Doorgaan naar hoofdcontent

Boekvraag van de Week

Boekvraag van de week: Wil je schrijver worden of ben je dat al?

Ik heb een paar keer een poging gedaan om een boek te schrijven, maar steeds gooide ik de teksten die ik had geschreven weg omdat ik het helemaal niets vond. Toch wil ik wel ooit een boek schrijven, maar waarover? Geen idee. Soms vliegen er wel ideeën door mijn hoofd, maar vergeet ze net zo hard en vergeet het dan ook om op te schrijven omdat ik meestal met iets anders bezig ben. Eigenlijk zou ik, net als veel schrijvers, altijd en overal een notitieboekje met pen bij me moeten hebben zodat ik alles wat in me opkomt kan opschrijven. Ja, ik ben daar nog heel ouderwets in; ik schrijf het liever op in een notitieboekje dan dat ik het typ in een programma op mijn smartphone of Chromebook. Ook al moet ik soms puzzelen om te begrijpen wat ik ook al weer heb opgeschreven, zo beroerd is mijn handschrift, maar dat heeft toch ook wel weer iets vind ik. Maar die droom om ooit een boek te schrijven gaat vast nog wel eens uitkomen. 
En hoe zit het met jou? Wil jij ook ooit schrijver worden of lie…

Huis Te Koop - Ruth Ware


Van uitgeverij Luitingh-Sijthoff mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.


Oorspronkelijke titel:
The property ladder

Waar gaat het boek over? 
De korte thriller Huis te koop van Ruth Ware, bekend van De vrouw in suite 10 en In een donker, donker bos, is weer een bloedstollend suspenseverhaal. Op een dag ontvangt een vrouw een e-mail over een huis dat te koop staat. Het huis klinkt te mooi om waar te zijn. Op de foto's lijkt alles in het huis perfect te zijn en er is één kamer, nog mooier dan de andere, die ze meteen als haar eigen kamer beschouwt. Maar er lijkt iets niet te kloppen aan die ruimte. Ze ontdekt een geheim, maar niemand lijkt haar te geloven, zelfs haar eigen man niet. Als ze zelf op onderzoek gaat, vallen haar steeds meer vreemde zaken op. Maar is het wel verstandig dat ze op onderzoek uit gaat, helemaal alleen?

Bron: bol.com.

Vertaald door:
Hanneke van Soest

Omslagontwerp:
Studio Jan de Boer

Jaar van verschijnen:
2018

ISBN:
9789024581788

Bindwijze:
E-book

Aantal pagina's:
26

Genre:
Thrillers

Verfilmd?
Het boek is (nog) niet verfilmd en ik verwacht ook niet dat dat gaat gebeuren, want daarvoor heeft het boek te weinig bladzijdes.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de angstaanjagende cover van Huis te koop van Ruth Ware verwacht je een superspannend verhaal te gaan lezen. De titel maakt nieuwsgierig. Je wilt weten wat voor huis te koop staat en waarom, wat het verhaal erachter is.
Het verhaal begint goed, je wordt nieuwsgierig naar het verloop van het verhaal. Je voelt de spanning stijgen, je voelt dat er iets staat te gebeuren, maar dan ineens is het verhaal uit en heb je het gevoel dat het te snel is. Dat is ook zo, want het verhaal telt 26 pagina's, maar in werkelijkheid is het een verhaal van 10 pagina's en kan je nog een hoofdstuk uit een ander boek lezen. Na afloop heb je echt een kater van het boek omdat het zo snel uit is, je hebt het gevoel dat het afgeraffeld is. Dat is erg jammer, want het plot is goed, maar had nog wel even mogen wachten en beter uitgewerkt mogen worden. Sowieso had het hele verhaal beter uitgewerkt mogen worden.
Als er meer spannende hoofdstukken waren geweest, minder snel naar het plot was gegaan, meer verrassende wendingen had gehad en het plot beter was uitgewerkt, dan was het een schitterend boek geweest. Je wilt namelijk meer weten over de hoofdpersonen en de eigenaar van het huis dat te koop staat, wie er woont, waarom hij het huis te koop heeft staan en wat er allemaal is gebeurd in en rond het huis en met de bewoners.
De gevoelens van de hoofdpersoon is wel herkenbaar als ze haar droomhuis heeft gevonden en het in gedachten al aan het inrichten is. Dat zal iedere lezer kunnen beamen.
Kortom; van Huis te koop van Ruth ware verwacht je meer dan het eigenlijk is. Op zich is het een goed verhaal en het heeft zeker potenties voor een geweldige thriller, maar zoals het nu is, is het te kort.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Nee, dat deed het boek niet. Ik had er veel meer van verwacht.

Wat vind je van de cover? 
Die is angstaanjagend, past bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen, past bij het verhaal, want daar draait het om.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot, beeldend.

Hoe origineel is het verhaal?
Redelijk origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is op zich goed, maar het had, zoals eerder gezegd, wel wat meer verrassende wendingen mogen hebben en wat langzamer naar het plot mogen gaan.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Dat weet het boek zeker.

Heeft het plot je verrast?
Ja, dat heeft het plot.

Is het verhaal geloofwaardig?
Niet echt, maar dat is niet erg.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Ik heb geen favoriet persoon in dit boek.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Dat hou ik lekker voor mezelf, want anders zou ik teveel verklappen.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Dat weet ik niet, want ik heb geen echt goed beeld kunnen krijgen van haar.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
De locatie klinkt heel mooi.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Nee, dat heeft ze niet.

Zou je het boek aanraden? 
Niet echt.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder die van korte verhalen houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
2 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Het moge wel duidelijk zijn dat ik dit boek niet nog een keer ga lezen. ;)

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, die kan ik niet weggeven, maar hij wordt wel van mijn Chromebook verwijderd.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Dat hangt van het boek af.

Website van de auteur:
RUTH WARE

Website van de uitgever:
Luitingh-Sijthoff

Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Herinneringen van vernielde generaties

Waar gaat het boek over? 
Wie denkt dat met de bevrijding van Nederland in 1945, de Tweede Wereldoorlog geëindigd is, vergist zich. Wie denkt dat de oorlog zal eindigen wanneer de laatste persoon die toen heeft geleefd is gestorven, vergist zich ook. Want de Tweede Wereldoorlog heeft ook de generaties die na de oorlog zijn geboren, getekend. Dit geldt vooral maar zeker niet uitsluitend voor mensen met een Joodse achtergrond; het leven van de zogeheten tweede generatie (en de generaties daarna) wijkt af van hun leeftijdsgenoten. Oorlog en vervolging houdt hen in de greep, hoezeer zij ook proberen een 'gewoon' leven te leiden. Het is niet verwonderlijk dat dit tot misverstanden leidt en onbegrip. Hun ouders menen dat zij niets hebben meegemaakt, hun niet-joodse vrienden en partners kunnen het niet bevatten. Wie wil weten hoe het voelt …

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…