Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Het Geheime Leven Van De Koe - Rosamund Young

Van uitgeverij Atlas Contact mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Het boek ligt vanaf 2 oktober 2017 in de winkels.

Oorspronkelijke titel:
The Secret Life Of Cows

Waar gaat het boek over? 
Op de biologische boerderij van Rosamund Young in Engeland mogen de koeien (en varkens, en kippen, en schapen) letterlijk gaan en staan waar ze willen. Bij hun pasgeboren kalf blijven, of deze aan oma toevertrouwen? In de
wei onder de kersenboom grazen, of toch boven op de heuvel? Naar de schuur hollen bij regen, of gewoon onder de heg schuilen? Decennialang heeft Young haar dieren uitgebreid kunnen observeren en ze constateert dat deze consequent slimme, logische keuzes maken die hun welzijn verhogen. Aan de hand van de meest aandoenlijke anekdotes over haar kudde laat ze zien dat het intelligente beesten zijn die hun kroost en elkaar liefhebben, samen spelen en levenslange vriendschappen sluiten. Maar door het moderne, grootschalige boerenbedrijf hebben wij me…

Het Pianoman Project - Kat FrenchIk mocht dit boek voor HarperCollinsHolland lezen en wil ze daar hartelijk voor danken.

Oorspronkelijke titel:
The Piano Man Project

Waar gaat het boek over? 
Gezocht: lieve, grappige, intelligente, pianospelende man... Honey is dol op haar vriendinnen, maar nu gaan ze te ver! Om haar aan de man te helpen, hebben ze ongevraagd een profiel opgesteld van haar ideale date. En omdat die vanwege haar, eh... probleempje geweldig met zijn handen moet zijn, vinden ze dat ze aan een pianist moet! Honeys nieuwe buurman, Hal, scoort op geen enkel punt van de checklist. Hij leeft als een kluizenaar, is humeurig - zeg maar gewoon onbeschoft - en pianospelen doet hij ook al niet. Toch zijn de vonken die tussen hen overvliegen voldoende om het hele gebouw in brand te zetten. Als Honey erachter komt wat de reden is van Hals gedrag, besluit ze hem een kans te geven. En dan blijkt dat pianospel totaal overschat is, als het op liefde aankomt...

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
De cover mag dan niet zo geweldig zijn, maar laat je daar absoluut niet door afschrikken, want zoals de titel al doet vermoeden, het is een komisch verhaal waarbij je geregeld in een deuk ligt. Vanaf de eerste zin, dat overigens een geweldige openingszin is, zit je in het verhaal dat je niet meer los wilt laten en aan het eind, wil je enerzijds het boek uit hebben omdat je wilt weten hoe het afloopt, maar anderzijds wil je eigenlijk nog geen afscheid nemen van Honey en haar geweldige vriendinnen en de bewoners van het verzorgingshuis waar ze werkt omdat je weet dat je ze ontzettend gaat missen. Zelfs haar knorrige, zacht uitgedrukt, buurman ga je missen. Die zit na het lezen in je hart.
Het verhaal is niet altijd even komisch, soms moet je een traantje wegslikken omdat het even emotioneel wordt door bepaalde gebeurtenissen waardoor je het met bepaalde mensen te doen krijgt, maar dat duurt nooit lang omdat een luchtige opmerking je dan weer aan het lachen maakt of in ieder geval een (flauwe) glimlach op je gezicht brengt. Het plot is voorspelbaar, maar dat is niet erg, omdat je stiekem ook niet anders verwacht.
Doordat het beeldend is geschreven heb je het gevoel dat je het verhaal zelf beleeft. Het boek leest lekker weg. Het verhaal is zo opgebouwd dat je langzaam door diverse gebeurtenissen, een terugblik van Hal en een enkele date van Honey naar het plot wordt geleid. Er zitten eigenlijk 4 verhalen in het verhaal die uiteindelijk tezamen komen. Het verhaal van Honey, die volgens haar vriendinnen nodig een pianoman moet vinden. Het verhaal van 2 zussen die ineens met iemand geconfronteerd worden. Het verhaal over een verzorgingstehuis die met sluiting bedreigd wordt en het verhaal van Hal die niet zomaar is wie hij is. Hoe het allemaal precies zit, mag je zelf gaan lezen.
Bepaalde stukjes zijn wel erg ongeloofwaardig, maar maken maken het verhaal daardoor wel leuker dan het zou zijn als die weggelaten waren.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ik verwachte een komisch boek te gaan lezen waarbij de romantiek niet vergeten is en dat is meer dan verwacht uitgekomen. Manlief keek me geregeld verstoord aan als ik weer zat te lachen, wat nog al eens gebeurt in dit boek.

Wat vind je van de cover? 
Om een of andere reden vind ik de kleur blauw niets, het is te hard.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is geweldig, past bij het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is beeldend, lekker vlot geschreven.

Hoe origineel is het verhaal?
Het verhaal is niet origineel, maar dat is in dit geval niet erg. Soms is het gewoon heerlijk om een voorspelbaar feelgood book te lezen.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
De opbouw is heel goed, langzaam aan wordt je door allerlei gebeurtenissen naar het plot geleid. Doordat Hal af en toe terug denkt aan zijn verleden leer je hem steeds beter kennen en begrijpen.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, dankzij de geweldige openingszin zit je er gelijk in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Na die openingszin wil je het boek niet meer wegleggen en blijf je lezen.

Heeft het plot je verrast?
Nee, maar dat is niet is in dit geval niet erg.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze zeker.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Honey, omdat ze een spontane, vrolijke vrouw is met ontzettend veel humor die bij de dag lijkt te leven.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Christopher, maar kan niet zeggen waarom, want dan verraad ik een spoiler.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Absoluut! Ik herken mijzelf in haar en dan met name het spontaan dingen vertellen die je beter voor je kan houden.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Het verhaal speelt in de huidige tijd en dat gaat me goed af.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, het verhaal van Hal hakt er goed in en laat je beseffen dat bepaalde dingen die voor de meesten onder ons heel normaal is, helemaal niet zo normaal is.

Mooie quote in het boek: 
Ik mis niet wat ik nooit heb gehad.

Zou je het boek aanraden? 
Het is een echte aanrader.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder die van Bridget Jones houdt is dit boek zeker een aanrader.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien wel.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een recensie-exemplaar, die geef ik niet weg.

Ga je de verfilming bekijken? 
Er is nog geen verfilming van het boek, maar mocht die er ooit komen (ik zie dan wel een paar mooie rollen voor Johnny Depp en Betty White weggelegd) dan ga ik die niet kijken, want ik hou het verhaal liever in gedachten zoals ik het gelezen heb.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Dit boek gaat me nog wel even bezig houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de auteur:
Kitty Frenck / Kat French

Website van de uitgever:
HarperCollinsHolland

Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…