Van Jacqueline Booij mocht ik haar boek recenseren en ik wil haar daar hartelijk voor danken. Subtitel: Zes moderne sprookjes die je bijna zou geloven Waar gaat het boek over? Weet je dat je soms zo enthousiast kunt worden dat je zonder vleugels kan vliegen? Dat zelfs de maan verliefd kan worden? Dat ieder mens en elk dier een 'ikvlekje' heeft? Dat er bijzondere dingen kunnen gebeuren als je de manen van een speelgoedpaardje knipt? Wist je dat niet? Als je er meer over wil weten moet je dit boek maar eens lezen, of misschien wil iemand je er wel uit voorlezen. Bron: bol Jaar van verschijnen: 2022 Druk: Eerste druk ISBN: 9789464682427 Bindwijze: Paperback Aantal pagina's: 85 Genre: Voorlezen Wat vind je van het boek? Bij het zien van de mooie cover van Dat is misschien nog waar ook! van Jacqueline Booij krijg je meteen het idee dat je een sprookjesboek gaat lezen. Je wilt weten welke zes sprookjes worden uitgebeeld op de cover. De titel doet vermoeden dat ...
Link ophalen
Facebook
X
Pinterest
E-mail
Andere apps
Slag Bij Chatham - Graddy Boven
Link ophalen
Facebook
X
Pinterest
E-mail
Andere apps
Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Subtitel:
Nederlanders op de Medway Waar gaat het boek over?
Dit jaar is het 351 jaar geleden dat de Nederlanders de Engelsen op de Medway, een zijrivier van de Theems, een gevoelige nederlaag toebrengen. Een ideaal moment om de Tocht naar Chatham te gedenken. Slag bij Chatham. Nederlanders op de Medway verhaalt over de gewaagde maritieme militaire onderneming in juni 1667 met als doel de Engelse marinebasis aan de oevers van de Medway aan te tasten. De Tocht naar Chatham is een initiatief van raadspensionaris Johan de Witt en is bedoeld om de vredesonderhandelingen met Engeland in Breda te bespoedigen, het einde van de Tweede Engelse oorlog (1665-1667) af te dwingen en de Nederlandse hegemonie op zee te herstellen. Op 7 juni 1667 zeilt de vloot onder leiding van de koortsige Michiel Adriaansz. de Ruyter en Cornelis de Wit het Texelse zeegat uit. Daarna volgt het veroveren van fort Sheerness, het losmaken van de ketting over de Medway bij Gillingham, de inname van de Royal Charles en de actie bij Upnor Castle, waarbij de koningsschepen Loyal London, de Royal Oak en de Royal James tot aan de waterlijn in vlammen opgaan. Slag bij Chatham. Nederlanders op de Medway brengt de hoofdrolspeler Michiel Adriaensz. de Ruyter, Cornelis de Witt, Jan van Brakel, Aert Jansse van Nes en Willem Joseph van Ghent tot leven, volgt de schepen van nabij tot aan Upnor Castle, beschrijft het gevaar dat voortdurend op de loer ligt en doet de spanning van deze krankzinnige expeditie en de wanhoop van de Engelsen duidelijk voelen.
Omslagontwerp:
Thomas Wunderink Binnenwerk:
Brigitte de Graaf Jaar van verschijnen:
2018 EAN:
9789463381178
Bindwijze:
Paperback Aantal pagina's:
270 Genre:
Geschiedenis en maatschappij
Prijs:
€21,95 Wat vind je van het boek?
Bij het zien van de schitterende cover van Slag bij Chatham van Graddy Boven weet je meteen dat je een historisch boek over de zeevaart gaat lezen. De titel laat niets aan de verbeelding over en zal bij een ieder die de Nederlandse geschiedenis kent, een belletje doen rinkelen. Velen zullen erover gehoord hebben.
