Nieuwste recensie

Dat Is Misschien Nog Waar Ook! - Jacqueline Booij

Afbeelding
Van Jacqueline Booij mocht ik haar boek recenseren en ik wil haar daar hartelijk voor danken. Subtitel: Zes moderne sprookjes die je bijna zou geloven Waar gaat het boek over?  Weet je dat je soms zo enthousiast kunt worden dat je zonder vleugels kan vliegen? Dat zelfs de maan verliefd kan worden? Dat ieder mens en elk dier een 'ikvlekje' heeft? Dat er bijzondere dingen kunnen gebeuren als je de manen van een speelgoedpaardje knipt? Wist je dat niet? Als je er meer over wil weten moet je dit boek maar eens lezen, of misschien wil iemand je er wel uit voorlezen. Bron: bol Jaar van verschijnen: 2022 Druk: Eerste druk ISBN: 9789464682427 Bindwijze: Paperback Aantal pagina's: 85 Genre: Voorlezen Wat vind je van het boek?  Bij het zien van de mooie cover van Dat is misschien nog waar ook! van Jacqueline Booij krijg je meteen het idee dat je een sprookjesboek gaat lezen. Je wilt weten welke zes sprookjes worden uitgebeeld op de cover. De titel doet vermoeden dat ...

En Dan Nu Het Goede Nieuws - Franka Hummels & Karin Sitalsing


Van uitgeverij Atlas Contact mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Journalistieke verhalen die je dag beter maken

Waar gaat het boek over? 
En dan nu het goede nieuws verrast met verhalen over alledaagse helden en kleine grote acties. Van de enige vrouw met een snorkelvergunning voor de Leidse grachten, tot de ouders die de chauffeur die hun zoon doodreed steunen bij zíjn verdriet; van de veertienjarige die eigenhandig basisschoolkinderen aan hogere Citoscores helpt, tot de jongeren die dementerende ouderen bezoeken. Ze zijn overal: bijzondere mensen die haast achteloos en vaak tegen de stroom in een fijnere plek maken van hun straat, dorp of de wereld. Journalisten Franka Hummels en Karin Sitalsing komen geregeld zulke verhalen tegen. Maar die halen lang niet altijd de krant, terwijl Hummels en Sitalsing er zelf wel altijd blij van worden. Daarom is het tijd om zulke verhalen een podium te geven. Wat drijft deze gedreven Nederlanders? Hoe kwamen ze op hun uitzonderlijke idee? In En dan nu het goede nieuws zijn twaalf verrassende verhalen verzameld om de lezer te verblijden.

Bron: bol.com.

Over de auteurs:
Franka Hummels (1978) en Karin Sitalsing (1976) werken beiden als freelance journalist voor dagblad Trouw en verschillende tijdschriften en omroepen. Hummels schreef in 2011 De generator-generatie. Leven na Tsjernobyl. Sitalsing publiceerde in 2016 Boeroes. Een familiegeschiedenis van witte Surinamers, onderscheiden met de prijs Beste Groninger Boek 2018.

Bron: voorflap boek

Omslagontwerp:
Jan van Zomeren

Binnenwerk:
Zeno Drukkerij Bariet ten Brink, Meppel

Jaar van verschijnen:
2018

ISBN:
9789045037127

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
144

Genre:
Geschiedenis en maatschappij

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van En dan nu het goede nieuws van Franka Hummels Karin Sitalsing krijg je een nostalgisch gevoel naar de tijden van weleer van dat er nog een boefje bij de krantenkiosken de kranten aan de man probeerde te brengen door te vertellen wat er onder andere allemaal in de krant stond. De titel maakt nieuwsgierig. Je wilt weten wat voor goed nieuws er dan wel niet is geschreven.
Het eerste hoofdstuk maakt meteen nieuwsgierig naar de verhalen van de mensen waar je nooit over hoort, maar ondertussen toch zoveel betekenen voor anderen. Het zijn verhalen die inspireren zoals bijvoorbeeld het verhaal van een meisje van veertien die van schooltje spelen meer maakte dan het favoriete kinderspel van veel kinderen, verhalen van mensen die kunnen vergeven zoals de ouders wiens zoon is overreden en de chauffeur hebben vergeven, verhalen van mensen die omdenken zoals de moeder wiens zoon als kind opgegeven was, mensen waar je wat van kan leren zoals van de grachtensnorkelaar en mensen met doorzettingsvermogen zoals bijvoorbeeld van een vrouw die een lunchroom is begonnen waar niemand iets in zag. De mensen vertellen hoe ze erop kwamen om datgene te doen wat ze doen, waarom ze dat doen, hoe ze gevormd zijn door het leven en hoeveel voldoening hen dat geeft. Het zijn bijzondere verhalen die een glimlach op je gezicht toveren, waar je bewondering voor de mensen krijgt ook al is het voor hen de normaalste zaak van de wereld dat ze doen wat ze doen. De mensen kunnen een voorbeeld voor de mensen zijn zoals bijvoorbeeld de visser die onder het vissen tegelijk het vuilnis (en dat is echt onnoemelijk veel) uit de zee haalt en meeneemt en de man die mensen laat wandelen met zwervers.
De kranten zouden eigenlijk moeten eindigen met een goed-nieuws-bericht zodat mensen met een glimlach de krant dicht slaan en de nieuwsuitzendingen zouden ook moeten eindigen met een goed-nieuws-bericht zodat de mensen met een goed gevoel naar het volgende programma gaan of iets anders gaan doen. Het zou de mensen vrolijker maken als ze zien dat het niet alleen maar kommer en kwel is in de wereld, maar dat er ook genoeg leuke dingen gebeuren in de wereld die kunnen inspireren, een voorbeeld kunnen zijn of je gewoon blij maken.
Kortom; En dan nu het goede nieuws van Franka Hummels Karin Sitalsing is een heerlijk boek boordevol goed-nieuws-verhalen van mensen die een voorbeeld voor anderen kunnen zijn. Het zijn verhalen die laten zien dat de wereld niet zo slecht is als dat het dagelijks in de media wordt weergegeven. Dat er ook genoeg goede dingen gebeuren.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend, past bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen, past bij het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot en beeldend.

Hoe origineel zijn de verhalen?
Heel erg origineel, want het zijn de verhalen van mensen die echt gebeurd zijn.

Wat vind je van de opbouw van het verhalen?
Die is goed.

Zat je direct in de verhalen?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker. Je wilt gewoon alle verhalen lezen om te weten wat de mensen insprireert, waarom ze iemand vergeven hebben, waarom ze datgene doen wat ze doen.

Zijn de verhalen geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze stuk voor stuk.

Hebben de auteurs je kunnen raken?
Ja, dat hebben ze. Het is bewonderenswaardig hoe mensen de dader kunnen vergeven, de wereld een beetje schoner maken, hoe ouders hun zoon toch zijn favoriete sport kunnen laten uitoefenen ondanks zijn handicap en hoe een kind van veertien van een kinderspel iets serieus maakt, maar ook de andere verhalen hebben me geraakt. Stuk voor stuk zijn het verhalen die insprireren en laten zien hoe het ook kan.

Mooie quote in het boek: 
Wie achterom blijft kijken, wordt een zoutpilaar.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder die van inspirerende, waar gebeurde verhalen houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien wel.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteurs lezen? 
Ja, dat denk ik wel.

Leesfragment:
Ga naar de website van Atlas Contact om een leesfragment van het boek te lezen.

Website van de auteur:
Karin Sitalsing

Website van de uitgever:
uitgeverij atlas contact












Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg