Doorgaan naar hoofdcontent

Quote van de Week

Bron: Cosmopolitan

Ankerplaats - Irene Hannon


Van KokBoekencentrum mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Een Hope Harbor-roman
Hij hoopt oude fouten te kunnen goedmaken. Zij hoopt vooral de dag door te komen. Kunnen ze samen een nieuwe start maken?

Oorspronkelijke titel:

Waar gaat het boek over? 
'Ankerplaats': een meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke liefde tussen een ex-crimineel en een politieagente.

In "Ankerplaats', het derde deel in de serie "Hope Harbor', neemt Irene Hannon de lezer weer mee naar het gelijknamige idyllische kustplaatsje. Daar bloeit een onwaarschijnlijke liefde op tussen politieagente Lexie en ex-crimineel Adam.

Lexie Graham voedt in haar eentje een kind op en is elke seconde van de dag druk bezig. Zij heeft geen tijd voor de liefde. Adam Stone probeert als ex-crimineel een eerlijk bestaan op te bouwen. Wie had gedacht dat uitgerekend deze twee mensen als een blok voor elkaar zouden vallen? En toch gebeurt het, want in Hope Harbor komen uitersten bij elkaar en is alles mogelijk.

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Irene Hannon schreef eerder de Hope Harbor-romans Cranberryzomer en Zeerozen. Ze bedacht dit fictieve dorpje op een reis langs de kust van Oregon. Ze hoopt dat haar lezers genieten van hun bezoek aan dit heerlijke plaatsje, vol romantische en hartverwarmende verhalen.

Bron: achterkant boek

Vertaald door:
Lia van Aken

Omslagontwerp:
Villa Grafica

Binnenwerk:
Crius Group

Jaar van verschijnen:
2020

EAN:
9789029729826

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
352

Genre:
Literatuur en romans

Verfilmd?
Het boek is (nog) niet verfilmd, maar leent zich er goed voor om verfilmd te worden.

Prijs:
€21,99

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Ankerplaats van Irene Hannon krijg je een vakantiegevoel. Je wilt er heen om lekker uit te waaien en te genieten van de rust en de geluiden die daar horen te horen. De titel maakt nieuwsgierig. 
Ankerplaats van Irene Hannon is het derde deel in de Hope Harbor-roman serie, maar is los te lezen. Mocht je de eerste twee delen hebben gemist, dan heb je niet het gevoel dat je iets hebt gemist als je dit deel hebt gelezen. Je wilt dan in ieder geval ook de eerste twee delen lezen en de delen die nog komen wil je ook lezen.
Meteen vanaf de eerste bladzijde wordt je meegezogen in een verhaal boordevol emoties. Het is aan te raden om een doos tissues bij de hand te houden, want er zitten genoeg emotionele momenten in waarbij je het niet droog kan houden zoals bijvoorbeeld het moment dat Adam vrienden werd met Clyde, je wordt ook boos om wat Clyde is aangedaan. Ondanks dat het einde voorspelbaar is, zitten er genoeg verrassende wendingen in die je niet ziet aankomen zoals bijvoorbeeld een valse beschuldiging. 
Ankerplaats van Irene Hannon vertelt het verhaal van Lexie Graham die als politiechef werkt en krijgt te maken met een golf van diefstal en vandalisme. De vraag is wie erachter zit. Zij is niet alleen politiechef, maar ook moeder van een vijfjarig zoontje waar ze dol op is. Ondertussen worstelt ze al jaren met een schuldgevoel, maar is dat wel terecht? Langzaamaan kom je te weten hoe het met de vader van haar zoontje zit.
Daarnaast heb je Adam die een ex-crimineel is en een nieuwe start wil maken, die nooit meer terug naar het verleden van vroeger wil. Langzaamaan kom je meer te weten over zijn verleden, hoe hij in de criminaliteit belandde en krijg je steeds meer bewondering voor hoe hij zich staande weet te houden. Ondanks dat zijn verleden als crimineel geen leuke tijd was, blijkt juist die ervaring die hij heeft, daarmee een jongen te kunnen helpen op het rechte pad te blijven. De vraag is of het hem lukt.
Het zijn twee mensen die enerzijds mijlenver uit elkaar staan, maar tegelijkertijd ook veel gemeen hebben zoals bijvoorbeeld hun onzekerheden en hun angsten. Het zijn twee mensen die je alle geluk van de wereld wenst.
Ankerplaats van Irene Hannon is een heerlijke feelgood verhaal met alle ingrediënten erin die je verwacht van dit soort verhalen. Het is een verhaal waarbij je het, zoals gezegd, niet altijd droog kan houden, met ontroerende momenten zoals bijvoorbeeld het moment dat Matt en Clyde samen slapen, momenten dat je kwaad wordt zoals bijvoorbeeld dat Brenda een ongenode gast op bezoek krijgt, je zit in spanning als Lexie haar verhaal vertelt over Joe en moet geregeld lachen zoals bijvoorbeeld om het gekibbel van twee kerkvorsten. Het is een verhaal over hoop houden, de moed niet verliezen, dat er betere tijden aankomen, dat als het echte liefde is, rang en stand er niet toe doen, dat je als je wilt, altijd kan veranderen en hoe belangrijk het soms is om onvoorwaardelijke steun van anderen te hebben.
Kortom; Ankerplaats van Irene Hannon is een heerlijke feelgood roman met de nodige emoties, tikkeltje voorspelbaar, maar kent desondanks dat genoeg verrassende wendingen die je niet ziet aankomen. Je wilt zelf in Hope Harbor gaan wonen, omdat het een dorpje is waar je jezelf kan zijn en men elkaar snel accepteert. Als je het boek uit hebt, ga je de bijzondere inwoners missen.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is schitterend, past bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen. Het is een titel die je op meer manieren kan zien.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot en beeldend waardoor het boek vlot weg leest.