Het voorwoord geeft in het kort weer wat je van het boek kan verwachten, waardoor je zin krijgt om het hele verslag van dag tot dag te lezen van hoe de Slag bij Chatham is gegaan. De auteur vertelt hoe hij erop is gekomen om dit boek te schrijven en welk boek hem inspireerde om dit boek te schrijven. Je kan zien dat de auteur veel onderzoek heeft gedaan voordat hij dit boek schreef. Je krijgt daardoor een heel goed beeld van hoe de slag bij Chatham verliep. Slag bij Chatham van Graddy Boven leest als een spannend jongensboek, waarvan je in dit geval de afloop al weet. Mits je de geschiedenis ervan kent, maar toch blijft het spannend, zit je in spanning of ze het wel redden, of het misschien niet krankzinnig is wat ze van plan zijn en of ze er beter maar vanaf kunnen zien.
Van dag tot dag lees je wiens idee het was om de tocht naar Chatham te ondernemen, wat precies de plannen waren, wat er allemaal bij kwam kijken, waarom ze de expeditie ondernamen, hoe de expeditie verliep, welke schepen er werden ingezet, hoeveel bemanning mee ging, hoeveel slachtoffers er vielen,welke schepen er werden veroverd en in brand waren gestoken of gezonken en wat er gebeurde met mensen die de bevelen van hogerhand negeerden zoals bijvoorbeeld voor plunderen in de plaatsen.
Je leest niet alleen de kant van de Nederlanders, maar ook van de Engelsen, je krijgt zo een beeld van hoe het gegaan is aan beide kanten.
In het nawoord van Slag bij Chatham van Graddy Boven vertelt de auteur waarom de Nederlanders de slag hadden kunnen winnen en wat de Engelsen ervan vonden dat de Nederlanders hen een nederlaag toebrachten, hoe het ook had kunnen lopen. Daarnaast lees je hoe sommigen de schuld van de nederlaag in andermans schoenen schoven, waarom ze dat deden.
De schitterende tekeningen, schilderijen en de aantekeningen van diverse personen als Michiel de Ruyter maken het boek compleet. Je krijgt een nog beter beeld van de expeditie en van de belangrijkste personen als Michiel de Ruyter en de gebroeders De Witt.
Kortom; Slag bij Chatham van Graddy Boven is een heel interessant boek over de slag bij Chatham. Het is een uitgebreid verhaal over de expeditie die van dag tot dag is beschreven. Het vertelt het verhaal van zowel de Nederlandse- als de Engelse kant, waardoor je een goed beeld krijgt van waarom de Nederlanders dit hadden kunnen winnen en waarom de Engelsen dit verloren, maar ook waarom de Nederlanders deze tocht ondernamen. Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek. Wat vind je van de cover?
Die is schitterend, past bij het boek. Wat vind je van de titel van het boek?
Die is heel erg goed gekozen, want daar draait het boek om. Wat vind je van de schrijfstijl?
Die is lekker vlot en beeldend. Het boek leest als een spannend jongensboek. Hoe origineel is het verhaal?
Heel erg origineel. Voor zover ik weet is er nooit eerder zo uitgebreid over de slag bij Chatham geschreven. Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is goed. Het boek is chronologisch geschreven. Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in. Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker. Als je er eenmaal in begint kan je niet meer stoppen met lezen, ook al weet je hoe het afloopt. Althans, als je de geschiedenis ervan kent. Wat vond je van de locaties in het boek?
Over het algemeen mooi. Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat denk ik wel.
Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft hij. Ik vind het bewonderenswaardig dat Michiel zijn gevoel heeft kunnen wegcijferen en toch deed wat zijn vriend voorstelde en de mensen wist over te halen om toch deze expeditie te ondernemen met alle gevolgen van dien. Het was toch een riskante expeditie die ook anders had kunnen aflopen. Mooie quote in het boek:
Jezelf op zo'n belangrijk moment wegcijferen getuigd van inzicht en leiderschap. Zou je het boek aanraden?
Ik kan iedereen het boek aanraden. Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder die geïnteresseerd is in de maritieme geschiedenis. Hoeveel sterren geef je het boek?
