Doorgaan naar hoofdcontent

Boekvraag van de Week

Boekvraag van de week: Welk nieuwsbericht vond jij bijzonder ontroerend?

We lezen allemaal dagelijks de krant, de papieren versie of online, kijken bijna dagelijks het nieuws enz. De nieuwsberichten en kranten staan dan negen van de tien keer bomvol ellende. Zelden hoor je iets leuks in het nieuws of lees je iets leuks in de kranten of is het leuke nieuws aan je aandacht ontsnapt omdat de ellende de boventoon voert. Zo dachten de schrijvers van En dan nu het goede nieuws, Franka Hummels Karin Sitalsing er ook over. Die hebben in hun boek een aantal bijzondere verhalen die de kranten niet haalden in een boek geplaatst met het verhaal van de helden zoals bijvoorbeeld jongeren die dementerende ouderen bezoeken. Vandaar deze vraag aan jullie.
Het nieuwsbericht dat mij onroerde, oke, ontroeren is een groot woord, maar voor die persoon heb ik wel bewondering, las ik op de site van LINDA.NL; Te ziek om naar school te gaan, toch je studie halen: Iris (19) deed het.
Verder moest ik de afgelopen week om twee nieuwsberichten lachen met dieren in de hoofdrol. Be…

Het Pianoman Project - Kat FrenchIk mocht dit boek voor HarperCollinsHolland lezen en wil ze daar hartelijk voor danken.

Oorspronkelijke titel:
The Piano Man Project

Waar gaat het boek over? 
Gezocht: lieve, grappige, intelligente, pianospelende man... Honey is dol op haar vriendinnen, maar nu gaan ze te ver! Om haar aan de man te helpen, hebben ze ongevraagd een profiel opgesteld van haar ideale date. En omdat die vanwege haar, eh... probleempje geweldig met zijn handen moet zijn, vinden ze dat ze aan een pianist moet! Honeys nieuwe buurman, Hal, scoort op geen enkel punt van de checklist. Hij leeft als een kluizenaar, is humeurig - zeg maar gewoon onbeschoft - en pianospelen doet hij ook al niet. Toch zijn de vonken die tussen hen overvliegen voldoende om het hele gebouw in brand te zetten. Als Honey erachter komt wat de reden is van Hals gedrag, besluit ze hem een kans te geven. En dan blijkt dat pianospel totaal overschat is, als het op liefde aankomt...

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
De cover mag dan niet zo geweldig zijn, maar laat je daar absoluut niet door afschrikken, want zoals de titel al doet vermoeden, het is een komisch verhaal waarbij je geregeld in een deuk ligt. Vanaf de eerste zin, dat overigens een geweldige openingszin is, zit je in het verhaal dat je niet meer los wilt laten en aan het eind, wil je enerzijds het boek uit hebben omdat je wilt weten hoe het afloopt, maar anderzijds wil je eigenlijk nog geen afscheid nemen van Honey en haar geweldige vriendinnen en de bewoners van het verzorgingshuis waar ze werkt omdat je weet dat je ze ontzettend gaat missen. Zelfs haar knorrige, zacht uitgedrukt, buurman ga je missen. Die zit na het lezen in je hart.
Het verhaal is niet altijd even komisch, soms moet je een traantje wegslikken omdat het even emotioneel wordt door bepaalde gebeurtenissen waardoor je het met bepaalde mensen te doen krijgt, maar dat duurt nooit lang omdat een luchtige opmerking je dan weer aan het lachen maakt of in ieder geval een (flauwe) glimlach op je gezicht brengt. Het plot is voorspelbaar, maar dat is niet erg, omdat je stiekem ook niet anders verwacht.
Doordat het beeldend is geschreven heb je het gevoel dat je het verhaal zelf beleeft. Het boek leest lekker weg. Het verhaal is zo opgebouwd dat je langzaam door diverse gebeurtenissen, een terugblik van Hal en een enkele date van Honey naar het plot wordt geleid. Er zitten eigenlijk 4 verhalen in het verhaal die uiteindelijk tezamen komen. Het verhaal van Honey, die volgens haar vriendinnen nodig een pianoman moet vinden. Het verhaal van 2 zussen die ineens met iemand geconfronteerd worden. Het verhaal over een verzorgingstehuis die met sluiting bedreigd wordt en het verhaal van Hal die niet zomaar is wie hij is. Hoe het allemaal precies zit, mag je zelf gaan lezen.
Bepaalde stukjes zijn wel erg ongeloofwaardig, maar maken maken het verhaal daardoor wel leuker dan het zou zijn als die weggelaten waren.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ik verwachte een komisch boek te gaan lezen waarbij de romantiek niet vergeten is en dat is meer dan verwacht uitgekomen. Manlief keek me geregeld verstoord aan als ik weer zat te lachen, wat nog al eens gebeurt in dit boek.