Hoe origineel is het verhaal?
Niet echt origineel, maar dat is in dit geval niet erg.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Die is goed. Het verhaal is op een chronologische manier geschreven waarbij er soms teruggeblikt wordt in de tijd als het verhaal erom vraagt.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker. Als je er eenmaal in bent begonnen, kan je niet meer stoppen met lezen.

Heeft het plot je verrast?
Nee, maar dat is in dit geval niet erg.

Is het verhaal geloofwaardig?
Ja, het verhaal is van begin tot eind geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze stuk voor stuk.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Adam, omdat hij een hart van goud heeft en altijd behulpzaam is.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Ik ben er nog niet uit aan wie ik een grotere hekel heb.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersonen?
Ja, dat denk ik wel.

Wat vond je van de locatie in het boek?
Hope Harbor klinkt als een hele mooie plaats waar ik wel zou willen wonen. 

Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat gaat mij goed af.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft ze diverse keren zoals bijvoorbeeld hoe Adam zijn jeugd was heeft me geraakt, maar ook het verhaal van Brenda en Brian voordat ze in Hope Harbor kwamen wonen en de schuldgevoelens van Lexie hebben me geraakt. Zo zijn er meer momenten die me hebben geraakt.

Mooie quote in het boek: 
Dieren hadden een goed instinct voor mensen.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor een ieder die van feelgood romans houden.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Misschien.

Ga je het volgende deel ook lezen?
Ja, dat ga ik zeker.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Het boek mag terug in de boekenkast.

Houdt 't boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk wel dat het boek mij (onbewust) nog even bezig houdt.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Leesfragment:
Ga naar de website van KokBoekencentrum om een leesfragment van het boek te lezen.

Website van de auteur:

Website van de uitgever:

Koop het boek bij bol.com

Reacties

De populairste berichten van de afgelopen week

De Nieuwe Liefde - Erik Van Zwam

Van Elikser UITGEVERIJ mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over?  “Een datingsite?” Mick keek Arthur aan alsof hij een heel vies woord had gebruikt. Arthur knikte. “Een soort Cupido online!” Mick schudde zijn hoofd. “Nee, niets voor mij. Dat is niet spontaan. Iedereen kan je zien. Ze zien me bij de krant al aankomen. Als dit op het Binnenhof bekend wordt, sta ik voor schut.” Mick, veertiger, succesvol parlementair journalist, loopt onverwacht tegen de vrouw van zijn leven aan. Zij is een karakteristieke, mooie, maar mysterieuze vrouw. Na een relatie van een half jaar is zij ineens verdwenen. Wanhopig probeert hij haar op te sporen. Geleidelijk aan komt Mick erachter dat zij nog een ander, geheim leven leidt. Zijn beste vriend raadt hem aan de bakens te verzetten. Zo komt Mick op de datingsite De Nieuwe Liefde terecht. Zijn zoektocht naar een nieuwe liefde leidt tot bijzondere, verrassende en verbazingwekkende ervaringen. Zijn oude lie

Heb Medelijden, Wij Zijn Arme Huisvaders - Perry Pierik

Van UITGEVERIJ ASPEKT mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Subtitel: Historische essays 1914-1918 Waar gaat het boek over?  Toen Duitse troepen de Franse loopgraaf hadden veroverd inspecteerde Prins Ernst Heinrich von Sachen de vijandelijke stellingen. De gevangen genomen Franse troepen gooiden zich op de grond en smeekten: "Heb medelijden, wij zijn arme huisvaders". Het was duidelijk dat deze troepen ervan overtuigd waren dat de Duitse soldaten hen zouden afslachten. Mythe en werkelijkheid raakten hier verstrikt. De Fransen werden gespaard, maar de oorlog was er niet minder vreselijk om. In deze essaybundel schetst historicus Perry Pierik een aantal interessante facetten van 'De Grote Oorlog'. Van de hand van Dr. Perry Pierik verschenen tientallen boeken, waaronder de biografie Erich Ludendorff. Voor zijn oeuvre en werk als uitgever kreeg de auteur de Civis Mundi Prijs. Bron: achterkant boek. Omslagontwerp: Sanne Jelier  Binnenwe

