Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Onweerstaanbaar Lekker - Nora Roberts

Waar gaat het boek over? 
In Een pikant dessert wil hotelmagnaat Blake Cocharan alleen maar het allerbeste voor zijn hotels. En omdat Summer Lyndon de allerlekkerste desserts van de wereld creëert, zal hij niet rusten voordat ze voor hem komt werken. Maar waar hij niet op gerekend had, is dat zij net zo verleidelijk is als de desserts die ze maakt!
In Kruidje-roer-me-niet is Carlo Franconi niet alleen een van de topkoks van Italië, hij is ook nog eens de aantrekkelijkste kok ooit! Dat komt publiciteitsagent Juliet Trent goed uit: zij moet een bestseller maken van zijn boek, dus wat haar betreft kan hij niet onweerstaanbaar genoeg zijn! Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze zélf begint te watertanden...
Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Voorspelbaar en mierzoet zoals de cover al laat zien, maar dat is met dit soort boeken niet erg. Wel vond ik het erg dat beide verhalen voor mijn gevoel werden afgekapt op het eind. Dat had voor mij wel verder mogen gaan op de manier va…

Pickwick vraag: Wat is jouw favoriete sprookje?


Wat een moeilijke vraag weer van Pickwick, want ik heb meerdere favoriete sprookjes en daarom maak ik er, dwars als ik kan zijn, een willekeurige top 10 van en ja, ik weet dat het afgezaagde sprookjes zijn, maar ze blijven leuk en ook al ben ik volwassen.

1 - Roodkapje
Blijft gewoonweg een leuk sprookje met een schitterend einde.

2 - Doornroosje
Wakker gekust worden door een prins en dan nog lang en gelukkig leven. Wat een heerlijk eind.


3 - Repelsteeltje
Niemand weet, niemand weet dat ik repelsteeltje heet. Liedje gaat niet meer uit mijn hoofd, maar dat is niet erg.


4 - De Kikkerkoning
Welk meisje, en later als vrouw soms stiekem ook nog, wilde nou niet, als ze een kikker, hoe lelijk hij er ook uit zag, zag hem kussen in de hoop dat hij dan in een knappe prins zou veranderen?

5 - De rode schoentjes
Vooral het muziekje dat daarbij hoort, blijft leuk.

6 - Hans & Grietje
Dit sprookje mag niet ontbreken.7 - Sneeuwwitje
Een echt sprookje.
8 - Assepoester
De kwade blikken van je zussen als blijkt dat het glazen muiltje jou toe behoort. Blijft een heerlijk sprookje.

9 - De Gelaarsde Kat
Ook als je niet van katten houdt, is het een heel erg leuk sprookje.
10 - Indische Waterlelies
Uiteraard mag dit sprookje niet ontbreken in mijn top 10. Ik heb er vorig jaar nog een gedicht over geschreven. Luister ondertussen ook naar het muziekje dat bij dit mooie sprookje hoort.
Reacties

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week