Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

De Nieuwe Mode Van Oranje - Els Smit

Ik mocht dit boek voor mijn leespagina op de leespagina van bol.com lezen. Je kan mijn recensie daarom daar lezen.Bookshelf Scavenger Hunt tag


Deze tag kwam ik tegen op The Book Diaries.

1. Zoek een boek waarvan de naam van de auteur of de titel een Z bevat.
Dat is een makkie. 
Boek met de Z in de titel: 'Zeemanstaal' Spreken we allemaal van Ton van Schoonhoven. 
Boek met een Z in de naam van de auteur: Symbolen uit het oude Oosten van Hans Keizer.

2. Zoek een klassieker.
Wederom een makkie, want ik heb een paar (mede dankzij mijn man) klassiekers in de kast staan w.o. Het Achterhuis van Anne Frank.

3. Zoek het oudste boek op je planken.
Oeh, nu wordt ie wat lastiger, dat wordt spieken in mijn boeken, maar ik heb hem gevonden: Kruistocht in Spijkerbroek van Thea Beckman.

4. Zoek een boek met een sleutel op de kaft.
Dat wordt zoeken, maar na even zoeken heb ik geen boek met een sleutel op de kaft gevonden. Sorry.

5. Zoek iets op je planken dat geen boek is.
Daar hoef ik niet lang voor te zoeken; een foto van mijn oma, die ik na 7 jaar nog steeds mis.

6. Zoek een boek met een meisje op de cover.
Ha, daar hoef ik ook niet lang naar te zoeken, want daar heb ik er een paar van w.o. Ik was Alice van Melanie Benjamin.

7. Zoek een boek met een dier op de cover.
Daar heb ik er ook verschillenden van w.o. Norton reist de wereld rond van Peter Gethers.

8. Zoek een niet-YA boek.
Daar zit mijn boekenkast grotendeels vol mee w.o. De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween van Jonas Jonasson.

9. Zoek een boek met sterren erop.
Oke, dit is een lastige, maar ik ben al op zoek.... en gevonden: Oeioeioei! van Hanna Kraan, die kreeg ik vorig jaar gratis bij boeken die ik kocht bij een kraam op de Stripbeurs in Kampen.

10. Zoek een boek met gouden letters.
Ook dat wordt even zoeken, maar ik heb er een gevonden: De grote geïllustreerde Wereld geschiedenis van Christian Zentner.

Reacties

  1. Hey Anneke, ik ben hier een hele blogfeed-achterstand aan het bijlezen en ik besefte plots dat ik nog niet liet weten dat ik deze lay-out erg leuk én rustgevend vind. Leuk dat je deze tag ook hebt ingevuld.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…