Wat vind je van de cover? 
Om een of andere reden vind ik de kleur blauw niets, het is te hard.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is geweldig, past bij het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is beeldend, lekker vlot geschreven.

Hoe origineel is het verhaal?
Het verhaal is niet origineel, maar dat is in dit geval niet erg. Soms is het gewoon heerlijk om een voorspelbaar feelgood book te lezen.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
De opbouw is heel goed, langzaam aan wordt je door allerlei gebeurtenissen naar het plot geleid. Doordat Hal af en toe terug denkt aan zijn verleden leer je hem steeds beter kennen en begrijpen.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, dankzij de geweldige openingszin zit je er gelijk in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Na die openingszin wil je het boek niet meer wegleggen en blijf je lezen.

Heeft het plot je verrast?
Nee, maar dat is niet is in dit geval niet erg.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze zeker.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Honey, omdat ze een spontane, vrolijke vrouw is met ontzettend veel humor die bij de dag lijkt te leven.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Christopher, maar kan niet zeggen waarom, want dan verraad ik een spoiler.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Absoluut! Ik herken mijzelf in haar en dan met name het spontaan dingen vertellen die je beter voor je kan houden.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Het verhaal speelt in de huidige tijd en dat gaat me goed af.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, het verhaal van Hal hakt er goed in en laat je beseffen dat bepaalde dingen die voor de meesten onder ons heel normaal is, helemaal niet zo normaal is.

Mooie quote in het boek: 
Ik mis niet wat ik nooit heb gehad.

Zou je het boek aanraden? 
Het is een echte aanrader.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder die van Bridget Jones houdt is dit boek zeker een aanrader.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien wel.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een recensie-exemplaar, die geef ik niet weg.

Ga je de verfilming bekijken? 
Er is nog geen verfilming van het boek, maar mocht die er ooit komen (ik zie dan wel een paar mooie rollen voor Johnny Depp en Betty White weggelegd) dan ga ik die niet kijken, want ik hou het verhaal liever in gedachten zoals ik het gelezen heb.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Dit boek gaat me nog wel even bezig houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de auteur:
Kitty Frenck / Kat French

Website van de uitgever:
HarperCollinsHolland

Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Herinneringen van vernielde generaties

Waar gaat het boek over? 
Wie denkt dat met de bevrijding van Nederland in 1945, de Tweede Wereldoorlog geëindigd is, vergist zich. Wie denkt dat de oorlog zal eindigen wanneer de laatste persoon die toen heeft geleefd is gestorven, vergist zich ook. Want de Tweede Wereldoorlog heeft ook de generaties die na de oorlog zijn geboren, getekend. Dit geldt vooral maar zeker niet uitsluitend voor mensen met een Joodse achtergrond; het leven van de zogeheten tweede generatie (en de generaties daarna) wijkt af van hun leeftijdsgenoten. Oorlog en vervolging houdt hen in de greep, hoezeer zij ook proberen een 'gewoon' leven te leiden. Het is niet verwonderlijk dat dit tot misverstanden leidt en onbegrip. Hun ouders menen dat zij niets hebben meegemaakt, hun niet-joodse vrienden en partners kunnen het niet bevatten. Wie wil weten hoe het voelt …

Quote van de Week

Het Huis Op De Klif - Felicity Hayes-McCoy

Van uitgeverij De Fontein mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Soms moet je terug naar het begin om een nieuwe weg in te slaan

Oorspronkelijke titel:
The library at the edge of the world

Oorspronkelijke uitgever:
Hachette Books Ireland

Waar gaat het boek over? 
Hanna Casey werkt als bibliothecaresse in het Ierse kustdorp Finfarran – dat wil zeggen, ze rijdt de boekenbus langs de afgelegen boerderijen en huizen hier aan het eind van de wereld. Terwijl haar dochter Jazz de wereld verkent als stewardess en haar moeder Mary steeds eigenaardiger wordt, besluit Hanna dat het tijd wordt om haar eigen leven op de rit te krijgen. Maar als de bibliotheek dreigt te sluiten, wordt Hanna tegen wil en dank de spil van het conflict tussen dorpsbewoners en gemeente.

Bron: bol.com

Vertaald door:
Ans van der Graaff

Omslagontwerp:
Barbara

Binnenwerk:
Zetspiegel, Best

Jaar van verschijnen:
2018

Druk:
Eerste druk

ISBN:
9789026143922

Bindwijze:
E-book

Aantal pagina's: