Hart Voor Vrouwen - Angela Maas



Hart voor vrouwen van Angela Maas is een boek dat iedere vrouw, arts en cardioloog zou moeten lezen

Voor elk verkocht boek van Hart voor vrouwen van Angela Maas gaat er €2,- naar wetenschappelijk onderzoek. Je steunt er met het kopen van dit boek een goed doel mee, zodat er een nog beter beeld komt van onder andere waarom mensen bepaalde hartklachten krijgen, hoe het zit tussen mannen en vrouwen en raciale en cultuurverschillen en hoe men de klachten het beste kan behandelen per persoon.

Angela Maas legt in Hart voor vrouwen op een heldere en duidelijke manier uit hoe het hart werkt, welke hartziekten je kan krijgen en welke behandeling ervoor nodig is.

Hart voor vrouwen van Angela Maas gaat over het vrouwenhart, hoe anders die is dan het mannenhart. Niet alleen wat klachten betreft, maar ook wat behandeling betreft en dat het ook vaak per raciale en cultuurverschillen anders kan werken. Het boek laat onder andere zien dat men in de medische opleiding zelfs nog tot begin van deze eeuw het vrouwenhart naast de meetlat van het mannenhart legde. In tien hoofdstukken krijg je onder andere te lezen over hoe men vroeger, en vaak nu nog steeds, met 'vrouwenklachten' omging, dat men de klachten van vrouwen niet serieus nam, over kanker en hartklachten, menopauze, hartinfarcten en krijg je tips hoe je bijvoorbeeld een hartinfarct kan proberen te voorkomen. Daarnaast geeft de auteur uitleg aan de hand van patiënten die ze in haar praktijk heeft gehad.

Angela Maas heeft Hart voor vrouwen op een heldere en duidelijke manier geschreven zodat iedereen het boek kan lezen, er wat van kan leren. Voor diegenen die vrezen dat het boek bol staat met moeilijke termen, dat valt reuze mee, er worden nauwelijks moeilijke termen gebruikt. Als er al moeilijke termen gebruikt worden, dan worden die heel erg duidelijk uitgelegd.

Voor veel vrouwen zullen de praktijkvoorbeelden herkenbaar zijn omdat ze iets soort gelijks hebben meegemaakt. Hart voor vrouwen van Angela Maas laat zien dat vrouwen hun klachten serieus moeten nemen, dat die vaak meer inhouden dan artsen je willen doen geloven en dat dat vaak met een simpel pilletje te verhelpen is.

Het boek laat zien hoe veel artsen vandaag de dag nog steeds het vrouwenhart langs de meetlat van het mannenhart leggen omdat het ze zo is geleerd, terwijl een vrouwenhart heel anders klopt dan een mannenhart. Niet alleen het vrouwenhart klopt anders, maar ook de raciale en cultuurverschillen kunnen een verschil maken voor het hart. In dit boek wordt dat heel goed uitgelegd, net zoals de risicofactoren bij bijvoorbeeld kanker en de overgang, wat dat voor het hart betekent. De tips die Angela Maas in Hart voor vrouwen geeft zijn makkelijk op te volgen. Je kan merken dat ze een hart voor haar vak heeft en niet bang is om te laten weten dat ze de afgelopen dertig jaar veel heeft geleerd van haar patiënten en nog steeds bijleert.

Kortom; Hart voor vrouwen van Angela Maas is een boek dat iedere vrouw, arts en cardioloog zou moeten lezen. Op een heldere manier wordt het verschil uitgelegd tussen een mannen- en vrouwenhart. Het is een boek dat voor veel vrouwen tot steun kan zijn.

Hoeveel sterren geef je het boek?
5 sterren.

Website van uitgeverij:


Koop bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg