Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Frankrijk In 50 Fragmenten - Caspar Visser 't Hooft

Van uitgeverij VanDorp Uitgevers mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Al meer dan 25 jaar woont Caspar Visser 't Hooft in Frankrijk, waar hij meerdere malen is verhuisd, van noord naar zuid, van oost naar west. Hij kent het land als weinig anderen. Hij weet wat de Fransen verbindt. Maar hij heeft ook gemerkt dat het land gevarieerder is dan je geneigd bent te denken na een paar zomervakanties in het zuiden of zo nu en dan een weekendje Parijs.

In 50 fragmenten geeft hij iets van deze verscheidenheid weer. Nu eens een grappige situatie in een restaurant, een sportschool of tijdens een groepsreis in de bergen. Dan de beschrijving van een verlaten streek, een oude ruïne, of een afgedankte kolenmijn. Of wat gedachten over Franse kunst, literatuur of politiek...

Deze prachtige bundel wordt ingeluid met een voorwoord van Nelleke Noordervliet, succesvol schrijfster en onder andere winnaar van de Multatuliprijs.

Bron: bol.c…

Bookshelf Scavenger Hunt tag


Deze tag kwam ik tegen op The Book Diaries.

1. Zoek een boek waarvan de naam van de auteur of de titel een Z bevat.
Dat is een makkie. 
Boek met de Z in de titel: 'Zeemanstaal' Spreken we allemaal van Ton van Schoonhoven. 
Boek met een Z in de naam van de auteur: Symbolen uit het oude Oosten van Hans Keizer.

2. Zoek een klassieker.
Wederom een makkie, want ik heb een paar (mede dankzij mijn man) klassiekers in de kast staan w.o. Het Achterhuis van Anne Frank.

3. Zoek het oudste boek op je planken.
Oeh, nu wordt ie wat lastiger, dat wordt spieken in mijn boeken, maar ik heb hem gevonden: Kruistocht in Spijkerbroek van Thea Beckman.

4. Zoek een boek met een sleutel op de kaft.
Dat wordt zoeken, maar na even zoeken heb ik geen boek met een sleutel op de kaft gevonden. Sorry.

5. Zoek iets op je planken dat geen boek is.
Daar hoef ik niet lang voor te zoeken; een foto van mijn oma, die ik na 7 jaar nog steeds mis.

6. Zoek een boek met een meisje op de cover.
Ha, daar hoef ik ook niet lang naar te zoeken, want daar heb ik er een paar van w.o. Ik was Alice van Melanie Benjamin.

7. Zoek een boek met een dier op de cover.
Daar heb ik er ook verschillenden van w.o. Norton reist de wereld rond van Peter Gethers.

8. Zoek een niet-YA boek.
Daar zit mijn boekenkast grotendeels vol mee w.o. De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween van Jonas Jonasson.

9. Zoek een boek met sterren erop.
Oke, dit is een lastige, maar ik ben al op zoek.... en gevonden: Oeioeioei! van Hanna Kraan, die kreeg ik vorig jaar gratis bij boeken die ik kocht bij een kraam op de Stripbeurs in Kampen.

10. Zoek een boek met gouden letters.
Ook dat wordt even zoeken, maar ik heb er een gevonden: De grote geïllustreerde Wereld geschiedenis van Christian Zentner.

Reacties

  1. Hey Anneke, ik ben hier een hele blogfeed-achterstand aan het bijlezen en ik besefte plots dat ik nog niet liet weten dat ik deze lay-out erg leuk én rustgevend vind. Leuk dat je deze tag ook hebt ingevuld.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten van deze blog

Quote van de Week

Het Lot Van Althilt - Arne Hempenius

Van Uitgeverij EigenZinnig mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
In het jaar 778 wordt het Friese meisje Althilt, dochter van een clanleider, tegen haar zin uitgehuwelijkt aan een haar onbekende man in de Deense handelsplaats Hedeby. Ze raakt verstrikt in een samenzwering, waarvan ze de oorsprong noch de uitkomst kent. Vast staat dat haar leven op het spel staat. In de rauwe mannenwereld, waarin ze zich staande moet houden, reist ze naar verschillende plaatsen in de noordelijke handelsgebieden en ontrafelt beetje bij beetje de aard van het complot.

Door hun handelsgeest en zeemanskunst beheersten de Friezen in de vroege middeleeuwen de huidige Noordzee. Talloze producten, pelzen, Fries laken, graan, bontgekleurde glazen kralen, wapens, granieten maalstenen en veel meer, werden via Hedeby en Dorestad verspreid in alle windrichtingen. Frisia - ofschoon in 778 deel uitmakend van het Frankische rijk - strekte zich uit langs …

Quote van de Week