Een Huis Vol Vragen - Rob Van Dorssen


Van UITGEVERIJ NOBELMAN mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Waar gaat het boek over? 
Johan heeft maar weinig contact met zijn vader. Het bericht van het plotselinge overlijden van zijn vader zet zijn wereld compleet op zijn kop. Tot dan toe kabbelde zijn leven voorspelbaar voort, maar ineens dreigt Johan ten onder te gaan in een stroomversnelling aan gebeurtenissen. Wat hij meende te weten over zijn vader lijkt helemaal niet te kloppen. Op angstaanjagende wijze wordt hij achtervolgd door een verleden. Een verleden dat hij totaal niet kent. De vragen stapelen zich op. Aan zijn vader kan Johan ze niet meer stellen. Ook het huis van zijn vader levert vooral vragen op en weinig antwoorden. In de nachtmerrie waarin Johan na het overlijden van zijn vader belandt vormen diamanten de rode draad.

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Rob van Dorssen is geboren in Den Haag en studeerde in Leiden. Een sollicitatiegesprek in Groningen was meteen zijn eerste kennismaking met Groningen. Inmiddels woont hij al vele jaren in het Noorden.

Op NPO radio 1 had Frits Spits een aantal jaren geleden in zijn programma De Taalstaat een rubriek "schrijf een roman in 140 woorden'. Een paar dagen na zijn inzending mocht Rob van Dorssen zijn roman live voorlezen in De Taalstaat. Na afloop spoorde Frits Spits hem aan om vooral door te gaan met schrijven. Deze aansporing heeft geleid tot de literaire thriller Het huis vol vragen.

De roman in 140 woorden is achter in dit boek als bijlage opgenomen onder de titel Schakel in vriendschap.

Bron: achterkant boek

Omslagontwerp:
Sven Schriever

Jaar van verschijnen:
2019

EAN:
9789491737442

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
184

Genre:
Literaire thrillers

Verfilmd?
Het boek is (nog) niet verfilmd, maar leent zich er goed voor om verfilmd te worden. Thom Hoffman zou dan de rol van Johan kunnen spelen en Jennifer Hoffman de rol van Lara. Ik weet het, nu valt het wel op dat ik de serie Dokter Tinus aan het volgen ben, maar ik vind die twee ook heel erg geschikt voor de hoofdpersonen van dit boek, mocht het boek ooit verfilmd worden.

Prijs:
€19,95

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Een huis vol vragen van Rob van Dorssen ben je benieuwd naar waarom er bloed kleeft aan de diamant, wat het verhaal erachter is. De titel maakt nieuwsgierig, je wilt er meer over weten.
Meteen vanaf de eerste bladzijde wordt je meegezogen in een bloedstollende thriller dat je niet niet  meer kan neerleggen als je er eenmaal in bent begonnen, zo te verder je in het verhaal bent, zo meer je wilt weten hoe het eindigt. Het is een verhaal met een paar heel erg ongeloofwaardige momenten, dat je gaat geloven dat het wel echt moet zijn, hoe ongeloofwaardig het ook is. Pas tegen het eind lees je of het allemaal echt zo ongeloofwaardig is of niet. Het is een verhaal met vele spannende momenten zoals bijvoorbeeld tijdens een achtervolging, met emotionele momenten zoals bijvoorbeeld bij een mooi feest (tissues mag je wel in de buurt houden) en humorvolle momenten zoals bijvoorbeeld tijdens een bezoek aan een kroeg, die aan de gasten te zien, misschien beter zijn naam kan veranderen. Het is een verhaal met heel veel verrassende wendingen, steeds als je een vermoeden hebt hoe het verhaal zal gaan lopen, loopt het weer anders. Sommige dingen zijn wel voorspelbaar, maar dat is niet storend. Het is een verhaal met een verrassend plot die je niet ziet aankomen, je verwacht een ander plot.
Een huis vol vragen van Rob van Dorssen is een thriller over een man die pas na de dood van zijn vader zijn vader echt leert kennen, die meer komt te weten over het verleden van zijn vader. Was hij wel de man die hij was of speelde hij jarenlang een rol? De hoofdpersoon maakt in een korte tijd diverse gebeurtenissen mee waarin diamanten de hoofdrol spelen en ook buiten hem om gebeurt van alles, wat op een gegeven moment op de vraag brengt of het allemaal met elkaar te maken heeft of toch niet en of sommige gebeurtenissen uit het heden misschien te maken hebben met gebeurtenissen uit het verleden. Het is een verhaal met een aantal familiegeheimen die langzaamaan onthuld worden, maar of de hoofdpersoon daar blij mee is? Sommige verhalen blijken toch iets anders in elkaar te zitten dan gedacht. Daarmee laat het verhaal zien dat er meestal meerdere kanten aan een verhaal zitten. Langzaamaan vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats.
Kortom; Een huis vol vragen van Rob van Dorssen is een thriller dat je meteen vanaf de eerste bladzijde meeneemt en niet meer los laat. Het is een thriller dat in je gaat zitten. Eenmaal erin begonnen wil je alleen nog maar weten hoe het zal eindigen.

Op een van de laatste bladzijdes van dit boek kan je nog een superkorte roman lezen, die je een paar keer over moet lezen om te begrijpen wat de hoofdpersoon is van deze roman. De auteur heeft dat op een geniale manier verwoordt en zet je daarmee aan het denken.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend, past bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen. Het is een titel dat nieuwsgierig maakt.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot en beeldend.

Hoe origineel is het verhaal?
Redelijk origineel.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is goed. Het verhaal is chronologisch geschreven waarbij er vak terug geblikt wordt in de tijd als het verhaal erom vraagt.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker, als je er eenmaal in begint, kan je niet meer stoppen met lezen.

Heeft het plot je verrast?
Ja, dat heeft het plot zeker, ik had een ander plot verwacht.

Is het verhaal geloofwaardig?
Over het algemeen wel, maar soms is een stukje zo ongeloofwaardig dat je toch gelooft dat het waar is.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze stuk voor stuk.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Lara, omdat ze haar vrouwtje staat en mensen tot rust weet te brengen.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Ik ben er nog niet uit aan wie ik een grotere hekel heb.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Ja, dat denk ik wel.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Haarlem is een hele mooie stad en de andere plaatsen klinken ook mooi.

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat gaat me goed af.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, datgene wat Johan mee maakt heeft me echt geraakt, maar ook het verhaal van zijn moeder heeft me geraakt. Meer kan ik niet zeggen, want dan zou ik teveel verraden.

Mooie quote in het boek: 
Ik heb niet alleen een doorzonwoning maar ook een doorwindwoning.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder die van thrillers houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de uitgever:
UITGEVERIJ NOBELMAN







Koop het boek bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg