Doorgaan naar hoofdcontent

Boekvraag van de Week

Boekvraag van de week: Welk boek kan maar beter niet verfilmd worden?

Jullie weten inmiddels wel dat ik het niet zo heb op boekverfilmingen omdat de meeste boekverfilmingen tegenvallen als je het boek hebt gelezen. Je mist negen van de tien keer dingen die je in het boek hebt gelezen, waardoor je het gevoel hebt dat de film dan automatisch ook niet zo lekker loopt door de missende belangrijke dingen.
Wat mij betreft kunnen ze dan ook Hartendief op pootjes van Melinda Metz maar beter niet verfilmen. Je gaat geheid delen missen omdat het de regiseurs zelden lukt om de dieren datgene te laten doen wat ze moeten doen, zeker met katten is dat het geval. Een hond heeft daar minder last van, maar als een kat iets niet wil, dan zal die dat zeker niet doen of alleen als het hem uitkomt. Of ze moeten de kat er later inverwerken, dat het een levensechte animatie-kat is. De technieken zijn er, dus daar zal het zeker niet aan liggen. Maar wat mij betreft mogen ze dit boek laten wat het is, een boek en niet verfilmen. De film kan nooit zo humoristisch worden als het…

Levende Sierlijkheid - Dina-Perla


Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Basisprincipes voor persoonlijke groei, empowerment en spiritualiteit

Waar gaat het boek over? 
Om in de veranderlijke wereld een behoorlijk leven op te bouwen, staat spirituele ontwikkeling hoger op de prioriteitenlijst. Behoorlijk in de zin dat de mens actief leeft en weet wanneer zich aan de realiteit aan te passen en wanneer niet. Elk individu heeft immers een volmaakt beeld van de perfecte toestand, dat niet door wie of wat dan ook wordt opgelegd en als leidraad dient. Dit persoonlijke idee wordt de levenswegformulering genoemd. De mens wil geluk en welzijn handhaven en natuurlijk liever vergroten. Als doelmatige gids waarin de basisprincipes van de epistempiriologie aan bod komen, ondersteunt Levende sierlijkheid op het levenspad, zonder dat er enige overbelasting optreedt.

In de epistempiriologie wordt de innerlijke mens aangesproken die, onafhankelijk van het doen en laten van anderen, het beste uit het leven kan halen. De kern van de epistempiriologie bestaat uit twee bronnen die samenkomen, namelijk epistemologie – van het Griekse woord episteme – kennis – en empiriologie – van het Griekse woord empiria. Beide zijn samengevlochten en theorie en praktijk zijn onscheidbaar.

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Dina-Perla is change agent voor persoonlijke groei, empowerment en spiritualiteit. Ze spreekt en schrijft over taboes en sierlijk leven.