5 sterren. Ga je het boek nog een keer lezen?
Misschien wel.
Ga je het boek houden of geef je het weg?
Dit boek mag terug in de boekenkast. Ik ben heel benieuwd hoe lang het boek in de boekenkast blijft staan voordat mijn man het boek gaat lezen. Toen ik het boek van de uitgeverij kreeg, kreeg ik geen kans om het te bekijken en geloof me, dat gebeurt zeer zelden. We vochten nog net niet om het boek. De titel en de cover hadden meteen zijn aandacht, maar hij was zo lief om mij eerst het boek te laten lezen.
Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden. Ga je vaker een boek van deze auteur lezen?
Ja, dat ga ik zeker.
Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Subtitel: Herinneringen van vernielde generaties Waar gaat het boek over? Wie denkt dat met de bevrijding van Nederland in 1945, de Tweede Wereldoorlog geëindigd is, vergist zich. Wie denkt dat de oorlog zal eindigen wanneer de laatste persoon die toen heeft geleefd is gestorven, vergist zich ook. Want de Tweede Wereldoorlog heeft ook de generaties die na de oorlog zijn geboren, getekend. Dit geldt vooral maar zeker niet uitsluitend voor mensen met een Joodse achtergrond; het leven van de zogeheten tweede generatie (en de generaties daarna) wijkt af van hun leeftijdsgenoten. Oorlog en vervolging houdt hen in de greep, hoezeer zij ook proberen een 'gewoon' leven te leiden. Het is niet verwonderlijk dat dit tot misverstanden leidt en onbegrip. Hun ouders menen dat zij niets hebben meegemaakt, hun niet-joodse vrienden en partners kunnen het niet bevatten. Wie wil weten hoe h...
Van Edwin J.F. Delsing mocht ik dit boek recenseren. Ik wil hem daar hartelijk voor danken. Subtitel: Fundament voor een ongedwongen samenleving volgens universele beginselen Waar gaat het boek over? Deze zoektocht is op iets anders uitgelopen. Het resultaat ligt nu verwoord in een boek met de titel “Het Libertarische Sociaal Contract”. Het omslag laat een “kettingbreker” zien, een man, die zichzelf bevrijdt uit de ketenen van … Ja, van wat eigenlijk? De twee fundamentele uitgangspunten van het libertarisme, individuele zelfbeschikking en non-agressie, zijn uitgewerkt in het Libertarische Sociaal Contract. Met zulk een écht contract, in de vorm van een verklaring aan je medemens, definieer je jezelf tot zelfbeschikt mens, die te kennen geeft vreedzaam te willen samenleven met anderen die – wederzijds – het individuele zelfbeschikkingsrecht respecteren. Vanuit die zelfbeschikking geef je jezelf, als je dat wilt, een Libertarische Grondwet. Een voorstel voor zo’n Libertarische G...
Van uitgeverij De Fontein mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over? Kort nadat haar zus verdwijnt, is Fay na een kickbokstraining getuige van een gruwelijke afranseling. Ze wil contact met de politie opnemen, maar ontvangt een dreigement: als ze niet zwijgt, wordt ook zij afgetuigd. Tijdens een Halloweenfeest wordt er weer een toegetakeld meisje gevonden. Fay vermoedt een verband tussen de verdwijning van haar zus en de afranselingen. Maar haar zoektocht brengt haarzelf én anderen in levensgevaar. Bron: bol.com . Omslagontwerp: Wil Immink Design Jaar van verschijnen: 2018 ISBN: 9789026143496 Bindwijze: E-book Aantal pagina's: 158 Genre: Young adult, thrillers, jeugd Verfilmd? Het boek is (nog) niet verfilmd, maar het leent zich er goed voor om te verfilmd te worden. Wat vind je van het boek? Bij het zien van de cover van Knock-out van Cis Meijer krijg je een soort angstgevoel, je...
Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over? De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen. Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen. In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloe...
Reacties
Een reactie posten