Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Het Geheime Leven Van De Koe - Rosamund Young

Van uitgeverij Atlas Contact mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Het boek ligt vanaf 2 oktober 2017 in de winkels.

Oorspronkelijke titel:
The Secret Life Of Cows

Waar gaat het boek over? 
Op de biologische boerderij van Rosamund Young in Engeland mogen de koeien (en varkens, en kippen, en schapen) letterlijk gaan en staan waar ze willen. Bij hun pasgeboren kalf blijven, of deze aan oma toevertrouwen? In de
wei onder de kersenboom grazen, of toch boven op de heuvel? Naar de schuur hollen bij regen, of gewoon onder de heg schuilen? Decennialang heeft Young haar dieren uitgebreid kunnen observeren en ze constateert dat deze consequent slimme, logische keuzes maken die hun welzijn verhogen. Aan de hand van de meest aandoenlijke anekdotes over haar kudde laat ze zien dat het intelligente beesten zijn die hun kroost en elkaar liefhebben, samen spelen en levenslange vriendschappen sluiten. Maar door het moderne, grootschalige boerenbedrijf hebben wij me…

De Zomer Van Mijn Leven - Yvette Manessis CorporonWaar gaat het boek over? 
Na jaren ploeteren in New York heeft Daphne haar leven eindelijk op de rails. En ze heeft een nieuwe vriend, de rijke Stephen. Met hem wil ze trouwen op Erikoussa, het lieflijke Griekse eiland van haar jeugd. Daar aangekomen wordt ze overspoeld door herinneringen. Ze beleeft opnieuw de warmte en tradities van de eilandbewoners, en ze ziet haar lieve, wijze grootmoeder terug. Een wervelende bruiloft wordt voorbereid.
Maar Daphne begint te twijfelen. Waar hoort ze thuis? Wat is voor haar werkelijk belangrijk?

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Het was moeilijk om in te komen, maar dat kan ook aan mij gelegen hebben. In het begin vond het ik niet erg om het boek weg te leggen, maar zo vanaf halverwege begon ik moeite te krijgen met wegleggen van het boek. Ik wilde verder lezen, wilde weten hoe het verder ging, welke keuzes gemaakt zouden worden.
Het boek roept emoties op; vreugde, je moet soms lachen, woede, verdriet, onmacht, verwondering, verbazing, vertedering, bewondering.
Soms is lijkt het voorspelbaar, maar het einde is anders dan je verwacht, maar desondanks heel mooi.
Ondanks dat het fictie is, zit er een kern van waarheid in, zijn sommige verhalen, misschien op een andere manier, echt gebeurd. Daarnaast staat het vol Griekse verhalen die schitterend zijn. Je leert tevens een paar Griekse tradities begrijpen, je leert meer over de Griekse gewoonten en het Griekse eten.
Het boek zet je tevens aan het denken en houdt je, zeker vanaf ongeveer halverwege bezig.
Lees dit boek overigens niet op een lege maag of in bed of als je op dieet bent, want van sommige (lees veel) hoofdstukken krijg je trek omdat ze het over de heerlijkste gerechten hebben. Nooit geweten dat eten zo'n grote rol speelt bij de Grieken en dat is absoluut niet kwaad bedoeld.

Wat vind je van de cover? 
De originele cover vind ik mooier en beter bij het boek passen.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die past echt bij het boek en geeft je een zomers gevoel.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
in het begin, en later soms ook nog, wat langdradig, maar bovenal is het beeldend geschreven.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Yia-yia, omdat ze een sterke en wijze vrouw is.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Ik had aan diverse mensen een hekel, maar kan niet vertellen waarom, want dan zou ik het verhaal verraden en vind ik, zoals bekend, niet leuk voor diegenen die het boek nog niet hebben gelezen.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Het is een schitterend eiland die ik zeker een keer wil bezoeken. Dankzij dit boek is mijn lijstje nog-te-bezoeken-plaatsen gegroeid.

Mooie quote in het boek: 
Het is zo fijn om verse kruiden rechtstreeks van de aarde te kunnen plukken in plaats van ze uit de koelkast te halen.

Zou je het boek aanraden? 
Ja, ik kan je het boek aanraden.

Hoeveel punten geef je het boek? 
8.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, ik vond het leuk om het boek te lezen, maar hoef hem niet nog een keer te lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Ik ga het boek weggeven.

Ga je de verfilming bekijken? 
Voor zover ik weet is er (nog) geen verfilming, maar mocht die er ooit komen, dan ga ik die niet kijken. Ik hou het boek liever in gedachten zoals ik het gelezen heb.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik heb het boek net uit, maar verwacht wel dat die me nog een paar dagen bezig blijft houden.
Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…