In Het Vierkant Van Ieder Ogenblik - Ingrid Lenaerts


Als je in een slechte bui bent of verdrietig bent, dan hoef je alleen maar naar de vrolijke cover van In het vierkant van het ogenblik van Ingrid Lenaerts te kijken om weer vrolijk te worden. Op dagen dat het somber weer is, kan je door naar de cover te kijken, verlangen naar het mooie weer waarin de natuur mooier is, alles in bloei staat en alles anders ruikt.

Aan de achterkant van dit boek vertelt Ingrid Lenaerts waarom ze dit boek heeft geschreven, hoe ze te werk is gegaan en waarom ze voor een vierkant boek heeft gekozen. Ze legt bovendien uit wat een haiku is en waar de haiku vandaan komt.

Het boek is opgedeeld in 2 delen: Moderne Haiku waar Ingrid Lenaerts de haiku's heeft geschreven zoals ze alles op dat moment beleefde en voelde en in het tweede deel; Natuurhaiku gaan de haiku's over de natuur.

In In het vierkant van het ogenblik laat Ingrid Lenaerts je anders naar de natuur kijken en zelfs de koukleumen zullen anders door de kou gaan lopen als ze haiku's over kou hebben gelezen. Je gaat de kou anders beleven en zal het daardoor minder erg vinden om door de kou te moeten gaan. Na het lezen van de natuur haiku's wil je de natuur in om de natuur met eigen ogen te gaan aanschouwen en kijken of jij ook datgene ziet wat Ingrid Lenaerts zag in de natuur.

De kunst om gevoelens en belevenissen in zo weinig woorden weer te geven verstaat Ingrid Lenaerts heel goed, ze weet haar gevoelens goed te verwoorden. Je begrijpt haar over het algemeen meteen. Een enkele keer moet je een haiku nog een keer lezen om te begrijpen wat ze bedoeld, maar dan zie je het ook.

Je merkt dat ze alles goed in zich opneemt door de manier waarop ze de omgeving en personen omschrijft. Ze maakt wijze vergelijkingen waar je zelf niet zo snel op gekomen zou zijn zoals bijvoorbeeld op pagina 65 met de jaarringen. Een enkele keer, zoals bijvoorbeeld op pagina 21, krijg je prompt trek in vers brood door de beschrijving ervan.

De foto's zijn een mooie afwisseling en maken het boek compleet. Kortom; In het vierkant van ieder ogenblik van Ingrid Lenaerts is een heel leuk boekje om cadeau te geven of cadeau te krijgen. Je geniet van de eerste tot en met de laatste pagina van de haiku's en foto's.

Hoeveel sterren geef je het boek?
4 sterren.

Website van uitgeverij:


Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg