Doorgaan naar hoofdcontent

Boek van de Week

Stilte Graag! - Erik Le Romancier

Van Erik Le Romancier mocht ik zijn boek lezen en recenseren. Ik wil hem daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Soms hilarisch, soms aangrijpend, soms fantastisch, soms fel realistisch, maar altijd ontroerend en onderhoudend, dat zijn de verhalen van Erik Le Romancier.
Le Romancier is een ware meester in het prikkelen van zijn publiek met korte, krachtige en vrijmoedige vertellingen over gewone mensen in ongewone situaties.
Met vlot geschreven en uiterst invoelbare verhalen als 'Stilte graag!', 'Mama ben jij een hoer?' en 'Vergulde pil' daagt Erik Le Romancier zijn lezers op humoristische, indringende en soms zelfs schaamteloze wijze uit tot nadenken over henzelf en hun leven.
En tot het tellen van hun eigen zegeningen...
'Stilte graag!' is smeuïg, sappig en sexy van de eerste tot de laatste bladzijde.

Bron: bol.com.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de cover en het lezen van de titel krijg je het gevoel dat je het boek gaat leze…

Zwanenzangen - Bernard Hulsman & Pieter Steinz
Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De lijst van popmusici die voortijdig en op het hoogtepunt van hun roem overleden is lang. En net als stervende zwanen zongen sterren als Buddy Holly, Jimi Hendrix, Bob Marley, Kurt Cobain en Herman Brood hun bijzonderste lied kort voor hun dood. In deze bundel behandelen Bernard Hulsman en Pieter Steinz de laatste, veelbetekenende nummers van 44 vroeg gestorven soulzangers, rock 'n' rollers, punkers, chansonniers, Nederpopsterren en country- en reggaezangers.
In alfabetische volgorde: Aaliyah, Johnny Ace, Marc Bolan, Jacques Brel, Lee Brilleaux, Herman Brood, Jeff Buckley, Johnny Cash, Patsy Cline, Kurt Cobain, Eddie Cockran, Sam Cooke, Jim Croce, Ian Curtis, Nick Drake, Ian Dury, Marvin Gaye, George Harrison, Jimi Hendrix, Buddy Holly, Michael Hutchence, Robert Johnson, Janis Joplin, John Lennon, Little Willie John, Bob Marley, Curtis Mayfield, Freddie Mercury, Jim Morrison, Nororious B.I.G., Roy Orbison, Gram Parsons, Elvis Presley, Prince, Joey Ramone, Otis Redding, Tupac Shakur, Lynyrd Skynyrd. Peter Tosh, Ritchie Valens, Stevie Ray Vaughan, Sid Vicious, Hans Williams en Frank Zappa.

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Bernard Hulsman (Weesp, 1958) werkt als boekenredacteur bij NRC Handelsblad. Pieter Steinz (Rotterdam,1963) overleed in 2016 aan de spierziekte ALS waarover hij het boek Leven met ALS (2015) schreef, maar ook het boek Made in Europe (2014), waarvoor hij De Gouden Tulp 2015 ontving, de prijs voor het meest informatieve boek. Bij uitgeverij Conserve publiceerde Pieter Steinz in 2002 Drumeiland - Een bedevaart naar Bob Marley's geboorte-eiland Jamaica.

Bron: bol.com.

Druk:
2e druk

ISBN:
9789054294818

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover krijg je al een kleine indruk van waar het boek over kan gaan. Als je niet bekend bent met de term 'zwanenzangen' kan je alleen maar gissen naar wat er bedoeld wordt met de titel. Gelukkig wordt in het voorwoord de titel uitgelegd, wat ermee bedoeld wordt en begrijp je daarna waarom er voor die titel is gekozen.
Het boek is chronologisch geschreven, althans beginnnend op 1 januari en eindigend op 26 december, en dan de naam van de artiest die op die dag gestorven is, in welk jaar hij geboren is, in welk jaar hij gestorven is en de titel van zijn zwanenzang. De hoofdstukken zijn niet te lang waardoor je het boek ook tussendoor kan lezen.
Het is een boek waarbij je geregeld roept van: 'ach ja, hem kende ik van tv', 'van haar was ik een heel grote fan' en 'och ja, dat weet ik nog toen zijn overlijden bekend werd gemaakt in het nieuws'. Denk aan Elvis Presley, Buddy Holly, Janis Joplin, Roy Orbison, Bob Marley, John Lennon en Herman Brood. Je komt wat meer te weten over de artiesten, wie ze waren, hoe ze waren, hoe ze overleden, voor als je dat nog niet wist en waarom het genoemde nummer een zwanenzang is, waar je dat aan kan merken. Je gaat anders naar de genoemde nummers kijken. Je wilt de nummers op YouTube op gaan zoeken en beluisteren.  Je komt erachter hoeveel soorten zwanenzangen er zijn en wat vaak opvalt aan de zwanenzangen, wat de meeste zwanenzangen gemeen hebben.
Na het lezen van dit boek bedenk je dat het wel opvallend is hoeveel artiesten verongelukken tijdens een vliegtuigongeluk en hoeveel artiesten bezwijken aan de drugs en alcohol, maar ook door (zelf) moord. De foto's maken het boek af.
Kortom; dit boek is een echte aanrader voor de popmuziekliefhebber.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Eerlijk gezegd had ik nog nooit van zwanenzangen gehoord en begreep het dus eerst dan ook niet, maar na het lezen van het voorwoord kan ik alleen maar zeggen dat het een hele mooie titel is die past bij het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot.

Hoe origineel is het verhaal?
Niet echt origineel, want van de meeste artiesten was hun levensloop en de manier van overlijden al bekend, maar de manier waarop er naar het laatste nummer van de artiest is gekeken is wel erg origineel. Velen zullen dat zo niet bekeken hebben.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is goed.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek.

Hebben de auteurs je kunnen raken?
Ja, dat hebben ze. Het is ongelooflijk hoeveel artiesten er tijdens een vliegtuigongeluk zijn gestorven en hoeveel artiesten aan een overdosis zijn overleden. Als je het zo achter elkaar leest, is dat echt verbazingwekkend.

Zou je het boek aanraden? 
Ja, ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor popmuziekliefhebbers.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Ik denk het niet.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, die kan ik niet weggeven, maar hij mag op mijn Chromebook blijven staan.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk wel dat het boek me even bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteurs lezen? 
Ik denk het wel.

Leuk weetje over het boek:
Leuk is anders, maar het is wel een

Website van de uitgever:
UITGEVERIJ CONSERVE


Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…

Ja, Ik Geloof In Sprookjes - Jessie Van Kuijck

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Gebasseerd op een waargebeurd verhaal

Waar gaat het boek over? 
Tijdens haar vakantie in de populaire Turkse badplaats Alanya, wordt de Nederlandse Izannah verliefd op de Turkse Rohat. De vonk slaat over en de twee krijgen een lange afstandsrelatie. Ze zijn stapelgek op elkaar en Izannah reist telkens opnieuw naar Turkije om haar grote liefde te zien. Toch komt Izannah er al snel achter dat een relatie met een moslimjongen in het buitenland niet bepaald van een leien dakje gaat. Iedereen om haar heen lijkt negatieve vooroordelen te hebben en ook de Turkse dienstplicht zorgt voor de nodige obstakels en kopzorgen in de relatie. Naarmate de tijd vordert, komt Izannah ook steeds meer over het donkere verleden van Rohat te weten waar de burgeroorlog in Koerdistan een grote rol in speelt. De twee raken door allerlei omstandigheden verwikkeld in een lastige situatie waarin drugssmokkel,…