Doorgaan naar hoofdcontent

Boekvraag van de Week

Boekvraag van de week: Hoe heb jij jouw boeken in de boekenkast staan?

Vroeger stonden mijn boeken door elkaar in de boekenkast, net hoe het mij uit kwam en waar nog een plekje vrij was. Sinds een jaar of twee heb ik de boeken opgedeeld in genres en staan ze zo in de boekenkast. Er zijn twee planken met uitzonderingen die niet op genre liggen; dat zijn de gesigneerde boeken en de recensieboeken, die staan ieder door elkaar. Dus de gesigneerde exemplaren staan bij elkaar, maar wat genre betreft doorelkaar en zo heb ik dat ook met de recensieboeken. Het mooie van het op genre plaatsen is dat je dan goed kan zien welke soort boeken je het meest hebt gelezen en waar je voorkeur dan toch (onbewust) naar uit gaat. Bij mij zijn dat de boeken over oorlog en de boeken over geschiedenis en de plaatsen op de wereld waar ik het meeste van heb. Het zijn ook genres waar ik graag over lees naast de andere genres.

Hoe heb jij jouw boeken in de boekenkast staan?

Geestkracht - Harm WagenmakersVan uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Een boek dat ons leert op een Volgens Harm zijn wij mensen geen speelballen van het lot, maar kunnen we zelf ons leven een diepere betekenis geven. Daarvoor moeten we bewust gebruikmaken van de krachten in onze geest. Hoe kunnen we die geestkracht mobiliseren? Hoe kunnen we onszelf bevrijden van grootheidswaan of van een minderwaardigheidsgevoel? Hoe gaan we om met verwachtingen, van onszelf en van anderen? Hoe kunnen we boven angsten uitgroeien naar evenwicht, rust en vrede in onszelf? Deze en andere thema's komen aan de orde. Ter ondersteuning zijn er veel praktijkvoorbeelden, oefeningen en affirmaties opgenomen.

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Harm Wagenmakers is Auteur en Beeldend kunstenaar.

Bron: achterkant boek

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de cover verwacht je een boek te gaan lezen waarbij je leert om je geest tot rust te manen, om weer in het reine met lichaam en geest te komen als je het gevoel hebt dat beide niet meer synchroon lopen.
Ondanks dat het boek voornamelijk gericht is op het geloof in God, is het niet storend. Het is overigens voor te stellen dat mensen die niet geloven, dat wel storend zullen vinden.
Het is op een rustgevende, soms poëtische manier geschreven, waardoor je tijdens het lezen vanzelf tot rust komt. De auteur houdt je geregeld een spiegel voor (wat pijn kan kan doen) en laat je nadenken over van alles en nog wat zoals bijvoorbeeld over waarom je denkt over jezelf zoals je over jezelf denkt en over waarom je boos wordt. Hij verwijt je niets, maar gaat er begripvol mee om, neemt zichzelf af en toe op de hak door bijvoorbeeld te schrijven dat hij begrijpt dat je denkt dat je het allemaal wel gelooft, maar dat het echt werkt als je je ervoor open stelt. Af en toe komt hij met een affirmatie die je op jezelf kan toepassen, als een soort mantra kan gaan gebruiken zoals bijvoorbeeld het welbekende 'Ik ben een liefdevol mens!'
De oefeningen in het boek ga je ook daadwerkelijk doen of je nu wilt of niet. Vrees niet dat het hele moeilijke oefeningen zijn, want dat zijn ze niet, het zijn makkelijke oefeningen, maar ook hier geldt dat je er open voor moet staan.
De genoemde praktijkvoorbeelden, zijn mooie voorbeelden van dat wat de auteur aanraadt, echt werkt. Het zijn soms herkenbare praktijkvoorbeelden waar je jezelf in kan herkennen. De gebeden maken het boek af. Het zijn gebeden die raken en je anders naar bepaalde dingen laat kijken waardoor je meer waardering voor alles krijgt.
Kortom, als je jezelf onrustig voelt, overbezorgd bent, angstig, minderwaardig of misschien wel altijd kwaad bent om niets, dan is dit boek een echte aanrader om te lezen, maar zoals gezegd, je moet er geen probleem mee hebben dat het voornamelijk op het geloof in God is gericht.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het wel.

