Van Jacqueline Booij mocht ik haar boek recenseren en ik wil haar daar hartelijk voor danken. Subtitel: Zes moderne sprookjes die je bijna zou geloven Waar gaat het boek over? Weet je dat je soms zo enthousiast kunt worden dat je zonder vleugels kan vliegen? Dat zelfs de maan verliefd kan worden? Dat ieder mens en elk dier een 'ikvlekje' heeft? Dat er bijzondere dingen kunnen gebeuren als je de manen van een speelgoedpaardje knipt? Wist je dat niet? Als je er meer over wil weten moet je dit boek maar eens lezen, of misschien wil iemand je er wel uit voorlezen. Bron: bol Jaar van verschijnen: 2022 Druk: Eerste druk ISBN: 9789464682427 Bindwijze: Paperback Aantal pagina's: 85 Genre: Voorlezen Wat vind je van het boek? Bij het zien van de mooie cover van Dat is misschien nog waar ook! van Jacqueline Booij krijg je meteen het idee dat je een sprookjesboek gaat lezen. Je wilt weten welke zes sprookjes worden uitgebeeld op de cover. De titel doet vermoeden dat ...
Link ophalen
Facebook
X
Pinterest
E-mail
Andere apps
Walt Disney - Rein Van Willigen
Link ophalen
Facebook
X
Pinterest
E-mail
Andere apps
Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.
Waar gaat het boek over?
Met Walt Disney, de man, de muis, de magie schetst Van Willigen een duidelijk én objectief beeld van de man die de grondlegger was van het meest invloedrijke entertainmentconcern ter wereld, The Walt Disney Company. Zijn eerdere boek Mou$e Entertainment werd destijds uitermate positief ontvangen.
Deze vlot geschreven biografie verhaalt over Walt's successen, maar laat zijn mislukkingen niet onvermeld. Dit boek laat zien hoe Disney vaak tegen de verdrukking in zijn gelijk wist te behalen. Van Willigen beschrijft ook de mindere kanten van de muizendirecteur; hij kon vloeken als de beste, was een kettingroker en niet vies van een alcoholische versnapering.
Daarnaast was Walt Disney de bedenker van wat we nu een videoclip noemen, maar ook van de eerste tekenfilm in kleur, de avondvullende tekenfilm en de eerste stereo tv-uitzending. Hij stond aan de wieg van een prematuur surround-systeem.
Rein van Willigen mag zich dé Disney-kenner en verzamelaar van Nederland noemen. Winnaar van de kro-kwis Pyramide, hoofdgast in tros' Pakhuis en bedenker én maker van de opvallende expositie De Magie van Disney voor het Noordbrabants Museum. Hiervoor schreef hij tevens de Stripschrift-catalogus.
Bron: bol.com. Wat vind je van het boek?
Bij het zien van de schitterende cover denk je in eerste instantie dat het boek over de wereldberoemde muis (die eigenlijk anders zou gaan heten, maar gelukkig stak Lilian daar een stokje voor), zal gaan. Deels is dat ook zo, het boek gaat over zijn 'vader', Walt Disney. Je leert zijn levensloop kennen, hoe zijn jeugd was, met welke broer hij het best op kon schieten, hoe hij Walt Disney werd en dat ook bleef in de goede- en slechte tijden, hoe hij geregeld zijn gelijk probeerde te halen omdat hij het goed zag, maar dat anderen daar anders over dachten, dat nog niet zagen.
De auteur begint de eerste zin in zijn proloog gelijk keihard. Er zullen fans zijn, die dit boek lezen, die geschokt zullen reageren. Het is verbazingwekkend dat er zoveel mensen zijn die er anders over denken, maar tegelijkertijd ook wel te begrijpen en theoretisch gezien is het ook zo.
De auteur heeft Walt niet mooier gemaakt dan hij was, maar echt zoals hij was met zijn mooie en nare trekken, over zijn successen en zijn mindere successen. Er zullen fans zijn die daar niet blij mee zijn en liever de brave Walt in gedachten houden, precies zoals Walt ook gewild zou hebben. Toch is het goed dat de waarheid over Walt is geschreven in deze biografie, dat maakt hem juist menselijk. Je moet soms even bedenken dat bepaalde dingen, wat we nu afkeuren of ouderwets vinden, toen heel normaal was zoals bijvoorbeeld dat een bedrijf zelden naar de dochter ging, maar naar de zoon als die er was en anders naar de schoonzoon.
Het is mooi om te lezen hoe vooruitstrevend Walt was zoals bijvoorbeeld met het bedenken van de videoclip. Dat is iets waar je niet bij stil staat, maar in een ver verleden kende men dat inderdaad niet. Net zoals bijvoorbeeld filmen met geluid en filmen in kleur. Je komt erachter hoe hij op de wereldberoemde figuren kwam, dat sommige figuren wel wat weg hebben van mensen die hij persoonlijk kende zoals bijvoorbeeld Donald Duck en wat hij werkelijk van die driftkikker vond.
De hoofdstukken hebben passende hoofdstuktitels zodat je een idee hebt waar het betreffende hoofdstuk over zal gaan en soms word je op het verkeerde been gezet omdat je denkt dat het betreffende hoofdstuk over een bepaald iemand zal gaan en dan blijkt het over totaal iemand anders te gaan zoals in het hoofdstuk 'Hier zitten we dan met drie films en een dode held'. Soms moet je lachen zoals bijvoorbeeld om een legende in de studio met de broer van God.
