De Vrouw Die Van Picasso Bleef Houden - Julia Blackburn




Mooi vormgegeven

De vrouw die van Picasso bleef houden van Jullia Blackburn is heel erg mooi vormgegeven en de gedichten zijn stuk voor stuk geloofwaardig, je gelooft dat het allemaal echt zo is gegaan.
Het boek is vertaald uit het Engels. De oorspronkelijke titel is: The woman who always loved Picasso.

Verhaal in dichtvorm geschreven

De vrouw die van Picasso bleef houden van Julia Blackburn is een verhaal over een van de minnaressen van Picasso. Volgens eigen zeggen was zij de favoriete minnares, en waarschijnlijk volgens de verhalen wel de belangrijkste, en is zij, vanaf het moment dat ze hem ontmoette, voor de rest van haar leven van hem blijven houden. Het verhaal is in dichtvorm geschreven. In tweeënveertig gedichten wordt het verhaal verteld. Vanaf het moment van haar ontmoeting tot de dag dat ze, drie jaar na de dood van Picasso, zelfmoord pleegt. In de gedichten vertelt de minnares soms iets meer over verleden zoals over haar jeugd en over Picasso's leven zoals over andere vrouwen die hij heeft gehad. In 'Aantekening' aan het eind van het boek kan je lezen wat waar is en wat niet. Ondanks dat niet alles waar gebeurd is, zijn alle gedichten geloofwaardig geschreven. De gedichten zijn vanuit de minnares geschreven. Zij speelt dan ook de hoofdrol in de zoektocht naar de verklaring voor haar liefde voor een van de bekendste Spaanse kunstschilders.

Levendige fantasie

In De vrouw die van Picasso bleef houden van Julia Blackburn laat de auteur zien dat ze een levendige fantasie heeft. Ze heeft zich heel erg goed weten in te leven in de minnares en in Picasso en in de tijd dat de gedichten zich afspelen. Meteen vanaf het eerste gedicht heb je het gevoel dat het allemaal echt zo is gegaan, dat wat Picasso heeft gezegd echt gezegd is door hem, de ontmoetingen die ze hadden, de achtergronden achter bepaalde kunstwerken van Picasso, de gevoelens van de minnares en over hun kind, hoe Picasso ermee omging. Je voelt de liefde van de minnares voor Picasso waarbij ze zich soms afvraagt of ze het anders had gewild en de liefde van Picasso voor deze vrouw. De auteur heeft de gedichten zo beeldend geschreven, dat je het gevoel hebt dat je erbij bent tijdens het lezen, dat je het zelf meemaakt. Onder andere daardoor komt dit bijzondere verhaal in tweeënveertig gedichten, of het verhaal al dan niet waar is gebeurd, tot leven.

Mooie aanvulling op de boeken die zijn geschreven over Picasso

De vrouw die van Picasso bleef houden van Julia Blackburn is een hele mooie aanvulling op de boeken die al zijn geschreven over Picasso. Het is een boek die heel erg mooi is vormgegeven, bij elk gedicht staat een passende illustratie van Jeffrey Fisher. Het is een verhaal die in tweeënveertig gedichten wordt verteld waarbij het de vraag is wat echt zo is gegaan en wat niet.

Hoeveel sterren geef je het boek?
5 sterren.

Website van auteur:

Website van uitgeverij:

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg