Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Het Geheime Leven Van De Koe - Rosamund Young

Van uitgeverij Atlas Contact mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Oorspronkelijke titel:
The Secret Life Of Cows

Waar gaat het boek over? 
Op de biologische boerderij van Rosamund Young in Engeland mogen de koeien (en varkens, en kippen, en schapen) letterlijk gaan en staan waar ze willen. Bij hun pasgeboren kalf blijven, of deze aan oma toevertrouwen? In de
wei onder de kersenboom grazen, of toch boven op de heuvel? Naar de schuur hollen bij regen, of gewoon onder de heg schuilen? Decennialang heeft Young haar dieren uitgebreid kunnen observeren en ze constateert dat deze consequent slimme, logische keuzes maken die hun welzijn verhogen. Aan de hand van de meest aandoenlijke anekdotes over haar kudde laat ze zien dat het intelligente beesten zijn die hun kroost en elkaar liefhebben, samen spelen en levenslange vriendschappen sluiten. Maar door het moderne, grootschalige boerenbedrijf hebben wij mensen steeds minder oog voor dit natuurlijke gedrag…

Mercy Thompson - Onder De Maan - Patricia BriggsOorspronkelijke titel:
Moon Called

Waar gaat het boek over? 
Mercy Thompson wil gewoon een normaal leven leiden, met haar eigen garagebedrijf, haar kat en haar vrienden om haar heen. Maar als je zelf de vorm van een coyote kunt aannemen, je buurman een weerwolf is, en je onder je vrienden ook vampieren en fae kunt rekenen, is 'normaal' soms ver te zoeken.
Dus als een van haar vrienden bedreigd wordt door een groep schimmige figuren die uit lijken te zijn op geweld, steekt Mercy daar een stokje voor - maar de situatie blijkt een stuk explosiever dan ze had gedacht...

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Vanaf het begin tot het eind van het boek heb ik genoten, wilde ik het boek niet wegleggen om iets anders te doen. Het is een verhaal met vele momenten van spanning met af en toe hele korte momenten van rust alvorens het weer in volle spannende vaart verder gaat. Ook de humor is niet vergeten, je moet geregeld lachen om bepaalde uitspraken. Je gaat mee in het verhaal, ziet alles voor je, wat niet altijd even leuk is. Dit boek kan je dan ook maar beter niet vlak voor het slapen gaan lezen als je een rustige nacht wilt hebben. Er zitten diverse plotten in verwerkt waarbij je op je puntje van je stoel zit omdat je wilt weten hoe het gaat aflopen, wat overigens steeds anders is dan je verwacht. Het einde is daarentegen wel weer zoetsappig, maar dat mag eigenlijk ook wel na al die spannende momenten.
De personen komen zo geloofwaardig over, dat je de eerste tijd nadat je het boek hebt gelezen anders naar mensen gaat kijken en in 't donker wil je voorlopig niet meer alleen over straat.

Wat vind je van de cover? 
Heel mooi, past bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel goed gekozen, past echt bij het boek, net zoals de oorspronkelijke titel, die past ook bij het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot, beeldend en spannend.

Hoe origineel is het verhaal?
Heel origineel, je gelooft het verhaal.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is heel erg goed. Langzaam wordt er van een bepaalde gebeurtenis naar een hoofdplot gewerkt. Tussendoor heb je nog andere gebeurtenissen met hun eigen plots.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er vanaf het eerste moment in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Absoluut, mijn aandacht verslapte geen moment.

Heeft het plot je verrast?
Ja en nee, maar ik kan nu niet uitleggen waarom, want dan zou ik het een en ander verraden. Ga het boek dus zelf maar lezen.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Dat zijn ze zeker. Je gaat echt geloven dat er mensen zijn die in een weerwolf of coyote kunnen veranderen, dat er vampiers etc. bestaan.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Mercy, omdat ze niet snel bang is en als ze het gevoel heeft dat er onrecht is begaan, dan gaat ze erop af en pakt het aan. Ze laat niet met zich sollen.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Dat zijn er een paar en ik weet niet aan wie ik het meest een hekel moet hebben. Lees het boek maar om te begrijpen wat ik bedoel.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Ik denk het wel. Als je geen kwaad in de zin hebt, dan kan iedereen bevriend zijn met Mercy.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, ze heeft me kunnen raken. Het verhaal geeft duidelijk weer dat je niet iedereen moet vertrouwen, dat je gevoel meestal gelijk heeft als je het gevoel hebt dat iemand niet te vertrouwen is.

Mooie quote in het boek: 
Hij speelde graag de norse, gemene oude man, maar hij had een hart van een marshmallow.

Zou je het boek aanraden? 
Als je van fantasy en thrillers houdt, dan kan ik je het boek zeker aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor fantasy-lovers.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, één keer vond ik genoeg.

Ga je het volgende deel ook lezen?
Dat ga ik zeker.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, dus ik kan het boek niet weggeven, ik ga hem verwijderen van mijn e-reader.

Ga je de verfilming bekijken? 
Voor zover ik weet is er (nog) geen verfilming, maar mocht die er ooit komen, wat ik wel verwacht, dan ga ik die niet kijken, want ik hou het boek liever in gedachten zoals ik het gelezen heb. Daarnaast kan de verfilming ook nooit zo goed worden als het boek.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Dit boek gaat me nog wel even bezig houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Absoluut.

Leuk weetje over het boek:
Op de site van Patricia Briggs kan je een plattegrond van Tri-Cities bekijken.

Leesfragment:
Je kan op de site van Patricie Briggs het eerste hoofdstuk van het boek (in het Engels) lezen.

Website van de auteur:
PATRICIA BRIGGS

Website van de uitgever:
Uitgeverij De Fontein
Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…