Omslagontwerp:
Mark Heuveling

Binnenwerk:
Britt Ouwehand

Jaar van verschijnen:
2018

ISBN:
9789463383349

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
166

Genre:
Spiritualiteit

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de mooie cover van Levende Sierlijkheid van Dina-Perla heb je niet meteen een idee waar het boek over zou kunnen gaan, maar na het lezen van dit boek vind je het wel bij dit boek passen. De titel maakt nieuwsgierig. Je wilt weten wat de auteur ermee bedoelt. Zou het iets spiritueels zijn? Want zo klinkt het wel of zou het over de natuur gaan waar de bloemen en planten sielijk groeien? Maar als dat laatste het geval was, dan had je dat toch wel moeten zien aan de cover.
In Levende Sierlijkheid vertelt Dina-Perla hoe je dit boek moet lezen, voor wie het is bedoeld, wat het boek biedt, wat je kan verwachten, wat je van dit boek leert en tot wie ze zich richt in dit boek. Je wordt nieuwsgierig naar dit boek en wilt ook met jezelf aan de slag gaan. In dit boek leer je meer over jezelf kennen, je innerlijke zelf, hoe die is opgebouwd, waar de inwendige opbouw van de mens mee is te vergelijken, waar die uit bestaat.
Dina-Perla legt uit hoe je je innerlijke zelf kan veranderen of er nog beter van bewust kan worden. Hoe je met anderen kan omgaan ook al is die voor jouw gevoel jouw vijand. Zij maakt vergelijkingen waar je niet zo snel aan zou denken zoals bijvoorbeeld tussen oosterling en westerling en daar wordt iets heel anders mee bedoeld dan je denkt. Wat, dat mag je zelf in het boek gaan lezen. Je leert verder onder meer waar wensen vandaan komen, hoeveel categorieën innerlijke vooruitgang van de mens er zijn, welke dat zijn en waar ze voor staan, waar die mee overeen komen, de ontwikkelingsstadia van de mens, ontwikkeling in de liefde en hoe om te gaan met cynisme. Soms herhaalt ze iets om het goed tot je door te laten dringen.
Soms is het wat droog geschreven, maar het is wel duidelijk en ook weer niet echt storend dat het soms wat droog is. Een enkele keer moet je een stukje één of meerdere keren overlezen om het te begrijpen. Dit boek kan je dan ook niet tussendoor lezen, je moet er echt de tijd voor nemen. Doe je dat niet, laat je je afleiden, dan ben je de draad al heel snel kwijt. De Key takeaways in tekeningen maken het boek compleet. Het is alleen jammer dat sommige teksten daarbij erg klein zijn. Als ze 1 of 2 punten groter waren geweest, dan was het goed geweest.
Kortom; Levende Sierlijkheid van Dina-Perla is een goed boek dat je kan gebruiken voor als je aan je innerlijke zelf wilt werken. Je leert meer over jezelf en anderen te begrijpen.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is mooi, past bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel goed gekozen, past bij het boek en maakt nieuwsgierig.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Over het algemeen vlot, soms wat droog, maar dat was niet storend.

Hoe origineel is het verhaal?
Redelijk origineel.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft ze. Ik heb weer een aantal dingen geleerd over mijn innerlijke zelf en moet zeggen dat ik eigenlijk al redelijk op de goede weg ben. Toch was het wel weer even goed om te lezen van hoe je het beste kan omgaan met mensen die je niet mag om een of andere reden. Ik heb dat vaker gehoord en probeer dat ook altijd te volgen, maar soms vergeet ik het en verval ik weer in de negeer-die-mensen-modus of antwoord ik kattig als ze me aanspreken. Gelukkig zijn er niet veel mensen die ik echt niet mag.

Mooie quote in het boek: 
Luister niet alleen met je hoofd, maar ook met je hart.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor diegenen die aan hun innerlijke zelf willen werken.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien dat ik af en toe een stukje terug ga lezen.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Dit boek gaat me denk ik nog wel even bezig houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de auteur:
Dina-Perla Business

Website van de uitgever:
Uitgeverij Aspekt

Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Herinneringen van vernielde generaties

Waar gaat het boek over? 
Wie denkt dat met de bevrijding van Nederland in 1945, de Tweede Wereldoorlog geëindigd is, vergist zich. Wie denkt dat de oorlog zal eindigen wanneer de laatste persoon die toen heeft geleefd is gestorven, vergist zich ook. Want de Tweede Wereldoorlog heeft ook de generaties die na de oorlog zijn geboren, getekend. Dit geldt vooral maar zeker niet uitsluitend voor mensen met een Joodse achtergrond; het leven van de zogeheten tweede generatie (en de generaties daarna) wijkt af van hun leeftijdsgenoten. Oorlog en vervolging houdt hen in de greep, hoezeer zij ook proberen een 'gewoon' leven te leiden. Het is niet verwonderlijk dat dit tot misverstanden leidt en onbegrip. Hun ouders menen dat zij niets hebben meegemaakt, hun niet-joodse vrienden en partners kunnen het niet bevatten. Wie wil weten hoe het voelt …

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…