Om Nooit Te Vergeten - Sarah Jio


Van BOEKERIJ mocht ik dit boek recenseren. Ik wil ze daar hartelijk voor bedanken.

Subtitel:
Als Kailey plotseling oog in oog komt te staan met haar oude liefde, staat haar leven op zijn kop

Oorspronkelijke titel:

Waar gaat het boek over? 
Een aangrijpend verhaal over het verlies van een grote liefde, en de kracht om een nieuw leven op te bouwen, voor de lezers van Corina Bomann en Santa Montefiore.

Kailey Crane zit tegenover haar kersverse verloofde, Ryan, in een van de chicste restaurants van Seattle, en realiseert zich hoe gelukkig ze zichzelf mag prijzen. Ze heeft een fantastische baan en tegenover haar zit de geweldige man met wie ze haar toekomst wil delen. Als ze het restaurant verlaten, wordt Kaileys aandacht getrokken door een magere zwerver. Alsof hij haar blik voelt kijkt de dakloze op en met een schok herkent ze Cade McAllister, ooit de liefde van haar leven.

Toen Kailey en Cade elkaar tien jaar eerder ontmoetten, voelden ze zich vanaf de eerste seconde sterk tot elkaar aangetrokken, alsof de een de aanvulling was van de ander. Toen Cade plotseling verdween was Kailey er kapot van, maar ze raapte de brokstukken bij elkaar en ging verder. Nu besluit ze deze schim van haar vroegere geliefde te helpen zíjn leven weer op te pakken, in eerste instantie in het geheim. Al snel beseft ze dat ze voor een onmogelijke keuze staat: hoe ver is ze bereid te gaan voor ware liefde?

Bron: bol.com.

Over de auteur:
Sarah Jio is een NewYork Time-bestsellerauteur. Daarnaast is ze journalist en heeft ze geschreven voor onder andere Glamour, O, The Oprah Magazine en SELF. Haar romans worden in zevenentwintig landen vertaald.

Bron: achterkant boek

Vertaald door:
Harmien Robroch

Omslagontwerp:
Johannes Wiebel | punchdesign, München

Binnenwerk:
ZetSpiegel, Best

Jaar van verschijnen:
2020

EAN:
9789022581186

Bindwijze:
Paperback

Aantal pagina's:
336

Genre:
Roman

Verfilmd?
Voor zover bekend is dit boek (nog) niet verfilmd, maar het boek leent zich er heel erg goed voor om verfilmd te worden.

Prijs:
€ 19,99

Wat vind je van het boek? 
Bij het zien van de schitterende cover van Om nooit te vergeten van Sarah Jio verwacht je dat het verhaal zich afspeelt op een woonboot in Seattle, maar niets is minder waar. Het verhaal speelt zich wel voornamelijk af in Seattle, maar niet op een woonboot. Het is dan ook jammer men niet voor de originele cover heeft gekozen, want die past perfect bij het boek. Helaas is de titel, hoe mooi hij ook is, ook niet echt goed gekozen. Beter was het geweest als men de originele titel letterlijk had vertaald of de originele titel had gehouden omdat dat een belangrijke betekenis heeft voor de hoofdpersoon.
In Om nooit te vergeten van Sarah Jio ziet de hoofdpersoon na een etentje met haar verloofde in een restaurant een zwerver zitten. Hij kijkt omhoog, recht in de ogen van de hoofdpersoon, die daarop schrikt omdat ze de zwerver herkent. Hij was jaren geleden haar grote liefde. Op een dag verdween hij spoorloos en leek het of hij van de aardbodem was verdwenen. Ze had er ontzettend veel verdriet van. Uiteindelijk vond ze een nieuwe liefde waar ze mee op het punt van trouwen staat. De ontmoeting met haar oude liefde zet haar hele leven op zijn kop. De andere dag gaat de hoofdpersoon terug om te kijken of ze hem kan vinden. Ze wil weten wat er is gebeurd, hoe het kan dat hij aan het zwerven is gegaan. Ze besluit hem ook te helpen met alle gevolgen van dien.
Om nooit te vergeten van Sarah Jio speelt zich af in twee tijdperken, de tijd dat de hoofdpersoon een relatie kreeg met Cade, de zwerver, en de tijd met haar verloofde. Je hoeft niet bang te zijn dat je eerst een stukje van een hoofdstuk moet lezen om te weten in welk tijdperk je bent, boven elk hoofdstuk staat duidelijk in welk jaar het hoofdstuk zich afspeelt. Langzaamaan kom je steeds meer te weten over de relatie van Kailey met Cade. Zelf begint ze zich steeds meer te herinneren. Niet alleen de mooie tijden, maar ook de dingen die ze zich liever niet meer herinnerde, het zijn oude wonden die opengereten worden. De auteur heeft zich heel erg goed weten in te leven in de personen. Je leeft echt met ze mee, hebt het gevoel dat je er zelf bij bent. Er zitten een aantal emotionele momenten in waarbij de tranen je over de wangen rollen. Een doos met tissues kan je dan ook maar beter bij de hand houden. Als je niet in het boek bezig bent, dan houdt het verhaal je bezig. Je vraagt je geregeld af wat jij zou doen als je Kailey was, of jij een oude vriend die zo in de problemen zit zou helpen of dat je hem rond laat zwerven. Je krijgt dan ook bewondering voor Kailey dat ze haar oude liefde helpt. Tijdens het lezen heb je al een vermoeden hoe het zal gaan lopen, weet je diep van binnen al dat het een tikkeltje voorspelbaar zal eindigen, maar door het verhaal, dat je aangrijpt, wil je verder lezen, wil je weten hoe het verhaal verder zal gaan, wil je weten waarom Cade een zwerver is geworden, wil je weten wat er gebeurd is in het verleden en of Kailey het zal lukken om hem te helpen. Het verhaal laat zien dat de vooroordelen over zwervers niet altijd kloppen, dat er meestal meer achter zit dan men denkt. Het verhaal laat ook zien hoe zwervers door de meeste mensen behandeld worden. De auteur heeft dat goed weten te verwerken in het verhaal. Het is mooi dat ze in het nawoord vertelt hoe ze aan dit verhaal kwam. Door dit verhaal ga je anders naar zwervers kijken.
Kortom; Om nooit te vergeten van Sarah Jio is een echte feelgood roman waarin alle ingrediënten zitten; humor, liefde en verdriet. Ondanks dat je al weet hoe het zal eindigen, is het heerlijk verhaal om te lezen.

