Mijn Broer Is Een Eikel - Stuart Heritage





Hilarische (auto)biografie over broedertwist, moderne mannelijkheid in crisis en de complexiteit van familierelaties.
De titel Mijn broer is een eikel van Stuart Heritage zal voor velen die een broer hebben, herkenbaar zijn. Eenieder die een broer heeft zal dat ooit wel eens een of meerdere keren in zijn leven hebben gezegd of op zijn minst hebben gedacht over zijn broer.
Meteen in het humoristische voorwoord krijg je al een idee wat je te wachten staat. Op een vlotte, beeldende, hilarische manier wordt de broer-broer band beschreven waarbij het altijd aan die eikel van een broer ligt en nooit aan de auteur zelf. Toch steekt hij af en toe de draak met zichzelf en wordt hij soms gedwongen om het een en ander te laten zien vanuit de kant van de broer. Daardoor weet je meteen hoe de familieverhoudingen zijn en lijkt het erop dat je niet alles serieus moet nemen in Mijn broer is een eikel, dat je bepaalde stukjes met een flink pak zout moet nemen, maar dat is niet storend, het is juist lachwekkend. Het geeft ook weer hoe complex familiebanden kunnen zijn. Dat wat de een-op-een bepaalde manier zag, kan door de ander juist heel anders gezien zijn.
Stuart geeft soms een klein tipje van de sluier over zijn persoonlijke verleden prijs, om het vervolgens af te kappen zoals bijvoorbeeld over een korte carrière als een bepaald beroep. Hij maakt dat je er nieuwsgierig naar wordt. Hopelijk vertelt hij daar in een volgend boek meer over.
Het boek gaat niet alleen over de broer van Stuart, al speelt die wel de hoofdrol, het gaat ook over hun ouders en over hoe Stuart tegen het ouderschap aankijkt.
Stuart Heritage maakt de grappigste vergelijkingen zoals bijvoorbeeld hoe hij voetballen vergelijkt met miljonairs en een trui vergelijkt met een migraineaanval.
Bepaalde situaties zullen herkenbaar zijn zoals bijvoorbeeld de rol van de oma, hoe zij met haar kleinkind omgaat.
De foto's maken het boek compleet, je krijgt een beeld van de gebroeders Heritage, hoe ze eruit zien. Kortom; als je even wilt lachen, even een boek wilt lezen waarbij je niet al teveel hoeft na te denken, dan is Mijn broer is een eikel van Stuart Heritage een absolute aanrader. Van begin tot eind lig je in een deuk op een enkel emotioneel stukje na. Als je het boek uit hebt, vind je het haast jammer dat het boek uit is, je wilt nog meer komische verhalen over de gebroeders Heritage lezen. Je gaat ze missen.

Hoeveel sterren geef je het boek?
4 sterren.

Website van de auteur:


Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg