Doorgaan naar hoofdcontent

Boekvraag van de Week

Boekvraag van de week: Welk boek kan maar beter niet verfilmd worden?

Jullie weten inmiddels wel dat ik het niet zo heb op boekverfilmingen omdat de meeste boekverfilmingen tegenvallen als je het boek hebt gelezen. Je mist negen van de tien keer dingen die je in het boek hebt gelezen, waardoor je het gevoel hebt dat de film dan automatisch ook niet zo lekker loopt door de missende belangrijke dingen.
Wat mij betreft kunnen ze dan ook Hartendief op pootjes van Melinda Metz maar beter niet verfilmen. Je gaat geheid delen missen omdat het de regiseurs zelden lukt om de dieren datgene te laten doen wat ze moeten doen, zeker met katten is dat het geval. Een hond heeft daar minder last van, maar als een kat iets niet wil, dan zal die dat zeker niet doen of alleen als het hem uitkomt. Of ze moeten de kat er later inverwerken, dat het een levensechte animatie-kat is. De technieken zijn er, dus daar zal het zeker niet aan liggen. Maar wat mij betreft mogen ze dit boek laten wat het is, een boek en niet verfilmen. De film kan nooit zo humoristisch worden als het…

Start Een Nieuwe Toekomst - Robert Jan Blom & Mirjam Oomens


Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Je droom verwezenlijken, je werk opgeven en een nieuwe toekomst starten

Waar gaat het boek over? 
"Wie zijn droom volgt, vindt
vaak het geluk waarnaar hij
of zij al zo lang zocht'

Iedereen is geboren met idealen. Velen blijven jarenlang denken aan die idealen maar laten het leven voorbij glijden. Toch zijn er vrouwen en mannen die zich realiseren dat het straks te laat is om nog te veranderen; zij zien op tegen het leven op kantoor of in een bedrijf. Dat leven blijkt dan geen voldoening meer te geven. Eindelijk wordt dan besloten het ideaal alsnog te volgen.

"In dit boek gesprekken met mensen die soms veel hebben moeten opgeven. Maar allemaal zijn zij het over één ding eens: sinds zij de stap namen zijn zij veel gelukkiger. Wat wij altijd al vermoedden, blijkt wáár te zijn: wie een droom volgt, vindt vaak het geluk waarnaar al zo lang werd gezocht'.

– Mirjam Oomens en Robert Jan Blom

Bron: bol.com.

Omslagontwerp:
Mark Heuveling / Snegina Uzunova

Binnenwerk:
Paul Timmermans

Jaar van verschijnen:
2018

ISBN:
9789463384100

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
206

Genre:
Lifestyle

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de mooie cover van Start een nieuwe toekomst van Robert Jan Blom Mirjam Oomens krijg je een zomers gevoel. Je verlangt weer terug naar de warme zomer met de lange zomeravonden. De titel maakt nieuwsgierig. Je wilt weten wat ermee bedoeld wordt en hoe je dat dan zou moeten doen.
In Start een nieuwe toekomst van Robert Jan Blom & Mirjam Oomens lees je 20 bijzondere, inspirerende verhalen van even zovele personen die hun toekomst heel anders hebben aangepakt. Het zijn niet alleen rijke, maar ook gemiddelde mensen die ervoor kozen om hun leven vaak drastisch om te gooien. Ze laten zien dat iedereen hun droom kan verwezelijken als je echt wilt, dat het niet goed is om te blijven hangen in hetgeen wat je ongelukkig maakt. Dat je niet hoeft te wachten tot je met pensioen bent, maar dat je dat ook al eerder je droom kan laten uitkomen zodat je er langer van kan genieten. De een is er per toeval in gelopen omdat het allemaal zo liep, terwijl een ander na een ongeluk of ziekte besefte dat ze iets anders wilde, iets wat onbewust altijd in hen heeft gezeten, maar door omstandigheden niet eerder kon of niet eerder durfden. De verhalen kunnen je aanzetten om ook jouw droom te verwezenlijken.
Ze vertellen waarom ze hun dromen hebben laten uitkomen, hoe ze hun dromen hebben laten uitkomen, wat hun aanspreekt aan hun dromen, hoe hun leven is veranderd, of ze er spijt van hebben of niet, waarom ze hun dromen niet eerder hebben laten uitkomen, of ze nog terug verlangen naar hun oude bestaan, hoe hun omgeving erop reageerde, hoeveel moeite het kostte om hun dromen uit te laten komen, hoeveel ze moeten laten om dromen uit te laten komen en of het dat waard is en of ze het niet eerder hadden willen doen. Je komt meer te weten over veel gehoorde beroepen als antiekhandelaar en de wat minder bekende beroepen als schaapherders, wat daar allemaal bij komt kijken. Dat het niet altijd rozegeur en maneschijn is, maar dat die beroepen hen toch het beste liggen, het hen de meeste voldoening geeft.
Kortom, Start een nieuwe toekomst van Robert Jan Blom Mirjam Oomens is een boek met 20 inspirerende verhalen die laten zien dat je altijd je droom kan uit laten komen als je wilt en durft. Het is een boek dat je aan het denken zet en misschien wel aanzet om jouw dromen te verwezenlijken.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is heel mooi, past bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel goed gekozen, past bij het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot en beeldend.

Hoe origineel zijn de verhalen?
Heel erg origineel, want het zijn de verhalen van mensen die hun levensverhaal in het kort vertellen.

Zat je direct de verhalen?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker.

Hebben de auteurs je kunnen raken?
Ja, dat hebben ze. De verhalen laten allen zien dat je niet hoeft blijft te hangen in het beroep dat je had gekozen als je daar niet gelukkig bent. Dat je altijd voor iets anders kan kiezen. Dat is iets wat ik zelf ook altijd voor ogen heb. Ook was ik blij om te lezen dat ik niet de enige ben die geen plannen maakt voor de toekomst, maar het op me af laat komen. Daarnaast was het een verademing om te lezen dat ik niet de enige ben die jarenlang heeft lopen worstelen met wat ik echt wil. Dat er dus meer mensen zijn die pas na hun veertigste weten wat ze willen.

Mooie quote in het boek: 
Waar het om gaat is dat je moet kunnen zeggen, ik heb gedaan zoals ik gedaan heb en daar heb ik vrede mee.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder die zijn toekomst wil veranderen, maar (nog) niet durft.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteurs lezen? 
Ja, dat ga ik zeker doen.

Website van de auteurs:
Robert Jan Blom
Mirjam Oomens Twitter

Website van de uitgever:
Uitgeverij Aspekt


Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Herinneringen van vernielde generaties

Waar gaat het boek over? 
Wie denkt dat met de bevrijding van Nederland in 1945, de Tweede Wereldoorlog geëindigd is, vergist zich. Wie denkt dat de oorlog zal eindigen wanneer de laatste persoon die toen heeft geleefd is gestorven, vergist zich ook. Want de Tweede Wereldoorlog heeft ook de generaties die na de oorlog zijn geboren, getekend. Dit geldt vooral maar zeker niet uitsluitend voor mensen met een Joodse achtergrond; het leven van de zogeheten tweede generatie (en de generaties daarna) wijkt af van hun leeftijdsgenoten. Oorlog en vervolging houdt hen in de greep, hoezeer zij ook proberen een 'gewoon' leven te leiden. Het is niet verwonderlijk dat dit tot misverstanden leidt en onbegrip. Hun ouders menen dat zij niets hebben meegemaakt, hun niet-joodse vrienden en partners kunnen het niet bevatten. Wie wil weten hoe het voelt …

Quote van de Week

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg

Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen.
Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen.
In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloed van aangr…