Doorgaan naar hoofdcontent

Boekvraag van de Week

Boekvraag van de week: Welk nieuwsbericht vond jij bijzonder ontroerend?

We lezen allemaal dagelijks de krant, de papieren versie of online, kijken bijna dagelijks het nieuws enz. De nieuwsberichten en kranten staan dan negen van de tien keer bomvol ellende. Zelden hoor je iets leuks in het nieuws of lees je iets leuks in de kranten of is het leuke nieuws aan je aandacht ontsnapt omdat de ellende de boventoon voert. Zo dachten de schrijvers van En dan nu het goede nieuws, Franka Hummels Karin Sitalsing er ook over. Die hebben in hun boek een aantal bijzondere verhalen die de kranten niet haalden in een boek geplaatst met het verhaal van de helden zoals bijvoorbeeld jongeren die dementerende ouderen bezoeken. Vandaar deze vraag aan jullie.
Het nieuwsbericht dat mij onroerde, oke, ontroeren is een groot woord, maar voor die persoon heb ik wel bewondering, las ik op de site van LINDA.NL; Te ziek om naar school te gaan, toch je studie halen: Iris (19) deed het.
Verder moest ik de afgelopen week om twee nieuwsberichten lachen met dieren in de hoofdrol. Be…

Start Een Nieuwe Toekomst - Robert Jan Blom & Mirjam Oomens


Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Je droom verwezenlijken, je werk opgeven en een nieuwe toekomst starten

Waar gaat het boek over? 
"Wie zijn droom volgt, vindt
vaak het geluk waarnaar hij
of zij al zo lang zocht'

Iedereen is geboren met idealen. Velen blijven jarenlang denken aan die idealen maar laten het leven voorbij glijden. Toch zijn er vrouwen en mannen die zich realiseren dat het straks te laat is om nog te veranderen; zij zien op tegen het leven op kantoor of in een bedrijf. Dat leven blijkt dan geen voldoening meer te geven. Eindelijk wordt dan besloten het ideaal alsnog te volgen.

"In dit boek gesprekken met mensen die soms veel hebben moeten opgeven. Maar allemaal zijn zij het over één ding eens: sinds zij de stap namen zijn zij veel gelukkiger. Wat wij altijd al vermoedden, blijkt wáár te zijn: wie een droom volgt, vindt vaak het geluk waarnaar al zo lang werd gezocht'.

– Mirjam Oomens en Robert Jan Blom

Bron: bol.com.

Omslagontwerp:
Mark Heuveling / Snegina Uzunova

Binnenwerk:
Paul Timmermans

Jaar van verschijnen:
2018

ISBN:
9789463384100

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
206

Genre:
Lifestyle

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de mooie cover van Start een nieuwe toekomst van Robert Jan Blom Mirjam Oomens krijg je een zomers gevoel. Je verlangt weer terug naar de warme zomer met de lange zomeravonden. De titel maakt nieuwsgierig. Je wilt weten wat ermee bedoeld wordt en hoe je dat dan zou moeten doen.
In Start een nieuwe toekomst van Robert Jan Blom & Mirjam Oomens lees je 20 bijzondere, inspirerende verhalen van even zovele personen die hun toekomst heel anders hebben aangepakt. Het zijn niet alleen rijke, maar ook gemiddelde mensen die ervoor kozen om hun leven vaak drastisch om te gooien. Ze laten zien dat iedereen hun droom kan verwezelijken als je echt wilt, dat het niet goed is om te blijven hangen in hetgeen wat je ongelukkig maakt. Dat je niet hoeft te wachten tot je met pensioen bent, maar dat je dat ook al eerder je droom kan laten uitkomen zodat je er langer van kan genieten. De een is er per toeval in gelopen omdat het allemaal zo liep, terwijl een ander na een ongeluk of ziekte besefte dat ze iets anders wilde, iets wat onbewust altijd in hen heeft gezeten, maar door omstandigheden niet eerder kon of niet eerder durfden. De verhalen kunnen je aanzetten om ook jouw droom te verwezenlijken.
Ze vertellen waarom ze hun dromen hebben laten uitkomen, hoe ze hun dromen hebben laten uitkomen, wat hun aanspreekt aan hun dromen, hoe hun leven is veranderd, of ze er spijt van hebben of niet, waarom ze hun dromen niet eerder hebben laten uitkomen, of ze nog terug verlangen naar hun oude bestaan, hoe hun omgeving erop reageerde, hoeveel moeite het kostte om hun dromen uit te laten komen, hoeveel ze moeten laten om dromen uit te laten komen en of het dat waard is en of ze het niet eerder hadden willen doen. Je komt meer te weten over veel gehoorde beroepen als antiekhandelaar en de wat minder bekende beroepen als schaapherders, wat daar allemaal bij komt kijken. Dat het niet altijd rozegeur en maneschijn is, maar dat die beroepen hen toch het beste liggen, het hen de meeste voldoening geeft.
Kortom, Start een nieuwe toekomst van Robert Jan Blom Mirjam Oomens is een boek met 20 inspirerende verhalen die laten zien dat je altijd je droom kan uit laten komen als je wilt en durft. Het is een boek dat je aan het denken zet en misschien wel aanzet om jouw dromen te verwezenlijken.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is heel mooi, past bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel goed gekozen, past bij het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot en beeldend.

