee, ik vertel niet wat er in staat, dat mag je zelf gaan lezen als je het boek nog niet hebt gelezen. Mocht je hem wel hebben gelezen, dan weet je wel waarom ik in een deuk heb gelegen.

Toch heb ik wel een opmerking: er staat in het hoofdstuk SWN een klein misverstandje. Marietje Kwakman was inderdaad de eerste zangeres van BZN, maar ze mocht van haar vader geen vast lid blijven omdat hij haar te jong vond (ze was toen 16 lentes). Het lag dus niet aan haar dat ze band verliet.
Zo zullen er vast meer foutjes in staan, maar van de andere artiesten weet ik iets minder af.

Wat vind je van de cover? 
Heel erg fout, maar wel een echte Ad Visser cover.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Ik was blij dat hij aan het begin had geschreven dat het boek vol schrijffouten zit, waardoor het mij, op een enkele keer na, niet meer opviel. Hij heeft geschreven zoals hij praat. Als een intercity, net geen TGV, maar scheelt niet veel. Ik vond het prettig geschreven en hoorde hem de verhalen vertellen.

Zou je 't boek aanraden? 
Ja, dat doe ik zeker, zeker aan de muziekliefhebbers.

Hoeveel punten geef je het boek?  
Een 9.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, dus ik kan het boek niet weggeven, maar als het een fysieke boek was geweest, dan had ik hem zeker niet weggedaan. Het is een boek die je als muziekliefhebber in de kast moet hebben staan.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Waarschijnlijk wel.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik heb hem net uit, hij houdt me dus nog bezig en ik denk dat die dat de rest van de avond ook nog wel zal doen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…