Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Het Geheime Leven Van De Koe - Rosamund Young

Van uitgeverij Atlas Contact mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Oorspronkelijke titel:
The Secret Life Of Cows

Waar gaat het boek over? 
Op de biologische boerderij van Rosamund Young in Engeland mogen de koeien (en varkens, en kippen, en schapen) letterlijk gaan en staan waar ze willen. Bij hun pasgeboren kalf blijven, of deze aan oma toevertrouwen? In de
wei onder de kersenboom grazen, of toch boven op de heuvel? Naar de schuur hollen bij regen, of gewoon onder de heg schuilen? Decennialang heeft Young haar dieren uitgebreid kunnen observeren en ze constateert dat deze consequent slimme, logische keuzes maken die hun welzijn verhogen. Aan de hand van de meest aandoenlijke anekdotes over haar kudde laat ze zien dat het intelligente beesten zijn die hun kroost en elkaar liefhebben, samen spelen en levenslange vriendschappen sluiten. Maar door het moderne, grootschalige boerenbedrijf hebben wij mensen steeds minder oog voor dit natuurlijke gedrag…

THE MYSTERY BLOGGER AWARD


Ik ben genomineerd door Koukleum.nl voor “The Mysterie blogger Award”. Dankjewel voor de award, ben er heel blij mee.

Er zijn wel een aantal regels voor deze tag:
 • Tag de bedenker van deze tag (dat is Okoto Enigma).
 • Benoem degene die je getagd heeft (met link!).
 • Vertel drie dingen over jezelf.
 • Nomineer 10-20 mensen (ik nomineer er 3, meer als genoeg).
 • Vraag je genomineerden vijf grappige vragen.

Drie feitjes over mezelf:
 1. Voor diegenen die het nog niet weten, ik ben naast boekblogger ook Top Contributor van diverse Google forums waar ik mensen probeer te helpen met hun problemen omtrent de diverse Google producten.
 2. Sinds dit jaar ben ik gedichtenrecensent bij de leespagina van bol.com.
 3. Ik vind het leuk om samen met mijn man kastelen en musea te bezoeken. Het is leuk om de verhalen van weleer te horen.

De vijf vragen van Koukleum.nl aan mij:

1. Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Ja, ik mag ook graag kleuren, breien en haken.

2. Wat vind je de mooiste boekcover ever?
Pfffff...... kan de vraag nog moeilijker? De cover van Driving Miss Norma van Tom Bauerschmidt & Ramie Lidde is misschien niet de mooiste cover ever, maar wel de grappigste. 

3. Welke genre boeken zie je jezelf nog niet zo snel lezen?
Management boeken zie ik mezelf niet zo snel lezen. Vaak veel te droog. Voor de rest lees ik alles.

4. Van welk seizoen houd je het meest en mag het dit het hele jaar door zijn voor jou?
De lente, dan is het vaak niet te warm, maar ook niet te koud. Alles in de natuur komt weer tot leven, de vogeltjes kwetteren dan weer gezellig. Voor mij niets fijner als wakker worden van gekwetter van de vogels.

5. Welk boek zou ik echt nog moeten lezen?

Mijn nominaties:
Nu is de vraag wie tag ik voor The Mysterie Blogger Award?
Ik nomineer: Liefde voor boeken: Amanda, Zon en Maan en Zwartraafje.

Mijn vragen aan jullie zijn:

 1. Als je het boek hebt gelezen, kijk je dan ook de film als het boek is verfilmd?
 2. Wat doe je met de boeken die je gelezen hebt?
 3. Waar lees je het liefst?
 4. Wie is jouw favoriete auteur?
 5. Heb je boeken in de kast staan die je ooit hebt gekocht of gekregen, maar die je nooit gaat lezen om een bepaalde reden?


Veel plezier met het invullen en ik ben benieuwd naar jullie antwoorden!

Reacties

 1. Leuk om je antwoorden te lezen. De cover van Driving Miss Norma vind ik inderdaad ook grappig. Dat boek lijkt me sowieso grappig.

  Ik ga "De kat die de weg kwijt was" zeker op mijn lijstje zetten. Lijkt me inderdaad een mooi boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel voor de Tag Anneke! Ik slaag hem alvast op in mijn mapje en hoop hem binnenkort een keer te beantwoorden. Al goed dat het vragen zijn om te beantwoorden en ik niet op zoek moet naar feiten die je nog niet van me weet. Dat wordt de laatste tijd precies steeds moeilijk als ik niet in herhaling wil vallen. :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…