Na het lezen van dit boek heb je het gevoel dat je Walt persoonlijk hebt gekend. Het kan niet anders of hij moet hierboven vol trots op zijn wolk naar beneden kijken en zien dat zijn 'kindjes' na zoveel jaar nog steeds populair zijn en dat er af en toe ook een klassieker uit de oude doos gehaald wordt die dan vaak ook weer populair wordt zoals De Kleine Zeemeermin. Dat het pretpark, waar hij ooit aan de wieg van stond, je die ook in ander landen kan bezoeken en nog steeds veel bezoekers trekt. Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek. Wat vind je van de cover?
Die is schitterend. Wat vind je van de titel van het boek?
Die is goed gekozen, want het draait om Walt Disney in dit boek. Wat vind je van de schrijfstijl?
Die is lekker vlot en beeldend. Hoe origineel is het verhaal?
Vrij origineel. Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is goed. Je leert Walt kennen vanaf zijn geboorte, hoe zijn jeugd was, hoe hij Walt Disney werd. Soms wordt er even terug geblikt of vooruit gekeken als dat nodig is. Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in. Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Dat weet het boek zeker.
Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Dat denk ik niet, we zouden elkaar geregeld in de haren vliegen. Wat vond je van de locaties in het boek?
Over het algemeen klinken ze mooi.
Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft hij. Het verbaasde mij dat juist hij zo erg snakte naar een zoon. Dat had ik niet verwacht, ook al past dat wel in dat tijdsbeeld en de manier hoe hij met zijn neefje omging verbaasde mij ook, maar ergens, ook al keur ik het niet goed, ook wel te begrijpen en denk dan ook ergens dat het niets met zijn neefje te maken had, maar dat hij het op persoonlijk vlak er moeilijk mee had omdat hij geen zoon had, daar werd hij steeds aan herinnerd als hij zijn neefje zag. Mooie quote in het boek:
De grote Walt beschikt over een klein hartje. Zou je het boek aanraden?
Ik kan iedereen het boek aanraden. Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor de Disney-fans. Hoeveel sterren geef je het boek?
4 sterren. Ga je het boek nog een keer lezen?
Misschien wel. Ga je het boek houden of geef je het weg?
Het boek mag terug in de boekenkast. Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig zal houden. Ga je vaker een boek van deze auteur lezen?
Misschien wel, hangt van het boek af. Website van de uitgever: Uitgeverij Aspekt
Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Subtitel: Herinneringen van vernielde generaties Waar gaat het boek over? Wie denkt dat met de bevrijding van Nederland in 1945, de Tweede Wereldoorlog geëindigd is, vergist zich. Wie denkt dat de oorlog zal eindigen wanneer de laatste persoon die toen heeft geleefd is gestorven, vergist zich ook. Want de Tweede Wereldoorlog heeft ook de generaties die na de oorlog zijn geboren, getekend. Dit geldt vooral maar zeker niet uitsluitend voor mensen met een Joodse achtergrond; het leven van de zogeheten tweede generatie (en de generaties daarna) wijkt af van hun leeftijdsgenoten. Oorlog en vervolging houdt hen in de greep, hoezeer zij ook proberen een 'gewoon' leven te leiden. Het is niet verwonderlijk dat dit tot misverstanden leidt en onbegrip. Hun ouders menen dat zij niets hebben meegemaakt, hun niet-joodse vrienden en partners kunnen het niet bevatten. Wie wil weten hoe h...
Van Edwin J.F. Delsing mocht ik dit boek recenseren. Ik wil hem daar hartelijk voor danken. Subtitel: Fundament voor een ongedwongen samenleving volgens universele beginselen Waar gaat het boek over? Deze zoektocht is op iets anders uitgelopen. Het resultaat ligt nu verwoord in een boek met de titel “Het Libertarische Sociaal Contract”. Het omslag laat een “kettingbreker” zien, een man, die zichzelf bevrijdt uit de ketenen van … Ja, van wat eigenlijk? De twee fundamentele uitgangspunten van het libertarisme, individuele zelfbeschikking en non-agressie, zijn uitgewerkt in het Libertarische Sociaal Contract. Met zulk een écht contract, in de vorm van een verklaring aan je medemens, definieer je jezelf tot zelfbeschikt mens, die te kennen geeft vreedzaam te willen samenleven met anderen die – wederzijds – het individuele zelfbeschikkingsrecht respecteren. Vanuit die zelfbeschikking geef je jezelf, als je dat wilt, een Libertarische Grondwet. Een voorstel voor zo’n Libertarische G...
Van uitgeverij De Fontein mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over? Kort nadat haar zus verdwijnt, is Fay na een kickbokstraining getuige van een gruwelijke afranseling. Ze wil contact met de politie opnemen, maar ontvangt een dreigement: als ze niet zwijgt, wordt ook zij afgetuigd. Tijdens een Halloweenfeest wordt er weer een toegetakeld meisje gevonden. Fay vermoedt een verband tussen de verdwijning van haar zus en de afranselingen. Maar haar zoektocht brengt haarzelf én anderen in levensgevaar. Bron: bol.com . Omslagontwerp: Wil Immink Design Jaar van verschijnen: 2018 ISBN: 9789026143496 Bindwijze: E-book Aantal pagina's: 158 Genre: Young adult, thrillers, jeugd Verfilmd? Het boek is (nog) niet verfilmd, maar het leent zich er goed voor om te verfilmd te worden. Wat vind je van het boek? Bij het zien van de cover van Knock-out van Cis Meijer krijg je een soort angstgevoel, je...
Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over? De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen. Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen. In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloe...
Reacties
Een reactie posten