Liften Naar Suriname - Daan Goppel

Van UITGEVERIJ ELMAR mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over?  Liften naar Suriname, dat tot de moderne klassiekers van de eenentwintigste-eeuwse reisliteratuur gerekend kan worden, verhaalt over een jongeman die zijn droom probeert te verwezenlijken door zonder eigen vervoer naar de andere kant van de wereld te reizen. In een tijd dat het massatoerisme zich tot in de verste uithoeken op aarde heeft verspreid, vormt Liften naar Suriname een aandoenlijke zoektocht naar een historisch-authentieke reiservaring, het verlangen om het werkelijke avontuur te beleven. Liften naar Suriname is een reis naar het verre, een avontuur op eigen kracht vol bijzondere gebeurtenissen en vreemde ontmoetingen. Hoe slaagt Daan erin om de oceaan over te steken en tienduizend kilometer te worden meegenomen? Liften naar Suriname is een moderne ontdekkingsreis. Het is het klassiek geworden verhaal van een jongen die zijn droom probeert waar te maken, door z

Niemand Zeggen - M. J. Arlidge

Dit boek mocht ik lezen voor mijn pagina op Lees Magazine van bol.com. Je kan mijn recensie daar lezen.   Koop het boek bij bol.com

Quote van de Week

Bron: Cosmopolitan

Quote van de Week

Het Mysterieuze Horloge Van Walker & Dawn - Davide Morosinotto

Van uitgeverij Fantoom mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Subtitel: Of hoe je met 3 dollar rijk kunt worden Oorspronkelijke titel: Il rinomato catalogo Walker & Dawn Oorspronkelijke uitgever: Book on a Tree Ltd. Waar gaat het boek over?  We waren met z'n vieren vertrokken. Te Trois de dappere, die alles uit het leven wilde halen. Eddie de sjamaan, die de geheimen ervan wilde ontdekken. Petit, die klein was, maar groot wanneer nodig. En Julie de onkwetsbare, die gewoon gelukkig wilde zijn. Te Trois, Eddie, Petit en Julie zijn totaal verschillend, maar ook de beste vrienden. Wat ze gemeenschappelijk hebben, is een catalogus van een postorderbedrijf, drie dollar om te besteden én heel veel zin om de wereld te ontdekken. Wanneer ze in plaats van de revolver die ze hebben besteld een oud, kapot horloge ontvangen, hoeven ze er geen twee keer over na te denken; ze gaan op weg naar Chicago om het te ruilen. Ze reizen met een

De Laatste Getuige - Frank Krake

Van Frank Krake Mocht ik zijn boek lezen en recenseren. Ik wil hem daar hartelijk voor danken. Subtitel: De man die drie concentratiekampen en een grote scheepsramp overleefde Waar gaat het boek over?  Wim Alosery (1923) zwerft als kleine jongen door de straten van Kattenburg in Amsterdam om uit de handen van zijn drinkende stiefvader te blijven. Daar leert hij te overleven en ontwikkelt hij eigenschappen die tien jaar later zijn leven zullen redden. Liggend op het dak van een rijdende trein ontvlucht hij de verplichte Arbeitseinsatz in Duitsland. Hij duikt onder bij een boer in West-Friesland en schuilt maandenlang in een kist onder de grond, tot hij bij een razzia wordt opgepakt. Na een verblijf in het beruchte Gestapo-hoofdkwartier in de Euterpestraat en het Huis van Bewaring aan de Weteringschans, wordt hij opgesloten in Kamp Amersfoort. Na enkele weken gaat hij op transport naar een relatief onbekend concentratiekamp in Duitsland: Neuengamme, bij Hamburg. Hij weet te ov

Om Nooit Te Vergeten - Sarah Jio

Van BOEKERIJ mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor bedanken. Subtitel: Als Kailey plotseling oog in oog komt te staan met haar oude liefde, staat haar leven op zijn kop Oorspronkelijke titel: Always Waar gaat het boek over?  Een aangrijpend verhaal over het verlies van een grote liefde, en de kracht om een nieuw leven op te bouwen, voor de lezers van Corina Bomann en Santa Montefiore. Kailey Crane zit tegenover haar kersverse verloofde, Ryan, in een van de chicste restaurants van Seattle, en realiseert zich hoe gelukkig ze zichzelf mag prijzen. Ze heeft een fantastische baan en tegenover haar zit de geweldige man met wie ze haar toekomst wil delen. Als ze het restaurant verlaten, wordt Kaileys aandacht getrokken door een magere zwerver. Alsof hij haar blik voelt kijkt de dakloze op en met een schok herkent ze Cade McAllister, ooit de liefde van haar leven. Toen Kailey en Cade elkaar tien jaar eerder ontmoetten, voelden ze zich vanaf de eerste seconde sterk to