Hoe origineel zijn de verhalen?
Heel erg origineel, want het zijn de verhalen van mensen die hun levensverhaal in het kort vertellen.

Zat je direct de verhalen?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker.

Hebben de auteurs je kunnen raken?
Ja, dat hebben ze. De verhalen laten allen zien dat je niet hoeft blijft te hangen in het beroep dat je had gekozen als je daar niet gelukkig bent. Dat je altijd voor iets anders kan kiezen. Dat is iets wat ik zelf ook altijd voor ogen heb. Ook was ik blij om te lezen dat ik niet de enige ben die geen plannen maakt voor de toekomst, maar het op me af laat komen. Daarnaast was het een verademing om te lezen dat ik niet de enige ben die jarenlang heeft lopen worstelen met wat ik echt wil. Dat er dus meer mensen zijn die pas na hun veertigste weten wat ze willen.

Mooie quote in het boek: 
Waar het om gaat is dat je moet kunnen zeggen, ik heb gedaan zoals ik gedaan heb en daar heb ik vrede mee.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder die zijn toekomst wil veranderen, maar (nog) niet durft.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteurs lezen? 
Ja, dat ga ik zeker doen.

Website van de auteurs:
Robert Jan Blom
Mirjam Oomens Twitter

Website van de uitgever:
Uitgeverij Aspekt


Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Herinneringen van vernielde generaties

Waar gaat het boek over? 
Wie denkt dat met de bevrijding van Nederland in 1945, de Tweede Wereldoorlog geëindigd is, vergist zich. Wie denkt dat de oorlog zal eindigen wanneer de laatste persoon die toen heeft geleefd is gestorven, vergist zich ook. Want de Tweede Wereldoorlog heeft ook de generaties die na de oorlog zijn geboren, getekend. Dit geldt vooral maar zeker niet uitsluitend voor mensen met een Joodse achtergrond; het leven van de zogeheten tweede generatie (en de generaties daarna) wijkt af van hun leeftijdsgenoten. Oorlog en vervolging houdt hen in de greep, hoezeer zij ook proberen een 'gewoon' leven te leiden. Het is niet verwonderlijk dat dit tot misverstanden leidt en onbegrip. Hun ouders menen dat zij niets hebben meegemaakt, hun niet-joodse vrienden en partners kunnen het niet bevatten. Wie wil weten hoe het voelt …

Quote van de Week

Het Huis Op De Klif - Felicity Hayes-McCoy

Van uitgeverij De Fontein mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Soms moet je terug naar het begin om een nieuwe weg in te slaan

Oorspronkelijke titel:
The library at the edge of the world

Oorspronkelijke uitgever:
Hachette Books Ireland

Waar gaat het boek over? 
Hanna Casey werkt als bibliothecaresse in het Ierse kustdorp Finfarran – dat wil zeggen, ze rijdt de boekenbus langs de afgelegen boerderijen en huizen hier aan het eind van de wereld. Terwijl haar dochter Jazz de wereld verkent als stewardess en haar moeder Mary steeds eigenaardiger wordt, besluit Hanna dat het tijd wordt om haar eigen leven op de rit te krijgen. Maar als de bibliotheek dreigt te sluiten, wordt Hanna tegen wil en dank de spil van het conflict tussen dorpsbewoners en gemeente.

Bron: bol.com

Vertaald door:
Ans van der Graaff

Omslagontwerp:
Barbara

Binnenwerk:
Zetspiegel, Best

Jaar van verschijnen:
2018

Druk:
Eerste druk

ISBN:
9789026143922

Bindwijze:
E-book

Aantal pagina's: