Doorgaan naar hoofdcontent

Boekvraag van de Week

Boekvraag van de week: Wil je schrijver worden of ben je dat al?

Ik heb een paar keer een poging gedaan om een boek te schrijven, maar steeds gooide ik de teksten die ik had geschreven weg omdat ik het helemaal niets vond. Toch wil ik wel ooit een boek schrijven, maar waarover? Geen idee. Soms vliegen er wel ideeën door mijn hoofd, maar vergeet ze net zo hard en vergeet het dan ook om op te schrijven omdat ik meestal met iets anders bezig ben. Eigenlijk zou ik, net als veel schrijvers, altijd en overal een notitieboekje met pen bij me moeten hebben zodat ik alles wat in me opkomt kan opschrijven. Ja, ik ben daar nog heel ouderwets in; ik schrijf het liever op in een notitieboekje dan dat ik het typ in een programma op mijn smartphone of Chromebook. Ook al moet ik soms puzzelen om te begrijpen wat ik ook al weer heb opgeschreven, zo beroerd is mijn handschrift, maar dat heeft toch ook wel weer iets vind ik. Maar die droom om ooit een boek te schrijven gaat vast nog wel eens uitkomen. 
En hoe zit het met jou? Wil jij ook ooit schrijver worden of lie…

THE MYSTERY BLOGGER AWARD


Ik ben genomineerd door Koukleum.nl voor “The Mysterie blogger Award”. Dankjewel voor de award, ben er heel blij mee.

Er zijn wel een aantal regels voor deze tag:
 • Tag de bedenker van deze tag (dat is Okoto Enigma).
 • Benoem degene die je getagd heeft (met link!).
 • Vertel drie dingen over jezelf.
 • Nomineer 10-20 mensen (ik nomineer er 3, meer als genoeg).
 • Vraag je genomineerden vijf grappige vragen.

Drie feitjes over mezelf:
 1. Voor diegenen die het nog niet weten, ik ben naast boekblogger ook Top Contributor van diverse Google forums waar ik mensen probeer te helpen met hun problemen omtrent de diverse Google producten.
 2. Sinds dit jaar ben ik gedichtenrecensent bij de leespagina van bol.com.
 3. Ik vind het leuk om samen met mijn man kastelen en musea te bezoeken. Het is leuk om de verhalen van weleer te horen.

De vijf vragen van Koukleum.nl aan mij:

1. Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Ja, ik mag ook graag kleuren, breien en haken.

2. Wat vind je de mooiste boekcover ever?
Pfffff...... kan de vraag nog moeilijker? De cover van Driving Miss Norma van Tom Bauerschmidt & Ramie Lidde is misschien niet de mooiste cover ever, maar wel de grappigste. 

3. Welke genre boeken zie je jezelf nog niet zo snel lezen?
Management boeken zie ik mezelf niet zo snel lezen. Vaak veel te droog. Voor de rest lees ik alles.

4. Van welk seizoen houd je het meest en mag het dit het hele jaar door zijn voor jou?
De lente, dan is het vaak niet te warm, maar ook niet te koud. Alles in de natuur komt weer tot leven, de vogeltjes kwetteren dan weer gezellig. Voor mij niets fijner als wakker worden van gekwetter van de vogels.

5. Welk boek zou ik echt nog moeten lezen?

Mijn nominaties:
Nu is de vraag wie tag ik voor The Mysterie Blogger Award?
Ik nomineer: Liefde voor boeken: Amanda, Zon en Maan en Zwartraafje.

Mijn vragen aan jullie zijn:

 1. Als je het boek hebt gelezen, kijk je dan ook de film als het boek is verfilmd?
 2. Wat doe je met de boeken die je gelezen hebt?
 3. Waar lees je het liefst?
 4. Wie is jouw favoriete auteur?
 5. Heb je boeken in de kast staan die je ooit hebt gekocht of gekregen, maar die je nooit gaat lezen om een bepaalde reden?


Veel plezier met het invullen en ik ben benieuwd naar jullie antwoorden!

Reacties

 1. Leuk om je antwoorden te lezen. De cover van Driving Miss Norma vind ik inderdaad ook grappig. Dat boek lijkt me sowieso grappig.

  Ik ga "De kat die de weg kwijt was" zeker op mijn lijstje zetten. Lijkt me inderdaad een mooi boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel voor de Tag Anneke! Ik slaag hem alvast op in mijn mapje en hoop hem binnenkort een keer te beantwoorden. Al goed dat het vragen zijn om te beantwoorden en ik niet op zoek moet naar feiten die je nog niet van me weet. Dat wordt de laatste tijd precies steeds moeilijk als ik niet in herhaling wil vallen. :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Herinneringen van vernielde generaties

Waar gaat het boek over? 
Wie denkt dat met de bevrijding van Nederland in 1945, de Tweede Wereldoorlog geëindigd is, vergist zich. Wie denkt dat de oorlog zal eindigen wanneer de laatste persoon die toen heeft geleefd is gestorven, vergist zich ook. Want de Tweede Wereldoorlog heeft ook de generaties die na de oorlog zijn geboren, getekend. Dit geldt vooral maar zeker niet uitsluitend voor mensen met een Joodse achtergrond; het leven van de zogeheten tweede generatie (en de generaties daarna) wijkt af van hun leeftijdsgenoten. Oorlog en vervolging houdt hen in de greep, hoezeer zij ook proberen een 'gewoon' leven te leiden. Het is niet verwonderlijk dat dit tot misverstanden leidt en onbegrip. Hun ouders menen dat zij niets hebben meegemaakt, hun niet-joodse vrienden en partners kunnen het niet bevatten. Wie wil weten hoe het voelt …

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…