Van Elikser UITGEVERIJ mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over? Het leek in het gezin van Maartje Krul allemaal best redelijk te gaan. Behalve dan met haar jongste zoon Lucas, een puber waar ze haar handen vol aan had. Hij blowde, spijbelde, zwierf op straat en loog over alles. Ze hoopte dat dat bij de leeftijd hoorde en dat het vanzelf over zou gaan. Maar op een gegeven moment kon ze er niet meer omheen: hij was ernstig verslaafd. Toen volgde de moeizame weg naar hulp. In het dorp waar ze woonden waren meerdere jongeren afhankelijk van verdovende middelen. Voor het wijkcentrum werd zelfs gedeald. Maartje probeerde steun te krijgen bij andere ouders, maar dat lukte niet. Ze keken weg of bagatelliseerden het probleem. Ook de hulpverlening schoot tekort. Zo bleef ze steeds doormodderen. Tot er een hulpverlener in beeld kwam die haar vroeg ook naar haar eigen rol te kijken. Hield ze zijn verslaving niet mede in stand door hem stee...
Link ophalen
Facebook
X
Pinterest
E-mail
Andere apps
De Schemermoorden - Neletta Van Heuven
Link ophalen
Facebook
X
Pinterest
E-mail
Andere apps
Van Neletta van Heuven mocht ik haar boek recenseren. Ik wil haar daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over?
Na haar succesvolle debuut De doveman (2019), waarin Neletta van Heuven God op het matje roept om zich te verantwoorden, komt zij sterk terug met een reeks misdaadverhalen, waarbij de crux niet is wie deed het, maar waarom en hoe werd het gedaan? Door voor deze invalshoek te kiezen, kon zij zich in haar verhalen meer richten op het karakter van de personages en de manier waarop zij zich gedragen. Daarmee laat zij en passant zien dat de scheidingslijn tussen 'de misdadiger' en 'de gewone man of vrouw' dun is, zo niet denkbeeldig. Door dit inzicht verhoogt zij bij de lezer de empathie voor haar personages en volgt de lezer geboeid hun avonturen.
Bij het zien van de mooie cover van De schemermoorden van Neletta van Heuven weten de Deventenaren meteen dat boek zich afspeelt in Deventer. De titel maakt nieuwsgierig, je wilt er meer over weten.
De schemermoorden van Neletta van Heuven is een verhalenbundel vol met verhalen waarbij moord een hoofdrol speelt. Het bijzondere van de verhalen is, dat het dit keer niet over de slachtoffers gaat, hoewel sommige zowel slachtoffers, maar ook daders zijn. Daarnaast zijn het niet alleen mannen die daders zijn, maar ook vrouwen zijn in diverse verhalen dader. En soms zijn de moordplannen net een boemerang waarbij partners zonder zich van elkaar bewust te zijn dezelfde gedachte hebben. De auteur heeft zich heel erg goed weten in te leven in de personen. Ze laat met haar karakters zien hoe iemand ertoe komt om een ander te vermoorden, wat voor proces er soms aan vooraf gaat of wat op een gegeven moment de klik geeft om iemand te vermoorden. De verhalen laten zien dat veel moorden in huwelijken en relaties voorkomen en waarom dat is. Ondanks dat je de moorden niet goedkeurt, krijg je evengoed haast sympathie voor de daders, krijg je begrip voor ze zoals bijvoorbeeld bij een echtpaar waar een van de partners jarenlang onderdrukt is door de partner. Dat verhaal heeft, net zoals diverse andere verhalen, een humorvol en herkenbaar stukje. Bijna iedereen heeft wel eens zo'n echtpaar gezien, medelijden gehad met een van de partners, maar waar je tegelijkertijd ook stiekem om moest lachen vanwege de taferelen. Het is voor te stellen dat stellen die geen stabiele relatie hebben, angstig worden na het lezen van de verhalen, dat ze hun partner met andere ogen gaan bekijken.