Wat vind je van de cover? 
Die is heel mooi, rustgevend. Past bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel mooi, past bij het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het is op een rustgevende, haast poëtische manier geschreven.

Hoe origineel is het verhaal?
Niet echt origineel, want er zijn er heel veel boeken met dezelfde soort onderwerpen, maar dat is niet erg.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Dat weet het boek zeker, je wilt weten wat voor tips er nog meer zijn die je op jezelf zou kunnen toepassen.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft hij zeker en dan met name het stukje van dat het soms beter is om bepaalde personen los te laten. Dat heeft me echt aangegrepen. Het stukje over aan iemand denken kwam me bekend voor, omdat mijn man en ik dat geregeld hebben. We denken dan aan iets en de ander zegt dan geregeld dat hij daar ook aan dacht of net aan zat te denken dat hij dat wilde/trek in had.

Mooie quote in het boek: 
Dood is leven in een andere dimensie, buiten zwaartekracht en tijd, zonder aardse beperkingen.

Zou je het boek aanraden? 
Ja, ik kan het boek aan iedereen aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder die problemen heeft met zijn geest en die wil genezen.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien dat ik af en toe een stukje ga herlezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Dit boek gaat me nog wel even bezig houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Dat ga ik zeker.

Website van de auteur:
Harm Wagenmakers

Website van de uitgever:
Uitgeverij aspekt
Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Herinneringen van vernielde generaties

Waar gaat het boek over? 
Wie denkt dat met de bevrijding van Nederland in 1945, de Tweede Wereldoorlog geëindigd is, vergist zich. Wie denkt dat de oorlog zal eindigen wanneer de laatste persoon die toen heeft geleefd is gestorven, vergist zich ook. Want de Tweede Wereldoorlog heeft ook de generaties die na de oorlog zijn geboren, getekend. Dit geldt vooral maar zeker niet uitsluitend voor mensen met een Joodse achtergrond; het leven van de zogeheten tweede generatie (en de generaties daarna) wijkt af van hun leeftijdsgenoten. Oorlog en vervolging houdt hen in de greep, hoezeer zij ook proberen een 'gewoon' leven te leiden. Het is niet verwonderlijk dat dit tot misverstanden leidt en onbegrip. Hun ouders menen dat zij niets hebben meegemaakt, hun niet-joodse vrienden en partners kunnen het niet bevatten. Wie wil weten hoe het voelt …

Quote van de Week

Het Huis Op De Klif - Felicity Hayes-McCoy

Van uitgeverij De Fontein mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Soms moet je terug naar het begin om een nieuwe weg in te slaan

Oorspronkelijke titel:
The library at the edge of the world

Oorspronkelijke uitgever:
Hachette Books Ireland

Waar gaat het boek over? 
Hanna Casey werkt als bibliothecaresse in het Ierse kustdorp Finfarran – dat wil zeggen, ze rijdt de boekenbus langs de afgelegen boerderijen en huizen hier aan het eind van de wereld. Terwijl haar dochter Jazz de wereld verkent als stewardess en haar moeder Mary steeds eigenaardiger wordt, besluit Hanna dat het tijd wordt om haar eigen leven op de rit te krijgen. Maar als de bibliotheek dreigt te sluiten, wordt Hanna tegen wil en dank de spil van het conflict tussen dorpsbewoners en gemeente.

Bron: bol.com

Vertaald door:
Ans van der Graaff

Omslagontwerp:
Barbara

Binnenwerk:
Zetspiegel, Best

Jaar van verschijnen:
2018

Druk:
Eerste druk

ISBN:
9789026143922

Bindwijze:
E-book

Aantal pagina's: