Typisch! - Henriëtte Hemmink


Van UITGEVERIJ ASPEKT mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken.

Subtitel:
Waargebeurde misverstanden

Waar gaat het boek over? 
Wie is er eigenlijk typisch? Hij of jij? Een verhelderend boek voor mensen die om anderen geven! Wanneer je iemand in een rolstoel voor een hoge drempel ziet staan, ben je vrijwel altijd geneigd hulp te bieden. Bij iemand met ASS (Autismespectrumstoornis) zie je alleen de persoon, maar niet de drempel en de rolstoel. Hulp blijft vaak achterwege. Het kan juist een uitdaging zijn de wereld te bekijken met ‘auti-ogen’, en op basis daarvan de motieven van een ASS’er te leren begrijpen. Dit bijzondere boek over misverstanden tussen iemand met en iemand zonder een vorm van autisme is soms grappig en ontroerend, maar vooral herkenbaar en toegankelijk geschreven. Geschikt voor ouders, opa’s en oma’s, docenten of voor mensen die een opleiding doen in bijvoorbeeld bejaardenzorg, politie, onderwijs, verpleging… Kortom voor iedereen een aanrader! Bijzonder is dat onder elk beschreven ‘misverstand’ een korte analyse wordt gegeven en praktische tips voor iemand met of zonder een Austismespectrumstoornis.

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Henriëtte Hemmink (1957) is een succesvol schrijver van meer dan 100 romans en jeugdboeken. Van haar populaire boeken zijn bijna 1.000.000 boeken verkocht. Ze heeft een aansprekende, filmische stijl en haar verhalen zijn zorgvuldig opgebouwd. De personages in haar boeken worden geconfronteerd met de dilemma's van het leven: liefde, dood, jaloezie, kwetsbaarheid, verraad, afgewezen worden en dit verpakt ze in spannende verhalen met onverwachte wendingen en afloop. Henriëtte Hemmink verstaat de kunst van het weglaten en juist daarom maken haar verhalen diepe indruk.

Bron: achterkant boek

Binnenwerk:
Sükran Yürekli

Jaar van verschijnen:
2020

EAN:
9789464240641

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
214

Genre:
Psychologie

Prijs:
€ 17,95

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de mooie cover van Typisch! van Henriëtte Hemmink wil je weten wie de persoon is en wat zijn verhaal is. De titel maakt nieuwsgierig. Je wilt weten wat ermee bedoeld wordt. De subtitel geeft een tipje van de sluier weer wat je kan verwachten van het boek.
In Typisch! van Henriëtte Hemmink geeft de auteur aan de hand van waargebeurde verhalen van mensen van jong tot oud weer over het functioneren van mensen met ASS, je krijgt een inzicht in hun handelen en denken, waarom ze zich zo gedragen zoals ze zich gedragen. Maar ook worden de problemen van diegenen die te maken hebben met iemand die ASS heeft beschreven. Aan het eind van elk verhaal geeft de auteur commentaar over de misverstanden en tips en trucs om met de diverse problemen om te gaan.
Dankzij Typisch! van Henriëtte Hemmink krijg je een beter inzicht in het handelen en denken van mensen met ASS zodat je de mensen met ASS beter begrijpt, er beter op zal reageren, oplet met hoe je iets overbrengt. Ze zet je daarmee aan het denken. Je krijgt meer begrip voor mensen met ASS. Ze laat met haar verhalen, die waargebeurd zijn, zien dat iedereen die ASS heeft, anders is, zich anders gedraagt en denkt. Het mooie van de verhalen is dat de auteur zich aan het eind van de verhalen niet alleen richt op de mensen die met iemand die ASS heeft te maken, maar ook op diegenen die ASS hebben. Ze geeft tips en trucs hoe beide partijen het beter, anders zouden kunnen doen. Het zijn tips en trucs waar je wat aan hebt, die makkelijk uit te voeren zijn. Het kan zijn dat je jezelf of iemand die je kent in een van de verhalen herkent en beseft waarom je zelf of iemand anders zich zo gedraagt, zo reageert. De verhalen geven ook inzicht in je eigen handelen. Aan het eind laat ze professionals aan het woord die in het kort wat meer vertellen over mensen met ASS.
Je kan aan alle verhalen merken dat ze ervaring heeft met mensen die ASS hebben, dat ze weet waar ze het over heeft. Dat ze niet zomaar wat op heeft geschreven, maar alles weldoordacht heeft opgeschreven. Dankzij de manier waarop ze commentaar geeft over de misverstanden, haar begrip voor beide partijen toont, de tips en trucs die ze geeft, is het een toegankelijk boek voor iedereen, of je nu geleerd bent of niet. Hoewel de meeste boeken voor een speciale doelgroep zijn, is dit boek voor iedereen geschikt om te lezen omdat de meeste mensen vroeg of laat mensen, op welke manier dan ook, te maken krijgen die ASS hebben. Ook voor diegenen die ASS hebben is het boek geschikt om te lezen opdat ze misschien wat aan de tips en trucs hebben.
Kortom: Typisch! van Henriëtte Hemmink is een boek dat je anders naar mensen met ASS laat kijken, dat je laat nadenken over de manier hoe je met iemand omgaat die ASS heeft, over de manier hoe je reageert en iets overbrengt aan die mensen. 

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Die is mooi, past bij het boek.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel erg goed gekozen, het is een titel dat je nieuwsgierig maakt naar het boek.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, het boek weet je aandacht vast te houden.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft ze. Elk verhaal heeft me geraakt.

Mooie quote in het boek: 
Belangrijk is de ander niet te veroordelen.

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Dit boek is voor iedereen geschikt om te lezen omdat de meeste mensen vroeg of laat te maken krijgen met iemand die ASS heeft.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
5 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, dat ga ik niet.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Ik ga het boek weggeven.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Website van de auteur:
Henriëtte Hemmink

Website van de uitgever:






Koop het boek bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Knock-Out - Cis Meijer

Het Libertarische Sociaal Contract

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg