Doorgaan naar hoofdcontent

Boekvraag van de Week

Boekvraag van de week: Welk boek kan maar beter niet verfilmd worden?

Jullie weten inmiddels wel dat ik het niet zo heb op boekverfilmingen omdat de meeste boekverfilmingen tegenvallen als je het boek hebt gelezen. Je mist negen van de tien keer dingen die je in het boek hebt gelezen, waardoor je het gevoel hebt dat de film dan automatisch ook niet zo lekker loopt door de missende belangrijke dingen.
Wat mij betreft kunnen ze dan ook Hartendief op pootjes van Melinda Metz maar beter niet verfilmen. Je gaat geheid delen missen omdat het de regiseurs zelden lukt om de dieren datgene te laten doen wat ze moeten doen, zeker met katten is dat het geval. Een hond heeft daar minder last van, maar als een kat iets niet wil, dan zal die dat zeker niet doen of alleen als het hem uitkomt. Of ze moeten de kat er later inverwerken, dat het een levensechte animatie-kat is. De technieken zijn er, dus daar zal het zeker niet aan liggen. Maar wat mij betreft mogen ze dit boek laten wat het is, een boek en niet verfilmen. De film kan nooit zo humoristisch worden als het…

Zwoele Ritmes 2 - Claudia Vanzegbroeck


Van Claudia Vanzegbroeck mocht ik haar boek lezen en recenseren. Ik wil haar daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Onstuimige Golven

Waar gaat het boek over? 
Tara heeft haar professionele doel bereikt, maar er is één ding waar ze niet op had gerekend. Haar diepste gevoelens slaan als golven over haar heen. Ze probeert ze onder controle te houden door zich louter professioneel op te stellen. Tijdens de concerttour speelt haar blessure haar parten. Onzekerheid en heel wat vragen borrelen op. Zal Tara erin slagen om weer op het juiste pad te komen? Of grijpt ze terug naar haar verleden? Zal het haar uiteindelijk lukken om met zichzelf in balans te komen en weer gelukkig te worden?

Bron: bol.com.

Jaar van verschijnen:
2018

Druk:
Eerste druk

ISBN:
9789402174885

Bindwijze:
E-book

Aantal pagina's:
175

Genre:
Literatuur, romans

Verfilmd?
Het boek is (nog) niet verfilmd.

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de mooie cover van Zwoele Ritmes 2 van Claudia Vanzegbroeck krijg je zin om naar het strand te gaan en daar onder een palmboom te gaan liggen. De titel doet vermoeden dat het daar verder gaat waar het in het eerste deel is gebleven, maar de subtitel doet vermoeden dat er nog het een en ander gaat gebeuren in dit deel. Mocht je het eerste deel niet hebben gelezen, kan je dat beter wel doen, want dan begrijp je beter waar het verhaal over gaat. Het is fijn dat er in de proloog even teruggeblikt wordt, zodat je weer weet waar het verhaal om draait.
Ondanks dat dit deel vlot wegleest, zitten er toch wel een paar langdradige stukjes in. Stukjes die korter hadden gekund, zeker in het begin van dit deel. Daarnaast is het heel erg voorspelbaar van hoe het eindigt. De vraag is alleen op welke manier en welke wendingen daarvoor zijn gekozen voor je bij het plot bent. Soms komt het wat ongeloofwaardig over zoals bijvoorbeeld een vlucht zonder bagage, maar er zit ook humor in zoals bijvoorbeeld de gezichten van twee vrouwen als ze Miguel zien.
In dit deel wordt je heen en weer geslingerd wat emoties betreft; je hebt het dan weer te doen met de hoofdpersoon omdat ze ongelukkig is, dan weer leef je met haar mee als ze iets ontroerends mee maakt en dan weer wordt je boos op bepaalde personen. Of dat terecht is, daar kom je later achter.
De belangrijkste vragen in dit boek zijn: zal haar blessure ooit genezen? Zal ze kunnen blijven dansen? Zal ze ooit weer echt gelukkig worden? Zal het dan eindelijk echt wat worden tussen haar en Miguel?
Nederlandse lezers zullen soms moeten nadenken met wat er bedoeld wordt met bepaalde woorden omdat ze in het Belgisch geschreven zijn zoals bijvoorbeeld opflakkeren, zetel en bureel.
Het is jammer dat de noten achterin staan in plaats van onderaan de bewuste pagina.
Kortom; Zwoele Ritmes 2 van Claudia Vanzegbroeck is een heerlijke roman, maar eigenlijk is dit tweede deel overbodig. Bepaalde hoofdstukken hadden ook aan het eerste deel toegevoegd konden worden. Toch kan je de auteur ook wel begrijpen, want ze heeft de ideale achtergrond (je wilt direct een vlucht boeken naar Puerto Rico), de swingende muziek en leuke mensen (op een paar na) in dit verhaal en dan is het te begrijpen dat je daar niet zomaar afscheid van wilt nemen, dat ze er dus een tweede deel aan vast plakt. Dit boek is dan ook heerlijk voor aan het strand of in de tuin. Je hoeft er niet teveel bij na te denken en het is niet erg als je af en toe bent afgeleid, want je zit er zo weer in.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het.

Wat vind je van de cover? 
Die is mooi, past bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is goed gekozen, past bij het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Het verhaal is vlot en beeldend geschreven.

Hoe origineel is het verhaal?
Niet echt origineel, maar dat is niet erg.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is goed, langzaam aan wordt je naar het plot geleid.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Over het algemeen wel.

Heeft het plot je verrast?
Nee, die zag ik al aankomen.

Is het verhaal geloofwaardig?
Op een enkele keer na, is het verhaal wel geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze stuk voor stuk.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Miguel, om wie hij is.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Gina en Colette, omdat dat echte domme kantoortutjes zijn die het schertsende beeld hoog houden van de kantoormutsen.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Dat denk ik wel.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Over het algemeen heel mooi, zeker Miami en Puerto Rico.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Het verhaal speelt zich in de huidige tijd af en dat gaat me tot nu toe redelijk goed af.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft ze. De ontmoeting van Tara en de familie van Miguel heeft me om een of andere reden heel erg geraakt.

Mooie quote in het boek: 
Alles om me heen veranderde in een roze aardbol.

Zou je het boek aanraden? 
Als je van voorspelbare verhalen houdt, dan kan ik je dit boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor diegenen die van voorspellende romans houden.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
3 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Neen, ik vond het leuk om dit boek te lezen, maar hoef het niet nog een keer te lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het is een e-book, die kan ik niet weggeven.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de auteur:
BOEKENDROOM

Website van de uitgever:
BRAVE new BOOKS
Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Herinneringen van vernielde generaties

Waar gaat het boek over? 
Wie denkt dat met de bevrijding van Nederland in 1945, de Tweede Wereldoorlog geëindigd is, vergist zich. Wie denkt dat de oorlog zal eindigen wanneer de laatste persoon die toen heeft geleefd is gestorven, vergist zich ook. Want de Tweede Wereldoorlog heeft ook de generaties die na de oorlog zijn geboren, getekend. Dit geldt vooral maar zeker niet uitsluitend voor mensen met een Joodse achtergrond; het leven van de zogeheten tweede generatie (en de generaties daarna) wijkt af van hun leeftijdsgenoten. Oorlog en vervolging houdt hen in de greep, hoezeer zij ook proberen een 'gewoon' leven te leiden. Het is niet verwonderlijk dat dit tot misverstanden leidt en onbegrip. Hun ouders menen dat zij niets hebben meegemaakt, hun niet-joodse vrienden en partners kunnen het niet bevatten. Wie wil weten hoe het voelt …

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…