Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Onweerstaanbaar Lekker - Nora Roberts

Waar gaat het boek over? 
In Een pikant dessert wil hotelmagnaat Blake Cocharan alleen maar het allerbeste voor zijn hotels. En omdat Summer Lyndon de allerlekkerste desserts van de wereld creëert, zal hij niet rusten voordat ze voor hem komt werken. Maar waar hij niet op gerekend had, is dat zij net zo verleidelijk is als de desserts die ze maakt!
In Kruidje-roer-me-niet is Carlo Franconi niet alleen een van de topkoks van Italië, hij is ook nog eens de aantrekkelijkste kok ooit! Dat komt publiciteitsagent Juliet Trent goed uit: zij moet een bestseller maken van zijn boek, dus wat haar betreft kan hij niet onweerstaanbaar genoeg zijn! Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze zélf begint te watertanden...
Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Voorspelbaar en mierzoet zoals de cover al laat zien, maar dat is met dit soort boeken niet erg. Wel vond ik het erg dat beide verhalen voor mijn gevoel werden afgekapt op het eind. Dat had voor mij wel verder mogen gaan op de manier va…

Moordvrouw - Witte Leugens - Lex PasschierWaar gaat het boek over?
Een student is vermoord na een bezoek aan de sportschool. In Stockholm wordt het lichaam gevonden van een jonge vrouw - duidelijk een afrekening. De politie ontdekt dat de twee slachtoffers met elkaar in contact stonden. Rechercheur Fenna Kremer reist af naar Zweden om samen met een sympathieke Zweedse collega onderzoek te doen naar de dubbele moord. Dan escaleert de zaak...
Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Ik vond het een heel spannend boek dat moeilijk weg te leggen was. Wilde steeds verder lezen, wilde weten hoe het verder ging. 's Nachts was ik er soms ook mee bezig. Wilde weten wie de dader was. Moet zeggen dat ik het van een iemand (sorry, ik ga niet zeggen over wie ik het heb, want dan verraad ik het verhaal misschien en dat is niet leuk voor diegenen die het boek nog niet gelezen hebben), niet had verwacht dat hij een van de daders zou zijn. Ik had ook niet verwacht dat een andere dader zo gevoelig kon zijn.

Wat vind je van de cover? 
Het is een mooie cover, maar toch had ik voor een andere cover gekozen. Iets dat meer bij het verhaal past. Uiteraard passen de personages van die serie daar wel bij. Toch hadden ze de cover ook in drieën kunnen doen; een smalle foto van de cast van Moordvrouw, de titel en de auteur van het boek en een smalle foto van een scene uit het boek. Dan hou je toch de herkenbaarheid van Moordvrouw, maar had het ook weer een eigen beeld aan het boek gegeven.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die was goed. Het was heel erg spannend geschreven, je wile, zoals gezegd, steeds verder lezen.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Fenna Kremer. Ondanks dat ze af en toe onzeker over zichzelf is, weet ze op momenten dat het moet, de onzekerheid te vergeten en aan te pakken. Ze durft risico's te nemen en trekt zich op die momenten van niemand wat aan, maar doet wat ze op dat moment denkt dat het beste is wat ze moet doen, met alle risico's van dien.

Zou je 't boek aanraden? 
Ja, ik raad het boek aan, Zeker aan de fans van Moordvrouw.

Hoeveel punten geef je het boek? 
9

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, dus ik kan het niet weggeven, maar als het een fysiek boek was geweest, dan had ik hem weggegeven. Hij gaat in ieder geval van mijn e-reader, want hij was leuk, maar hoef hem niet nog een keer te lezen.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Zoals gezegd, nee, ik ga die niet nog een keer lezen.

Ga je de verfilming bekijken? 
Het is geen film en is ook geen aflevering van de serie Moordvrouw, maar mocht die ooit verfilmd worden of toch als een aflevering van de serie op tv komen, dan ga ik die niet kijken.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik heb het net uit, dus ja, hij houdt me nog bezig.  Koop bij bol.com

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week