De verhalen in De schemermoorden van Neletta van Heuven zijn los te lezen. Je kan zelf bepalen met welk verhaal je begint, welk verhaal je daarna leest en met welk verhaal je eindigt. Het zijn over het algemeen korte verhalen die je tussendoor kan lezen. De verhalen lezen over het algemeen vlot weg. Sommige verhalen kan je maar beter niet onder het eten of voor het slapen gaan lezen omdat ze op een gegeven moment luguber worden zoals bijvoorbeeld een verhaal over een man en twee hondjes. De verhalen zijn stuk voor stuk goed opgebouwd. Ze hebben allemaal verrassende wendingen die je niet ziet aankomen en de meeste verhalen hebben een verrassend plot. Door de beeldende schrijfstijl van de auteur heb je het gevoel dat je er zelf bij bent. Voor de Deventenaren en diegenen die geregeld in Deventer komen kan het zijn dat veel van de genoemde plaatsen bekend voorkomen.
Kortom; De schemermoorden van Neletta van Heuven is een verhalenbundel vol met verhalen over daders waarom die een moord plegen, wat hun redenen zijn en hoe ze tot hun daad overgaan. Het zijn verhalen die je los kan lezen. Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, het boek voldeed aan mijn verwachtingen. Wat vind je van de cover?
Die is mooi, past bij het boek. Wat vind je van de titel van het boek?
Die is heel erg goed gekozen, het is een titel dat nieuwsgierig maakt. Wat vind je van de schrijfstijl?
De verhalen zijn stuk voor stuk op een vlotte en beeldende manier geschreven waardoor de verhalen vlot weglezen.
Hoe origineel zijn de verhalen?
De verhalen zijn stuk voor stuk redelijk origineel.
Wat vind je van de opbouw van de verhalen?
De verhalen zijn stuk voor stuk goed opgebouwd. Zat je direct in de verhalen?
Ja, ik zat er direct in. Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek zeker. Als je eenmaal aan een verhaal bent begonnen, kan je niet meer stoppen met lezen omdat je wilt weten hoe het verder gaat, hoe het zal eindigen. Hebben de plots je verrast?
Over het algemeen wel. Zijn de verhalen geloofwaardig?
Ja, ze zijn stuk voor stuk geloofwaardig. Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze stuk voor stuk. Welke persoon vond je het leukst en waarom?
Ik heb geen favoriet persoon in dit boek. En aan wie had je een hekel en waarom?
Ik ben er nog niet uit aan wie ik een grotere hekel heb.
Wat vond je van de locatie in het boek?
Deventer is een mooie stad. Zou je in de tijd dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat is me goed afgegaan.
Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft ze diverse keren zoals bijvoorbeeld het verhaal van de man en zijn kwaadaardige echtgenote, ik moest er ook wel om lachen en herken het wel. Ik heb vaak genoeg van dat soort echtparen gezien. Meer kan ik er niet over vertellen, want dan zou ik teveel verraden. Zo zijn er meer verhalen die me geraakt hebben. Mooie quote in het boek:
Verliefdheid maakt niet alleen blind, het maakt ook een dwaas van ons. Zou je het boek aanraden?
Ik kan iedereen het boek aanraden. Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van psychologische thrillers houden. Hoeveel sterren geef je het boek?
5 sterren. Ga je het boek nog een keer lezen?
Misschien. Ga je het boek houden of geef je het weg?
Het is een gesigneerd exemplaar, die gaat terug in de boekenkast. Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden. Ga je vaker een boek van deze auteur lezen?