Voldeed het boek aan je verwachtingen?
Ja, dat deed het boek.

Wat vind je van de cover? 
Het is een schitterende cover, maar toch was het beter geweest als men voor de originele cover had gekozen omdat die beter bij het verhaal past.

Wat vind je van de titel van het boek? 
Die is heel mooi en maakt nieuwsgierig, maar het was beter geweest als men de titel letterlijk had vertaald omdat die een belangrijke betekenis heeft voor de hoofdpersoon.

Wat vind je van de schrijfstijl? 
Die is lekker vlot en beeldend waardoor het verhaal vlot wegleest. Je hebt het gevoel dat je erbij bent tijdens het lezen.

Hoe origineel is het verhaal?
Niet echt origineel, maar dat is in dit geval niet erg.

Wat vind je van de opbouw van het verhaal?
Het verhaal is goed opgebouwd.

Zat je direct in het verhaal?
Ja, ik zat er direct in.

Weet dit boek je aandacht vast te houden?
Ja, dat weet het boek. Als je er eenmaal in bent begonnen kan je niet meer stoppen met lezen omdat je wilt weten hoe het verhaal verder gaat, of Cade zich uiteindelijk alles weer herinnerd, hoe het verhaal zal eindigen.

Heeft het plot je verrast?
Nee, dat heeft het plot niet, maar dat is in dit geval niet erg.

Is het verhaal geloofwaardig?
Ja, het verhaal is van begin tot eind geloofwaardig.

Zijn de karakters in het boek geloofwaardig?
Ja, dat zijn ze stuk voor stuk.

Welke persoon vond je het leukst en waarom? 
Kailey, omdat ze niet neerkijkt op mensen die minder of niets verdienen en ze iedereen wil helpen als dat kan.

En aan wie had je een hekel en waarom? 
Ik had eerst aan James een hekel, maar later in het verhaal veranderde dat. Waarom dat zo is, mag je zelf gaan lezen in dit boek.

Zou je bevriend kunnen zijn met de hoofdpersoon?
Ja, dat denk ik wel.

Wat vond je van de locaties in het boek? 
Seattle klinkt als een mooie plaats en ook de andere plaatsen klinken mooi.

Zou je in de tijden dat het boek zich afspeelt kunnen leven?
Ja, dat is me goed afgegaan.

Heeft de auteur je kunnen raken?
Ja, dat heeft ze. Ik kan helaas niet teveel vertellen, maar het verhaal van Cade heeft me geraakt.

Mooie quote in het boek:
Teleurstelling is niet meer dan een opstapje naar mooiere dingen, het allermooiste. 

Zou je het boek aanraden? 
Ik kan iedereen het boek aanraden.

Voor welke doelgroep zou dit boek geschikt kunnen zijn?
Voor eenieder die van feelgood romans houdt.

Hoeveel sterren geef je het boek? 
4 sterren.

Ga je het boek nog een keer lezen? 
Nee, dat ga ik niet.

Ga je het boek houden of geef je het weg? 
Ik ga het boek weggeven.

Houdt het boek je nog lang bezig nadat je het uit had?
Ik denk niet dat het boek mij lang bezig gaat houden.

Ga je vaker een boek van deze auteur lezen? 
Ja, dat ga ik zeker.

Leesfragment:
Ga naar de website van BOEKERIJ om een leesfragment van het boek te lezen.

Website van de auteur:
sarah jio

Website van de uitgever:




Koop het boek bij bol.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van Binnen Is Alles Stuk - Simon Hammelburg

Het Libertarische Sociaal Contract

Knock-Out - Cis Meijer

Onder De Vlinderboom - Pauline Vijverberg