Nieuwste recensie

Dat Is Misschien Nog Waar Ook! - Jacqueline Booij

Afbeelding
Van Jacqueline Booij mocht ik haar boek recenseren en ik wil haar daar hartelijk voor danken. Subtitel: Zes moderne sprookjes die je bijna zou geloven Waar gaat het boek over?  Weet je dat je soms zo enthousiast kunt worden dat je zonder vleugels kan vliegen? Dat zelfs de maan verliefd kan worden? Dat ieder mens en elk dier een 'ikvlekje' heeft? Dat er bijzondere dingen kunnen gebeuren als je de manen van een speelgoedpaardje knipt? Wist je dat niet? Als je er meer over wil weten moet je dit boek maar eens lezen, of misschien wil iemand je er wel uit voorlezen. Bron: bol Jaar van verschijnen: 2022 Druk: Eerste druk ISBN: 9789464682427 Bindwijze: Paperback Aantal pagina's: 85 Genre: Voorlezen Wat vind je van het boek?  Bij het zien van de mooie cover van Dat is misschien nog waar ook! van Jacqueline Booij krijg je meteen het idee dat je een sprookjesboek gaat lezen. Je wilt weten welke zes sprookjes worden uitgebeeld op de cover. De titel doet vermoeden dat ...

Stratenmaker Van God - Piet Van Der Vloed


Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
"Aangrijpend en humoristisch'

Peter, een christen met een helder Godsbeeld, wordt door een uitgever uitgenodigd om zijn Bijbelstudies te publiceren. Hij produceert een aantal studies die grote instemming vinden. Maar nog voor het boek het levenslicht ziet, neemt Peters leven een dramatische wending, waardoor hij zelf niet meer uit de voeten kan met wat hij heeft geschreven. Dit leidt tot een confrontatie waarbij geloofsbelevingen op indringende wijze tegenover elkaar komen te staan.

Stratenmaker van God is religieuze fictie en tegelijk zeer realistisch vanwege de herkenbaar beschreven psychologische processen. Triviale, vaak hilarisch beschreven gebeurtenissen krijgen ongemerkt diepere betekenissen in momenten van ontreddering en ingrijpend verdriet waardoor het verhaal een sterke gelaagdheid kent. Het is een verhaal van iemand die ontdekt dat God afwezig is op het moment dat hij Hem het hardst nodig heeft.

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Piet van der Vloed (1953) groeide op in een traditioneel gereformeerd gezin. Hij maakte op latere leeftijd een overstap naar de evangelische wereld.

Bron: achterkant boek

Omslagontwerp:
Hans Kleijer, Paperclip Design

Binnenwerk:
Brigitte de Graaf

Jaar van verschijnen:
2019

EAN:
9789463385558

Bindwijze:
Papetback

Aantal pagina's:
296

Genre:
Literatuur en romans

Verfilmd?
Het boek is (nog) niet verfilmd.

Prijs:
€19,95

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de mooie cover van Stratenmaker van God van Piet van der Vloed vraag je je af waarom een stratenmaker op zee een pad aanlegt zonder dat er een stuk land onder ligt. Je ziet dat er ook al scheuren in het pad komen alsof de zee wil zeggen dat die het er niet mee eens is en het pad uiteindelijk in de zee laat verdwijnen. De titel maakt nieuwsgierig, je wilt weten wat ermee bedoeld wordt.
In Stratenmaker van God van Piet van der Vloed geeft de hoofdpersoon zijn mening over wat er in de Bijbel staat, hoe je bepaalde teksten volgens hem, zoals bijvoorbeeld over Adam en Eva, moet lezen. Hij stelt zichzelf vragen en gaat in gesprek met zijn gezin en zijn uitgever die hem soms kritische vragen stellen, hun soms felle mening geven. Daardoor lees je niet alleen hoe het zit volgens de hoofdpersoon, maar krijg je van diverse kanten een andere kijk op bepaalde teksten in de Bijbel, de tien geboden en van Bijbelse personen. Langzaamaan kom je meer te weten over de hoofpersoon en zijn gezin. Je krijgt door de denkwijze van de hoofdpersoon een heel goed beeld over hoe hij is, hoe hij is als vader, hoe hij denkt over ongelovigen, waar hij een hekel aan heeft, wat de rol van de kerk is in zijn gezin, hoe hij anderen en zichzelf een spiegel voorhoudt en hoe hij, vooral na een ingrijpende gebeurtenis, worstelt met het geloof, op zoek gaat naar antwoorden op diverse vragen over het geloof. Het verhaal kan voor, vooral gelovigen herkenbaar zijn, zeker na een ingrijpende gebeurtenis wanneer het geloof in God even wankelt omdat het een te heftige gebeurtenis is.
In Stratenmaker van God van Piet van der Vloed lees je of je de Bijbel letterlijk moet nemen of niet, of het erg is als je soms afwijkt van wat er in de Bijbel staat en wat er door de mens is verzonnen en wat er echt in de bijbel staat. Het is een boek dat je aan het denken zet, aan het discusiëren zet met anderen. De Bijbel wordt in dit boek goed uitgelegd.
Bij dit soort boeken verwacht je dat er langdradige, droge stukken in zullen staan, maar de auteur wist precies wanneer hij het even luchtig, humorvol moest maken voordat sommige stukjes langdradig zouden worden. Daardoor leest het boek vlot weg. Een doos met tissues moet je wel bij de hand hebben, want er zitten een paar emotionele stukjes in. De situaties zijn zo beeldend geschreven, dat je het gevoel hebt dat je erbij bent, dat je het zelf meemaakt.
Kortom; Stratenmaker van God van Piet van der Vloed is een aangrijpend, maar ook humorvol verhaal over de zoektocht naar antwoorden op diverse vragen over het geloof. De teksten in de Bijbel, de tien geboden en een paar Bijbelse personen worden vanuit diverse kanten bekeken, waardoor je een andere kijk erop krijgt.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is mooi, past bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen, past bij het boek.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is over het algemeen, vlot, beeldend en humorvol.

Hoe origineel is het verhaal?
Heel erg origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is goed. Het boek is chronologisch geschreven waarbij er af en toe teruggeblikt wordt in de tijd als het verhaal erom vraag.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Niet altijd, maar dat lag aan mij omdat ik mij soms liet afleiden door andere dingen.

Heeft het plot je verrast?
Niet echt, maar dat is in dit geval niet erg.

Is het verhaal geloofwaardig?
Ja, dat is het verhaal zeker.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze stuk voor stuk.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Geeske, om haar Amsterdamse humor en om wie ze is in het algemeen.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Ik had aan niemand een hekel.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Nee, dat kan ik niet. Hij is aardig, maar we zouden teveel botsen.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Over het algemeen mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat lukt me wel.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft hij een paar keer. Zonder teveel te verraden heeft de dramatische gebeurtenis wat Peter meemaakt en zijn gevoelens daarna me geraakt en ook de dramatische gebeurtenis van Roy heeft me geraakt. Meer kan ik niet zeggen, want dan zou ik teveel verraden.

Mooie quote in het boek:
Ik denk dat God ook geniet als wij genieten. 

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder die van boeken houdt waarin dieper wordt ingegaan op het geloof, het geloof van diverse manieren wordt bekeken.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien wel.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk wel dat dit boek mij nog even bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Dat denk ik wel, hangt van het boek af.

Website van de auteur:
DE BIJBELLEZER

Website van de uitgever:
UITGEVERIJ ASPEKT






















Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg