Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Stilte Graag! - Erik Le Romancier

Van Erik Le Romancier mocht ik zijn boek lezen en recenseren. Ik wil hem daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Soms hilarisch, soms aangrijpend, soms fantastisch, soms fel realistisch, maar altijd ontroerend en onderhoudend, dat zijn de verhalen van Erik Le Romancier.
Le Romancier is een ware meester in het prikkelen van zijn publiek met korte, krachtige en vrijmoedige vertellingen over gewone mensen in ongewone situaties.
Met vlot geschreven en uiterst invoelbare verhalen als 'Stilte graag!', 'Mama ben jij een hoer?' en 'Vergulde pil' daagt Erik Le Romancier zijn lezers op humoristische, indringende en soms zelfs schaamteloze wijze uit tot nadenken over henzelf en hun leven.
En tot het tellen van hun eigen zegeningen...
'Stilte graag!' is smeuïg, sappig en sexy van de eerste tot de laatste bladzijde.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de cover en het lezen van de titel krijg je het gevoel dat je het boek gaat leze…

Arme Tak - Jan de RooyVan uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De schrijver van deze wonderlijke verhalen beweegt zich in een onalledaags milieu, de verarmde tak van een artistieke familie. Aangevuld met nieuw werk weet hij een aantal van zijn verhalen die niet meer te verkrijgen waren met elkaar te verbinden tot een geheel dat uitstijgt boven een bundeling losse vertellingen. Alles met verfijnde humor.

Bron: achterkant boek

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de eenvoudige cover heb je niet meteen door waar het boek over zou kunnen gaan. De titel geeft wel iets prijs, waardoor je een bijzonder verhaal verwacht van een arme tak van een bijzondere familie. Of dat ook zo is, mogen jullie zelf gaan ontdekken.
Gelijk bij het eerste verhaal wordt je dankzij de titel op het verkeerde been gezet, omdat je bij het lezen van de titel verwacht dat het over totaal iets anders zal gaan en zo zijn er meer titels van verhalen die je op het verkeerde been zetten.
De verhalen zijn op een vlotte, humorvolle manier geschreven. Geregeld houdt de schrijver je op een nette manier een spiegel voor, laat hij je, dankzij zijn bijzondere observaties, anders naar de mensen en de omgeving kijken. Al lezende leer je de schrijver steeds een beetje beter kennen. Aan het eind van het boek weet je wat hij met schoenen heeft, aan welke soort mensen hij een hekel heeft, wat hij met of tegen zwemmen heeft, hoe zijn jeugd was en wat zijn grootste angst is, hoe hij daar aan is gekomen. Geregeld wordt er terug gekeken op zijn bijzondere jeugd waarbij zijn moeder het geregeld op nam voor haar kinderen, waar ze haar kinderen vrij liet, wat ze deden, hoe zijn ouders waren en met wie ze omgingen.
Er is een verhaal die laat zien wat het met mensen kan doen als ze weten dat er bij iemand wat te halen valt en hoe de schrijver daarmee omging.
In een van de verhalen wordt verteld hoe het eraan toe ging als je op keuring moest voor in dienst te gaan. Voor veel mannen zal het herkenbaar zijn, een terugblik in de tijd.
De afbeeldingen, die je af en toe tegenkomt, zijn een mooie aanvulling van het boek.
Kortom; dit is echt een boek voor diegenen die van bijzondere verhalen houden.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is eenvoudig, onder de titel had het wel mooi geweest als er een familiefoto van Familie de Rooy was geplaatst.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel goed gekozen.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot en humorvol.

Hoe origineel zijn de verhalen?
Heel origineel.

Zat je direct in het boek?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Dat weet het boek zeker. Eenmaal aan een verhaal begonnen, dan wil je alleen nog maar verder lezen, je wilt weten hoe het afloopt.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Over het algemeen klinken de locaties mooi.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, het verhaal van Harry heeft me geraakt, hoe hebberig men kan worden als er wat te halen valt. Je hebt respect voor de schrijver hoe hij daarmee is omgegaan.

Mooie quote in het boek: 
'Het is beter je met weinig geld rijk te voelen dan met veel geld arm', is haar motto.

Zou je het boek aanraden? 
Ja, ik kan het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder die van korte verhalen houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Ik denk het niet.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Hij gaat weer terug in de boekenkast zodat mijn man het boek ook kan gaan lezen.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek me nog lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Misschien wel, hangt van het boek af.

Website van de uitgever:
Uitgeverij Aspekt


Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…