Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

De Nieuwe Mode Van Oranje - Els Smit

Ik mocht dit boek voor mijn leespagina op de leespagina van bol.com lezen. Je kan mijn recensie daarom daar lezen.Elvis, Een Eenzaam Leven - Ray Connolly


Van uitgeverij Thomas Rap mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Oorspronkelijke titel:
Being Elvis

Waar gaat het boek over? 
Elvis Presley was een fenomeen. Niet eerder had de wereld zoiets meegemaakt: een jongen met een gitaar, wiens portret in bijna elke tienerkamer kwam te hangen. Hij was een en al charme en sexappeal, weergaloos op het podium en zeer getalenteerd in de studio. Met zijn uitzonderlijke succes had hij zich vrij moeten voelen om te doen waar hij zelf zin in had. Maar hij was niet vrij. Opgezadeld met een levenslange onzekerheid en overgeleverd aan de intriges en grillen van zijn manager Colonel Tom Parker, wist hij zijn echte dromen nooit te realiseren. Hij wou een serieuze filmacteur worden en een wereldwijde tournee opzetten, maar het kwam allemaal niet van de grond. Elvis Presley verkocht honderden miljoenen platen, had meer hits dan welke zanger dan ook, maar hij zat gevangen in zijn eigen zwakheden en de eenzaamheid van de roem. Ray Connolly vertelt zijn levensverhaal. Een biografie die leest als een roman.

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Ray Connolly is journalist, schrijver en scenarist. Hij heeft in zijn carrière vele muzikale sterren en iconen uit de sixties en seventies geïnterviewd, onder wie de Beatles en Elvis Presley. Hij woont en werkt in Londen.

Bron: achterkant boek

Wat vind je van het boek? 
Als je het boek oppakt zie je meteen over wie het gaat en zie je in zijn ogen iets van een eenzaamheid in de nog jonge Elvis. Ook de foto op de achterkant is ook heel erg mooi. Je ziet dat hij zin in het optreden heeft.
Zoals beschreven in de beschrijving, leest het boek inderdaad als een roman, met als enig verschil dat je de afloop al weet.
Het boek is op een vlotte, aangrijpende manier geschreven. Het verhaal is goed opgebouwd, het is op een chronologische manier geschreven waardoor je niet hoeft te bedenken over welke tijd het dan weer gaat. Elk hoofdstuk heeft een titel die alles zegt over het hoofdstuk.
Je kan merken dat de auteur veel werk aan het boek heeft besteed, dat hij veel heeft opgezocht, de roddels niet heeft meegenomen, waardoor je weet dat het allemaal waargebeurd is. Soms kan je je twijfels hebben zoals bij een verhaal van Elvis en een president, omdat het bijna te ongeloofwaardig klinkt om waar te zijn, maar de foto die daarbij hoort, bewijst dat het wel echt waar moet zijn. Meer zeg ik niet, dat mag je zelf gaan lezen.
Het is fijn dat de auteur niet alleen de mooie kanten van Elvis heeft benoemd, maar ook de mindere, ook al zal niet iedereen dat even leuk vinden. Dat hij Elvis heeft beschreven zoals hij was en hoe zijn leven was. Hoe Elvis dacht over de dingen die hij deed en hoe hij voor anderen was.
Na het lezen van het boek kan je je alleen maar afvragen of Elvis met een andere manager misschien beter af was geweest, of hij dan nog langer, misschien nu nog wel, geleefd zou hebben. Of hij dan wel zijn echte dromen waar gemaakt zou kunnen hebben. Voor de duidelijkheid, ik schuif Parker niet het overlijden van Elvis in de schoenen, hooguit dat hij beter had moeten luisteren naar Elvis en zijn vader en hem meer rust had moeten gunnen.
Wat het boek compleet maakt, naast de foto's, is dat je achteraan in het boek kan lezen hoe het bepaalde mensen die belangrijk waren voor Elvis, is vergaan.
Minpuntje is dat de noten achterin staan in plaats van onderaan de behorende bladzijde.
Kortom, dit is een boek die elke Elvis-fan gelezen zou moeten hebben.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
De cover is heel erg mooi. Ook de achterkant is heel erg mooi.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel goed gekozen.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot. Het boek leest als een roman.

Hoe origineel is het verhaal?
Niet echt origineel, want er zijn al heel veel biografiën over Elvis, maar dat is niet erg.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is heel erg goed. Het is op een chronologische manier geschreven.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, vanaf de eerste zin zit je direcht in het verhaal.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Dat weet het zeker. Ook al weet je bepaalde dingen en gebeurtenissen wel, toch wil je alleen maar verder lezen omdat je ook dingen leest die je misschien nog niet wist.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
De moeder van Elvis, omdat zij het beste met hem voor had, ook al was ze soms wel eens te overbezorgd.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Dr. Nick. Lees het boek maar om te begrijpen waarom ik een hekel aan hem heb.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Toen Elvis jong was wel, later niet meer. Wederom raad ik je aan om het boek te gaan lezen om te begrijpen wat ik bedoel.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Over het algemeen heel mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ik was 3 jaar toen Elvis overleed, maar ik denk dat ik daarvoor ook wel had kunnen leven.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft de auteur zeker. Elvis heeft een nog hartverscheurender leven geleid dan ik altijd dacht. Ook zijn er dingen die ik wel herken zoals de onzekerheid over jezelf.

Mooie quote in het boek: 
Als iemand voorbestemd is crimineel te worden, dan wordt-ie dat ook als-ie naar Moeder de Gans-liedjes luistert.

Zou je het boek aanraden? 
Ja, ik kan iedereen aanraden om het boek te gaan lezen.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor de Elvis fans.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien wel.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Ga je de verfilming bekijken? 
Er is, voor zover ik weet, nog geen verfilming van dit boek, maar mocht die er ooit komen, dan ga ik die niet kijken.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Dit boek gaat me nog wel even bezig houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Misschien wel, hangt van het boek af.

Leuk weetje over het boek:
Je kan Graceland bezoeken zodat je met eigen ogen kan zien waar Elvis het liefste woonde, waarom hij daar zo graag woonde.

Website van de auteur:
Ray Connolly

Website van de uitgever:
Thomas RapKoop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…