Dicht - Sandra Van Der Vlugt



Voor het eerst durft ze uit haar schulp te kruipen en legt ze haar intiemste gedichten voor aan het publiek.
Soms ontroerend, soms keihard, maar altijd vertaald vanuit haar eigen leven.
Een vrouw met een verhaal, een vrouw met doorzettingsvermogen en een droom.
En is dit alles? Nee, dit is pas haar begin. Een begin naar een groter doel.
Vanaf nu zal ze alles opengooien en de wereld laten kennismaken met Sandra!

Op de cover van Dicht van Sandra van der Vlugt lijkt het wel of Sandra naar je toe komt wandelen. Het is duidelijk dat ze heel erg trots is op haar gedichtenbundel en dat mag ze met recht zijn, want het is een heel erg leuke gedichtenbundel. Misschien was het wel beter geweest als de titel dezelfde kleur als haar naam had gekregen, dan viel het nog meer op. De titel maakt in ieder geval nieuwsgierig naar de gedichten en zou je op verschillende manieren kunnen opvatten.
In het voorwoord bedankt Sandra van der Vlugt je netjes voor het aanschaffen van haar gedichtenbundel Dicht, vertelt ze wat je kan verwachten en hoe ze deze gedichtenbundel heeft uitgegeven. Daarna stelt ze zich in een gedicht voor, zodat je weet met wie je van doen hebt en hoe de auteur over zichzelf denkt.
Sandra van der Vlugt is in Dicht het ene moment heel erg persoonlijk, lijkt ze af te willen rekenen met verleden, afscheid te nemen van bepaalde zaken, uit ze haar verdriet om bepaalde personen, maar ze toont ook haar liefde voor haar kinderen en haar partner en brengt ze een soort liefdevolle ode aan haar overleden buurman. Die gedichten worden afgewisseld met gedichten over de maatschappij. Gedichten over gebeurtenissen van zowel een paar jaar geleden zoals het gedicht over MH17 als wel recenter zoals het gedicht over Anne Faber. Het zijn gedichten die aankomen, je raken, net zoals de gedichten Oorlogskind en Aanslag op kinderen. Ze stelt in een gedicht vragen aan de piloot van German Wings waarom hij iedereen meenam in zijn laatste reis. Vragen waar heel veel mensen een antwoord op zouden willen krijgen. In Social Media geeft Sandra een wijze tip met een boodschap waar de meeste mensen zich vast wel in kunnen vinden. Sommige gedichten zullen herkenbaar zijn zoals de gedichten over dementie en alzheimer. Kortom; Dicht van Sandra van der Vlugt is een hele mooie binnenkomer van Sandra. Hopelijk houdt ze haar woord en komt ze met meer gedichtenbundels, want ook al zijn sommige gedichten heel erg persoonlijk, ze weet zowel haar persoonlijke leven als het leven over de maatschappij goed om te zetten in woorden. Ze durft kritiek te leveren, haar liefde te tonen voor haar dierbaren, haar verdriet te verwoorden, haar zorgen te uiten en het gevoel van de meeste mensen op bepaalde nieuwsberichten te verwoorden zonder grof te worden, ze uit het in nette woorden.

Hoeveel sterren geef je het boek?
4 sterren.

Website van uitgeverij:

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg