Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Het Geheime Leven Van De Koe - Rosamund Young

Van uitgeverij Atlas Contact mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Het boek ligt vanaf 2 oktober 2017 in de winkels.

Oorspronkelijke titel:
The Secret Life Of Cows

Waar gaat het boek over? 
Op de biologische boerderij van Rosamund Young in Engeland mogen de koeien (en varkens, en kippen, en schapen) letterlijk gaan en staan waar ze willen. Bij hun pasgeboren kalf blijven, of deze aan oma toevertrouwen? In de
wei onder de kersenboom grazen, of toch boven op de heuvel? Naar de schuur hollen bij regen, of gewoon onder de heg schuilen? Decennialang heeft Young haar dieren uitgebreid kunnen observeren en ze constateert dat deze consequent slimme, logische keuzes maken die hun welzijn verhogen. Aan de hand van de meest aandoenlijke anekdotes over haar kudde laat ze zien dat het intelligente beesten zijn die hun kroost en elkaar liefhebben, samen spelen en levenslange vriendschappen sluiten. Maar door het moderne, grootschalige boerenbedrijf hebben wij me…

Met Zachte Hand - Siska Mulder
Waar gaat het boek over? 
Mijntje van der Lelie voldoet al haar hele leven aan alle verwachtingen. Carrièrevrouw, echtgenote, moeder: voor de buitenwereld is ze geslaagd, maar zelf vindt ze haar bestaan in toenemende mate braaf en benauwend. Ze besluit het roer radicaal om te gooien. In Frederique, Berdine en Claire vindt ze bondgenoten. De vier brengen een ongekende woede in elkaar naar boven. Woede op mannen die vrouwen haten en wegkomen met hun misdaden. De vriendinnen besluiten de rollen om te draaien en het recht in eigen hand te nemen. Ze binden de strijd aan met een pedofiel, een eerwraakpleger, een BN'er die zijn vrouw mishandelt en een serieverkrachter. Pas als een van hen haar eigen man als doelwit kiest, beseft Mijntje dat ze te ver zijn gegaan.
Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Het is een spannend boek met een einde die ik niet aan zag komen. Van mij persoonlijk had het hoofdstuk over die pedofiel niet helemaal beschreven hoeven worden. Ook vond het ik vaak langdradig en had ik het gevoel dat er geen eind aan kwam. Ik kon het boek makkeijk weg leggen om iets anders te doen. Desondanks is het, zoals ik al zei, wel een spannend boek.

Wat vind je van de cover? 
Om een of andere reden vind ik het een angstaanjagende cover, maar past wel bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is goed gekozen.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Zoals gezegd, ik vond het vaak langdradig en om een of andere reden, die ik niet kan benoemen, vond ik het net geen irritante schrijfstijl, maar ook geen 'hoi hoi' schrijfstijl.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Duncan, omdat hij een goedzak is en zijn vrouw vrij laat.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Claire, maar daarvoor moet je het boek maar lezen om te weten waarom ik een hekel aan haar heb, want anders verraad ik het verhaal.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Het waren gewone locaties, niets dat riep van 'daar wil ik heen'.

Mooie quote in het boek: 
'Later' is een gevaarlijk concept.

Zou je het boek aanraden? 
Nee, eerlijk gezegd niet, maar dat is mijn persoonlijke mening. Ik weet dat dit boek goed aangeprezen is en dat heel veel lezers daar, gelukkig maar voor Siska ;), anders over denken.

Hoeveel punten geef je het boek? 
Een 7.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Ik denk dat jullie het antwoord wel kunnen raden, het is inderdaad nee, ik ga het boek niet nog een keer lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Ik ga het boek weg geven.

Ga je de verfilming bekijken? 
Voor zover ik weet is er (nog) geen verfilming, maar dat duurt misschien niet lang meer, want de ingrediënten voor een thriller heeft het boek absoluut. Ik ga er in ieder geval niet naar kijken.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Nee, ik heb het boek net uit en voor deze recensie ben ik er nog mee bezig, maar als ik die heb gepubliceerd, dan denk ik niet dat het me bezig blijft houden.

Website van de auteur:
Siska Mulder

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…