Van uitgeverij Aspekt mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Subtitel: Herinneringen van vernielde generaties Waar gaat het boek over? Wie denkt dat met de bevrijding van Nederland in 1945, de Tweede Wereldoorlog geëindigd is, vergist zich. Wie denkt dat de oorlog zal eindigen wanneer de laatste persoon die toen heeft geleefd is gestorven, vergist zich ook. Want de Tweede Wereldoorlog heeft ook de generaties die na de oorlog zijn geboren, getekend. Dit geldt vooral maar zeker niet uitsluitend voor mensen met een Joodse achtergrond; het leven van de zogeheten tweede generatie (en de generaties daarna) wijkt af van hun leeftijdsgenoten. Oorlog en vervolging houdt hen in de greep, hoezeer zij ook proberen een 'gewoon' leven te leiden. Het is niet verwonderlijk dat dit tot misverstanden leidt en onbegrip. Hun ouders menen dat zij niets hebben meegemaakt, hun niet-joodse vrienden en partners kunnen het niet bevatten. Wie wil weten hoe h...
Van Edwin J.F. Delsing mocht ik dit boek recenseren. Ik wil hem daar hartelijk voor danken. Subtitel: Fundament voor een ongedwongen samenleving volgens universele beginselen Waar gaat het boek over? Deze zoektocht is op iets anders uitgelopen. Het resultaat ligt nu verwoord in een boek met de titel “Het Libertarische Sociaal Contract”. Het omslag laat een “kettingbreker” zien, een man, die zichzelf bevrijdt uit de ketenen van … Ja, van wat eigenlijk? De twee fundamentele uitgangspunten van het libertarisme, individuele zelfbeschikking en non-agressie, zijn uitgewerkt in het Libertarische Sociaal Contract. Met zulk een écht contract, in de vorm van een verklaring aan je medemens, definieer je jezelf tot zelfbeschikt mens, die te kennen geeft vreedzaam te willen samenleven met anderen die – wederzijds – het individuele zelfbeschikkingsrecht respecteren. Vanuit die zelfbeschikking geef je jezelf, als je dat wilt, een Libertarische Grondwet. Een voorstel voor zo’n Libertarische G...
Van uitgeverij De Fontein mocht ik dit boek lezen en recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over? Kort nadat haar zus verdwijnt, is Fay na een kickbokstraining getuige van een gruwelijke afranseling. Ze wil contact met de politie opnemen, maar ontvangt een dreigement: als ze niet zwijgt, wordt ook zij afgetuigd. Tijdens een Halloweenfeest wordt er weer een toegetakeld meisje gevonden. Fay vermoedt een verband tussen de verdwijning van haar zus en de afranselingen. Maar haar zoektocht brengt haarzelf én anderen in levensgevaar. Bron: bol.com . Omslagontwerp: Wil Immink Design Jaar van verschijnen: 2018 ISBN: 9789026143496 Bindwijze: E-book Aantal pagina's: 158 Genre: Young adult, thrillers, jeugd Verfilmd? Het boek is (nog) niet verfilmd, maar het leent zich er goed voor om te verfilmd te worden. Wat vind je van het boek? Bij het zien van de cover van Knock-out van Cis Meijer krijg je een soort angstgevoel, je...
Van uitgeverij Conserve mocht ik dit boek lezen en recenseren. ik wil ze daar hartelijk voor danken. Waar gaat het boek over? De tweeling Clara en Tony spreekt met elkaar in onafgemaakte zinnen. Zo delen ze hun geheimen, dromen en blijdschap. Ze kunnen elkaars gedachten lezen zonder woorden te gebruiken. Hun leven neemt op slag een drastische wending wanneer hun boerderij in 1900 tijdens de Boerenoorlog wordt afgebrand en ze met hun moeder in een kamp vlakbij Pretoria terechtkomen. Honderd jaar later is de wetenschapper Iris geïntrigeerd door epigenetica: hoe patronen uit het verleden zich in het heden herhalen. Iris stuit op een familiegeheim en ontdekt dat haar onderzoek in Holland over de continenten heen tot in Zuid-Afrika echoot. Ze ontrafelt een verhaal van ondenkbare ontberingen en onvoorstelbare veerkracht dat haar leven voorgoed zal veranderen. In deze hartverwarmende historische roman schetst Vijverberg een indringend beeld over Zuid-Afrika en onderzoekt de invloe...
Reacties
Een reactie posten